Σάββατο 25 Απριλίου 2015

2ο Φεστιβάλ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Νοτίων στο Άλσος Νέας Σμύρνης, το Σαββατοκύριακο 25-26 Απριλίου

Στις 25 και 26 Απριλίου, το Άλσος Ν.Σμύρνης ανοίγει τις πόρτες του σε μια γιορτή δημοκρατίας, αλληλεγγύης και δημιουργίας.

Η ιστορικής σημασίας νίκη της Αριστεράς, σήμανε την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας και έκανε σαφές πως υπάρχει κι άλλος δρόμος προς όφελος των πολλών.


Οι νέοι και οι νέες της εποχής των μνημονίων, οδηγηθήκαμε στην ανεργία και την επισφάλεια και ζήσαμε τη μετανάστευση. Όλοι μιλούσαν για τη «χαμένη γενιά».


Με γνώμονα τους διαρκείς και πολύμορφους αγώνες για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, οραματιζόμαστε το καινούριο και βγαίνουμε στο προσκήνιο για να διεκδικήσουμε ό,τι μέχρι χθες φάνταζε αδύνατο.

H κόντρα Κονδύλη - Μπελιά για τους πρόσφυγες και τα τρομολαγνικά δημοσιεύματα εκθέτουν τον κ. Κωνσταντάτο


Κλήθηκαν 7, πήγαν 6, υπέγραψαν οι πέντε
...οικοδεσπότης ο κ. Κωνσταντάτος
Η δημοσιογραφική έρευνα και τα συμπεράσματα που ακολουθούν το δικό μας σημείωμα ανήκουν στο τοπικό ιστολόγιο geitoniamou.gr .

Εμείς δεν θα μείνουμε μόνο σ' αυτά, γιατί πριν απ' αυτά τα γεγονότα προηγήθηκε αποκαλυπτική συνέντευξη του κ. Κωνσταντάτου σε εκπομπή του skai, όπου μας προτείνει να φανταστούμε τις γειτονιές μας γεμάτες με... ζητιάνους.

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι ο κ. Κωνσταντάτος επέλεξε να ηγηθεί της νέας ξενοφοβικής "σταυροφορίας" (έχει προηγηθεί κι άλλη για ανύπαρκτη αιτία, στις 15 Ιουνίου 2011 - δείτε αυτό το video για να καταλάβετε πώς στο λόγο του εναλλάσσονται οι "δυστυχισμένοι αυτοί άνθρωποι" με τον όρο "λαθρομετανάστες"), αλλά δεν του βγήκε.

Βλέπεις... οι πνιγμοί χιλιάδων αθώων ανθρώπων -και κυρίως γυναικόπαιδων- μετέστρεψε το κλίμα της κοινής γνώμης.

Δεν γνωρίζουμε αν αυτή είναι η αιτία που ο κ. Κονδύλης φωτογραφίζεται μεν, όμως την επομένη δεν υπογράφει.

Κυρίως όμως μένει αναπάντητο το υπονοούμενο ότι «άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος της δημάρχου Αγίου Δημητρίου έλεγαν ότι “η Μαρία δεν θέλει να εμπλακεί το όνομά της με τρομολαγνικά και αστήριχτα δημοσιεύματα που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα” υπονοώντας την επένδυση στο Ελληνικό. “Ηθελημένα ή μη κάποιοι έχουν μπλεχτεί σε περίεργα παιχνίδια”».

Δεν θα ξεγελάσουν τους πολίτες



Παρακολουθούμε αυτές τις μέρες την προσπάθεια αυτοδιοικητικών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της διοίκησης του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, να αντιπαρατεθούν με «αγωνιστικό» μάλιστα τρόπο στην πρόσφατη ΠΝΠ. 

Με την πράξη αυτή, που ήδη την ψήφισε η Βουλή, τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων μεταφέρονται από τις 4 συστημικές τράπεζες στην ΤτΕ.

Ας δούμε ορισμένα ζητήματα:

Άλιμος: αδιάβαστος ο κ. Κονδύλης για τους αιγιαλούς και τις παραλίες;

Προνόμια για τους δημότες του Αλίμου προωθεί ο κ. Κονδύλης, αλλά με ξένα κόλυβα. Συγκεκριμένα από χθες 24 Απριλίου προχώρησε στην έκδοση Κάρτας Δημότη με την οποία οι κάτοχοι θα έχουν
-εκτός των άλλων- και ελεύθερη (δωρεάν) είσοδο στην «Ακτή του Ήλιου».


Η ανακοίνωση:
"Ο Δήμος Αλίμου ξεκινά από την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015, την έκδοση της Κάρτας Δημότη για την ελεύθερη (δωρεάν) είσοδο στην «Ακτή του Ήλιου». Η Κάρτα θα έχει διάρκεια πέντε (5) ετών, δηλαδή θα ισχύει μέχρι την 31.12.2019, και θα παρέχει επιπλέον προνόμια στους κατόχους της, όπως δωρεάν παροχές και εκπτώσεις από το Ιατρικό Κέντρο Παλ. Φαλήρου, εκπτώσεις από τοπικά καταστήματα κ.α. (θα αναρτηθεί αναλυτικός κατάλογος με τις παροχές στην ιστοσελίδα του Δήμου Αλίμου www.alimos.gr)."
Δυο ζητηματάκια που δεν περνάνε απαρατήρητα:

1. Δεν έχει υπόψη του ο κ. Κονδύλης ότι ο αιγιαλός και η παραλία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα "κοινόχρηστα πράγματα, τα οποία ανήκουν στη δημόσια κτήση και προορίζονται για την άμεση εξυπηρέτηση δημόσιου σκοπού, ο οποίος συνίσταται στην κοινοχρησία τους" και μάλιστα με την -πρόσφατη- βούλα του ΣτΕ;

2. Από πού προκύπτει τόση εμμονή στις πελατειακές σχέσεις, ώστε να διακρίνει -για τις υπόλοιπες "δωρεάν παροχές και εκπτώσεις"- τους δημότες από τους (μη δημότες, πλην όμως) κατοίκους του δήμου;
 
Δ.Β.

Σοκαριστικό τροχαίο ατύχημα στη Βούλα

"Άγιο είχε" ο 30χρονος οδηγός του οχήματος ο οποίος μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν φαίνεται να έχει κάποιο σοβαρό τραυματισμό.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 2.00 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής όταν ο οδηγός ενός Αlfa Romeo Mito έστριψε με μεγάλη ταχύτητα στην Ποσειδώνος στη Βούλα με κατευθυνση προς Γλυφάδα.

Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα αυτό να κάνει μια τρελή πορεία και να ανατραπεί στον περιβάλλοντα χώρο της ναυτιλιακής εταιρείας super fast ferries.