Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Ηπειρώτικο πανηγύρι της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στις 9.00μμ

Η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης, διοργανώνει ένα γνήσιο Ηπειρώτικο πανηγύρι, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, ώρα 21.00' στο άλσος Αργυρούπολης, στο παλιό τρενάκι.

Την μουσική ευόδωση, διασκέδαση και χορό έχει αναλάβει η γνήσια ηπειρώτικη
μουσική κομπανία του εξαίρετου κλαρινίστα Θοδωρή Γεωργόπουλου, με τον βυζαντινό, καλλίφωνο και μελίρρυτο Μιχάλη Ζάμπα στο τραγούδι και το λαούτο, τον θαυμάσιο Παναγιώτη Ξυδέα στο βιολί και τον καταπληκτικό Σάκη Κάκκο στο ντέφι.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Πρεμιέρα με νίκη για τον Γ.Σ.Αργυρούπολης

Οι «πορτοκαλί» ξεκίνησαν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας επικρατώντας με 1-0 εντός έδρας, του Άφοβου.

Το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στο 20′ ο Μάνος Μπουσουλόπουλος με ωραίο σουτ.

Γ.Σ. Αργυρούπολης (Γιάννης Λεβέντης): Λεβέντης Ε.Δ., Τσάκαλος, Μπουσουλόπουλος, Κορδαλής, Πάλογλου, Κωνσταντινίδης (75′ Γιαννακούλας, 85′ λ.τρ. Μένταυλος), Λεβέντης Ι.Δ., Υφαντής, Αγγελόπουλος (60′ Παπακωνσταντίνου), Κοκκινέλης, Δρακοντίδης.

Άφοβος (Χρήστος Φίλης): Σταυριανουδάκης, Μυλωνάς, Μήτρος, Ξούρας Γ., Ζώτος, Τσιάμαλος (46′ Χελιώτης), Καργιώτης, Μπέλιος (46′ Μπάμε), Τζωρτζάτος Θ. (70′ Σαλίτα), Ηλιόπουλος, Καρτσωνάκης.

Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, ο ΓΣΑ δοκιμάζεται στο Χαϊδάρι κόντρα στον τοπικό Θρίαμβο.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Σε νιρβάνα η διοίκηση του δήμου για το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων

«Ενώ κλειδώνουν οι ημερομηνίες που πρέπει να συνεδριάσουν τα δημοτικά συμβούλια για να συζητήσουν για τον αναθεωρημένο Περιφερειακό Σχεδιασμό
Διαχείρισης Αποβλήτων και να αποφασίσουν για το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων του δήμου τους - η διοίκηση του δήμου μας βρίσκεται σε περίεργη νιρβάνα», σχολιάζει η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Στο φλέγον αυτό ζήτημα «είμαστε από τους λίγους δήμους στην Περιφέρεια Αττικής που δεν έχει καταθέσει σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων. Οι δυο γειτονικοί δήμοι Αλίμου και Γλυφάδας έχουν ήδη υποβάλει τα δικά τους σχέδια», σημειώνει η Δ.Σ.Ε-Α.

Να σημειώσουμε πως οι δήμοι που δεν θα καταθέσουν σχέδιο αποκλείονται από την χρηματοδότηση του περιφερειακού σχεδιασμού και από 1η Γενάρη 2016 θα πληρώνουν ακριβότερα την ταφή των ανεπεξέργαστων απορριμμάτων.

Εγκρίθηκε η αναθεώρηση του νέου ΠΕΣΔΑ από την Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης

Εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία, χωρίς καμία αρνητική ψήφο, το κείμενο αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων Αττικής (ΠΕΣΔΑ) από την Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης που συνεδρίασε την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, για πρώτη φορά από τη συγκρότησή της.

Μέσα από την αναλυτική παρουσίαση του κειμένου αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ που εκπονήθηκε από το επιστημονικό προσωπικό του ΕΔΣΝΑ με τη σχετική Μελέτη της Ομάδας Εργασίας, ενημερώθηκαν αναλυτικά τα μέλη της επιτροπής, διασαφηνίστηκαν απορίες και χρονοδιαγράμματα επί της εφαρμογής του ΠΕΣΔΑ και καταγράφηκαν οι εύστοχες επισημάνσεις των εμπλεκόμενων φορέων και ομιλητών.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης αποτελεί γνωμοδοτικό όργανο της Περιφέρειας Αττικής (σύμφωνα με το άρθρο 178 του ν. 3852/2010) και απαρτίζεται από τους 66 Δημάρχους της Περιφέρειας, εκπροσώπους 18 φορέων και 28 πολίτες.

Μπαρ οικονομικής ενίσχυσης για τις μετανάστριες του κέντρου κράτησης Ελληνικού, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, 8.00μμ


Υποψήφιος Μητσοτάκης

Ότι θα είναι υποψήφιος μέχρι τέλους για την προεδρία της Ν.Δ. απείλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους πολίτες μετά την επίσημη ανακοίνωση
της υποψηφιότητάς του.

Αν μάλιστα έχει πάρει το γονίδιο του μπαμπά Μητσοτάκη, τότε θα έχει πολλές ευκαιρίες για υποψηφιότητες αφού το τέλος, στην προκειμένη περίπτωση, αργεί. Το Αλτζχάιμερ μας σώζει μόνο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά στην ομάδα παρόλο που χρησιμοποιεί μόνο το δεξί αφού το αριστερό το έχει για να στηρίζεται.

Εθελοντική αιμοδοσία στην Καλλιθέα, στις 29 & 30 Σεπτεμβρίου


Οι ευθύνες του Τσίπρα

γράφει ο Τάσος Παππάς

Η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είχε υπογραφή: Αλέξης Τσίπρας. Ο ρόλος του σ’ αυτές τις εκλογές και βεβαίως στο δημοψήφισμα ήταν καθοριστικός.

Δεν ήταν πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ αυτοί που πίστευαν και ήθελαν τη νίκη. Μερικά από τα πιο εμβληματικά στελέχη του κόμματος άργησαν να εμπλακούν στη μάχη και όταν το έκαναν διεκπεραίωσαν την αποστολή τους τυπικά, από υποχρέωση και χωρίς πάθος.

Άλλα σκεπτόμενα ιδιοτελώς (άσε τον αρχηγό να βγάλει το φίδι από την τρύπα), άλλα απογοητευμένα από το Μνημόνιο και τη διάσπαση δεν είχαν το κουράγιο (για ενθουσιασμό ούτε λόγος) να συγκρουστούν με τον αντίπαλο και τους πρώην συντρόφους τους και άλλα δεν έκρυβαν στις ιδιωτικές συζητήσεις τους την επιθυμία τους να επιστρέψει το κόμμα στην αντιπολίτευση για να μην υποχρεωθεί να διαχειριστεί μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, από την οποία προέβλεπαν -και συνεχίζουν να το φοβούνται- ότι θα βγει βαριά λαβωμένο.

Ώστε νίκησε η τρόικα, ε;

γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Κοιτάξτε τώρα μια ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος. Νίκησε η τρόικα, διακηρύσσουν όχι μόνο ο Βαρουφάκης, αλλά και αριστεροί άνθρωποι, με καθαρή πορεία και χρόνια πείρας.

Νίκησε η Μέρκελ, η Φραγκφούρτη, ο Σόιμπλε,
το κατεστημένο, ο καπιταλισμός, το κακό το ριζικό μας, λένε. Και πώς αυτό, βρε παιδιά;

Απλούστατο: Νίκησε ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι κόμμα του Μνημονίου, της Μέρκελ, του Σόιμπλε, του κατεστημένου, του καπιταλισμού. Άρα νίκησαν όλοι αυτοί. Όπερ έδει δείξαι.

Πώς και γιατί παρενέβη ο εισαγγελέας για την ertOpen

γράφει η Αγγέλα Νταρζάνου

H ertOpen κράτησε ψηλά τη σημαία του αγώνα για ανοικτή ΕΡΤ, απέναντι στο "μαύρο" σχεδόν από την πρώτη μέρα που μπήκαν τα ΜΑΤ στην ΕΡΤ, τον Νοέμβριο του 2013:

με τη συμβολή των αγωνιζόμενων εργαζόμενων στην Αθήνα, μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού της ertOpen, το πρόγραμμα του οποίου αναμετέδιδαν όλα τα τοπικά ραδιόφωνα της Ε.ΡΑ. και στη Θεσσαλονίκη με την εκπομπή της ΕΡΤ-3.

Όταν λίγο μετά την έναρξη των ραδιοφωνικών εκπομπών στα τέλη του 2013, διαμαρτυρήθηκε ο Galaxy ότι παρενοχλούνταν από την εκπομπή της ertOpen, που εξέπεμπε, τότε, στους 93,8 FM, οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι από κοινού με την ΠΟΣΠΕΡΤ αποφάσισαν να μεταφέρουν το πρόγραμμά τους σε άλλη συχνότητα, στην 106,7 FM.