Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Όλη η αποφώνηση: Ο αντιπεριφερειάρχης αδειάζει τον κ. Κωνσταντάτο για τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων


“Εδώ παίζεται ένα βρώμικο παιχνίδι και δεν είναι τα σκουπίδια. Τα σκουπίδια είναι μια καλή μπίζνα.
Δεν βρωμάνε αυτά, αλλά όσοι χειρίζονται αυτές τις διαδικασίες τόσα χρόνια”.

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Χρήστος Καπάταης, στο Πορτοκαλί Ραδιόφωνο, και στον Μπ. Χριστακόπουλο, αναφορικά με την παραχώρηση από το ΥΠΟΙΚ των 12 στρεμμάτων στο Ελληνικό, για τη δημιουργία εγκαταστάσεων διαχείρισης αποβλήτων.


Σε σχέση με τις αντιδράσεις που έχουν εγερθεί από τον δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης, ο κ. Καπάταης σημείωσε ότι τόσο ο κ. Κωνσταντάτος, όσο και οι άλλοι δήμαρχοι των όμορων δήμων, Γλυφάδας, Παλιού Φαλήρου και Αλίμου, έχουν συζητήσει όλοι μαζί και έχουν συνυπογράψει κοινό δελτίο τύπου με την αντιπεριφέρεια στις 12 Μαϊου.

Το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη σε «Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού» & «Κοινωνική Κουζίνα - ο Άλλος Άνθρωπος».

Πριν τρεις μέρες ανακοινώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η λίστα των 47 πολιτών και οργανώσεων από κράτη-μέλη της Ε.Ε. που τιμούνται φέτος με το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη, «αναγνωρίζοντας τις προσπάθειές τους για τις κοινές αξίες και τα ιδανικά που οικοδομούν την Ευρώπη».

Ανάμεσα στους βραβευθέντες, από την Ελλάδα είναι το «Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού» και η «Κοινωνική Κουζίνα - ο Άλλος Άνθρωπος».

Ο ιατρός Γιώργος Βήχας, επικεφαλής του ΜΚΙΕ, σχολιάζοντας το γεγονός ανέφερε ότι «το θετικό (το μόνο), είναι πως θα μας δοθεί η δυνατότητα να ακουστεί η φωνή μας με ηχηρό τρόπο μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, με όλα εκείνα τα ατράνταχτα επιχειρήματα που αποδεικνύουν την βαρβαρότητα των πολιτικών της λιτότητας που εφήρμοσαν τόσο ωμά στην χώρα μας και που παρήγαγαν νεκρούς και περαιτέρω οικονομικά ελλείμματα…

Καλοκαιρινά camp για παιδιά στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Για το φετινό καλοκαίρι το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου δίνει την ευκαιρία στα παιδιά που θα περάσουν τις διακοπές τους στην πόλη, να εκφραστούν,
να παίξουν και να μάθουν μέσα από τη μουσική και τις άλλες τέχνες.

Το 4ο Αττικό μουσικό Camp, θεσμός πλέον για την πόλη, μαζί με την 1η Δημιουργική Απασχόληση Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας που διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά, προσφέρουν στα παιδιά μια διαφορετική καλοκαιρινή διέξοδο.

Νέα Σμύρνη: Εθελοντές ιατροί στα δημοτικά ιατρεία

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης για την υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικού χαρακτήρα, ξεκινά συνεργασία με ειδικευμένους εθελοντές ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων όπως γενικό ιατρό , καρδιολόγο, πνευμονολόγο, φυσικοθεραπευτή. Στη συνέχεια του προγράμματος αναμένεται η ένταξη εθελοντών ιατρών περισσότερων ειδικοτήτων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κατοίκους που είναι άνεργοι, δεν έχουν ασφαλιστική ικανότητα και είναι ενταγμένοι στις κοινωνικές δομές (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Φαρμακείο, Συσσίτιο). Οι Ιατροί θα δέχονται στο χώρο των Δημοτικών Ιατρείων με ραντεβού.

Τηλ. επικοινωνίας 2109370333 - Δημοτικά Ιατρεία Αρτάκης 34.

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Στα περσινά επίπεδα οι αιτήσεις για την καλοκαιρινή απασχόληση

Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 5 Ιουνίου οι αιτήσεις των γονέων για την εγγραφή των παιδιών τους στο πρόγραμμα της καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης
«Αθλοπαιχνιδιές 2015» του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 1200 ενώ έμειναν εκτός προγράμματος τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2010 (περί τα 150 παιδιά, σύμφωνα με τα περσινά στοιχεία)

Πέρσι την αντίστοιχη περίοδο στο πρόγραμμα εγγράφτηκαν 1400 παιδιά. Η διοίκηση του Χρήστου Κορτζίδη, τα ειχε πάρει όλα.

Φέτος που η διοίκηση ανάθεσε το πρόγραμμα σε εταιρεία (συγκεκριμένα στην εταιρεία του κ. Αχιλλέα Σουγλή), στη σύμβαση αναφέρεται ότι θα εξυπηρετηθούν 700 παιδιά με δυνατότητα αυξομείωσης έως 10%.

Τι θα κάνει ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος τώρα που διαψεύστηκαν οι εκτιμήσεις του ότι με 700 θέσεις εξυπηρετούνται όλοι; Θα τηρήσει την προσωπική του δέσμευση σύμφωνα με το φυλλάδιο που μοίρασε στα σχολεία;

Πηγή: www.sinergasia.gr

Βρίζει τους Έλληνες !...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα 05.06.2015

Βιβλίο: Μάρω Βαμβουνάκη - Τρόμος και πόθος μοναξιάς *

"Όλες οι δυστυχίες του ανθρώπου απορρέουν απ' την ανικανότητά του να καθίσει σ' ένα δωμάτιο μόνος και σιωπηλός."
Πασκάλ.

Στους καιρούς μας, η μοναξιά θεωρείται απειλή, ήττα. Στο όνομα τούτου του τρόμου, αποφασίζονται και οι βαρύτεροι συμβιβασμοί. Συμβιβασμοί στη συντροφιά, στη δουλειά, στους φίλους, στις ιδεολογίες, στο γάμο.

Υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν να κοιμούνται με τον εχθρό τους, να μοιράζονται την κάθε μέρα τους με κάποιον που περιφρονούν, που τους μειώνει, τους αποδιοργανώνει το χαρακτήρα, παρά να ζήσουν, έστω και για ένα διάστημα, μόνοι.

Οι δήμαρχοι για το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων και τη μονάδα στο πρ. αεροδρόμιο του Ελληνικού

Διαφορετικές προσεγγίσεις από τους δημάρχους της Γλυφάδας, του Αλίμου, και του Ελληνικού-Αργυρούπολης είχαμε για το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων.

«Μπορεί να δώσει μια μόνιμη και ουσιαστική λύση» λέει ο κ. Παπανικολάου. «Μάλλον ατυχή και άστοχη» χαρακτηρίζει τη δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Νάντιας Βαλαβάνη ο κ. Κωνσταντάτος. Ναι αλλά και επιφυλάξεις από τον κ. Κονδύλη.

«Είναι στη σωστή κατεύθυνση»

Ο δήμαρχος Γλυφάδας κ. Γιώργος Παπανικολάου σε δήλωσή του για το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων, ανέφερε:

Η καταστολή είναι εδώ: Δήλωση του πανεπιστημιακού Π. Σωτήρη για τη δίωξη της συνδικαλιστικής του δράσης

«Σήμερα, που έχει αλλάξει η κυβέρνηση, που συνάδελφος με ιστορία στο πανεπιστημιακό κίνημα είναι Υπουργός Παιδείας και που συνάδελφοι Πανεπιστημιακοί προΐστανται των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, δικαστικές και αστυνομικές αρχές απεργάζονται την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης εντός των πανεπιστημίων. Αυτό είναι κάτι που μάλλον συνιστά από μόνο του σοβαρό πολιτικό ζήτημα».

Αυτά τονίζει μεταξύ άλλων ο πανεπιστημιακός Παναγιώτης Σωτήρης κι απ' ό,τι φαίνεται η ανάγκη για ξεκαθάρισμα της λογικής των «σταγονιδίων» δεν είναι θέμα μόνο των συναδέλφων του που προΐστανται υπουργείων, αλλά συνολικά της κυβέρνησης.

Ολόκληρη η δήλωση - καταγγελία που -όπως πάντα- δεν θα την ακούσουμε στα μεγάλα ΜΜΕ:

Ο Έντιμος συμβιβασμός και …


Πηγή: yannis-ioannou.com