Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Παύλος Πολάκης: Κανένα παιδί ειδικής αγωγής δεν θα μείνει εκτός θεραπείας

«Θα υπάρξει έλεγχος και εξορθολογισμός των δαπανών για υπηρεσίες ειδικής αγωγής αλλά κανένα παιδί που έχει ανάγκη δεν θα μείνει εκτός θεραπείας, διαβεβαίωσε
ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Απαντώντας σε σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις, της Κατερίνας Παπακώστα από τη ΝΔ και του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι ήδη έχει συγκροτηθεί ειδική Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι, για να εξετάσει το θέμα και αν, όπως είπε, ο έλεγχος καταλήξει ότι χρειάζονται περισσότερα χρήματα για τα προγράμματα ειδικής αγωγής, το υπουργείο θα το πράξει.

Η επιστολή δάσκαλου δημοτικού που εκθέτει τις συμπεριφορές των γονέων


Μία χρόνια παθογένεια του οικογενειακού περιβάλλοντος
έρχεται να στηλιτεύσει με επιστολή του προς τους μαθητές
της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Ευαγγελίστριας
ο δάσκαλος πληροφορικής Γ. Κουτλής.

babyradio.gr

Τουλάχιστον 400 φάλαινες πιλότοι εξόκειλαν σε ακτή της Νέας Ζηλανδίας

Τουλάχιστον 400 φάλαινες-πιλότοι εξόκειλαν σε ακτή της Νέας Ζηλανδίας και οι περισσότερες, σχεδόν τα τρία τέταρτα, είναι νεκρές.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντος της χώρας, την ώρα που εθελοντές καταβάλλουν απεγνωσμένες προσπάθειες για να βοηθήσουν αυτές που εξακολουθούν να ζουν να βγουν στα ανοιχτά.

13.000 δηλώσεις εθελοντικής αποκάλυψης αδήλωτων εισοδημάτων έχουν κατατεθεί έως σήμερα

Καρπούς κατά... χιλιάδες αποδίδει η μάχη κατά της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, με 13.000 να έχουν ήδη καταθέσει δηλώσεις αποκαλύπτοντας
εθελοντικά αδήλωτα εισοδήματα, όπως προκύπτει από την τοποθέτηση του Αλ. Τσίπρα στη Βουλή την Παρασκευή.

Η μάχη και τα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς ήταν εκείνα που οδήγησαν στην υπεραπόδοση των δημοσίων εσόδων και την υπερκάλυψη των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα, είπε κατά τη συζήτηση για τη διαφθορά στη Βουλή ο πρωθυπουργός.

Διανομή προϊόντων χωρίς μεσάζοντες στην Ηλιούπολη, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου

Ο Δήμος Ηλιούπολης την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, συνεχίζει τη διάθεση πιστοποιημένων τροφίμων, απ’ ευθείας από τον παραγωγό στον δημότη, στον παράδρομο Βουλιαγμένης στα Πολυκλαδικά Ηλιούπολης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αλλαγή χώρου λόγω αντιπλημμυρικών έργων, από την Πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού στον παράδρομο Βουλιαγμένης στα Πολυκλαδικά Ηλιούπολης.

Έφη Αχτσιόγλου: Αν δεν θέλαμε να δώσουμε τη μάχη, δεν θα επιμέναμε για τις συλλογικές συμβάσεις

Την πρόθεση της κυβέρνησης να αντιμετωπιστεί η ανεργία στον Έβρο μέσω ενός στοχευμένου για την περιοχή προγράμματος, εξέφρασε η υπουργός
Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων που είχε χθες με τις διοικήσεις των εργατικών κέντρων Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης.

Η υπουργός αναφέρθηκε στη σταθερή θέση της κυβέρνησης για τις συλλογικές συμβάσεις, τόνισε ότι σύντομα θα υπάρξει νομικό πλαίσιο για τις επιχειρήσεις που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις παρεμβάσεις για τη βιομηχανία ζάχαρης.

Μαθητικό καρναβάλι στο Δημοτικό Στάδιο Αγίου Δημητρίου, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 11.30πμ

Για πρώτη φορά η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Αγίου Δημητρίου διοργανώνει μαθητικό καρναβάλι στο Δημοτικό Στάδιο, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 11.30πμ, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:
 
"Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με όλους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Αγίου Δημητρίου, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της και μετά από αίτημα των μελών της, την Κυριακή 12-2-2017 και ώρα 11:30 στο Δημοτικό Στάδιο, θα πραγματοποιήσει για 1η χρονιά,

Ξεκίνησε πιλοτικά το πρόγραμμα ανακύκλωσης οργανικών αποβλήτων στην Ηλιούπολη

Ξεκίνησε στην Ηλιούπολη πιλοτικά το πρόγραμμα ανακύκλωσης οργανικών (τρόφιμα κλπ) αποβλήτων από 15 καταστήματα υγειονομικού
ενδιαφέροντος, στα οποία διανεμήθηκαν οι καφέ κάδοι και ειδικές κομποστοποιήσιμες σακούλες.

Κάθε Σάββατο το ειδικό απορριμματοφόρο του Δήμου θα συλλέγει τα παραγόμενα απόβλητα και θα τα μεταφέρει στο εργοτάξιο του Δήμου όπου θα ακολουθείται άμεσα η διαδικασία της κομποστοποίησης.

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (KEA): Επειδή ακούμε πολλά, μερικές χρηστικές πληροφορίες

Όπως είναι γνωστό, οι πολίτες οι οποίοι είχαν ενταχθεί στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης κατά την πιλοτική του φάση πρέπει να ξανακάνουν «τα χαρτιά τους».

Η διαδικασία είναι απλή και μπορούν να την κάνουν είτε μόνοι τους (μέσω υπολογιστή) είτε στα τοπικά ΚΕΠ είτε ακόμα και μέσω του λογιστή τους.

Το XTERRAGreeceChampionship 2017 στις 30 Απριλίου, για 2η χρονιά στο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του 2016, το XTERRA, η κορυφαία διεθνής διοργάνωση offroad τριάθλου προσκαλεί ερασιτέχνες αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών και
δυνατοτήτων, να «Ζήσουν Περισσότερα», στις 30 Απριλίου, στο 5ο XTERRAGreeceChampionship 2017.

Το XTERRA Greece Championship, αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού και Παγκοσμίου Πρωταθλήματος XTERRA, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Χαβάη και θα πραγματοποιηθεί για 5η συνεχόμενη χρονιά στη χώρα μας, σε συνεργασία με τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Π. Κρούγκμαν: Τρελό να ζητάς από την Ελλάδα πλεόνασμα 3,5%

Σε μια συνέντευξη στην εφημερίδα Handelsblatt, o νομπελίστας αμερικανός οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν αναφέρει σχετικά με τη συνεχιζόμενη ελληνική κρίση και τους ευρύτερους κινδύνους που υφέρπουν ακόμη στην ευρωζώνη:

«Μέχρι σήμερα η οικονομία δεν έχει καταφέρει να ορθοποδήσει από την ύφεση. Η ευρωκρίση θα μπορούσε ξανά γρήγορα να αναζωπυρωθεί. Πρέπει να αντιληφθεί κανείς ότι η θηλιά που αυτή τη στιγμή πνίγει την Ελλάδα, πρέπει να χαλαρώσει.

Πρόσληψη 4 ατόμων από το Δήμο Ηλιούπολης: Η υποβολή αιτήσεων μέχρι 20 Φεβρουαρίου

Ο Δήμος Ηλιούπολης ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τεσσάρων (4) ατόμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο.

Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου.

Μοσχάτο-Ταύρος @ Καρναβάλι 2017: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων, μέχρι 27 Φεβρουαρίου


Δείτε στη συνέχεια το αναλυτικό πρόγραμμα:

Νίκος Φίλης: Πρέπει να προχωρήσουν προοδευτικές αλλαγές στην εκπαίδευση (video)

Πυρά για τους «ρασοφόρους που εκπροσωπούν τον μεσαίωνα», για τις «αντιδραστικές δυνάμεις που εμποδίζουν προοδευτικές αλλαγές» και εκείνους που επιδιώκουν να ακυρώσουν τον σημαντικό ρόλο της δημόσιας εκπαίδευσης και υπονομεύουν την αποστολή της, εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

"Η δημόσια παιδεία έχει αποστολή τη διάπλαση ελεύθερων και υπεύθυνων πολιτών" τόνισε ο Νίκος Φίλης, μιλώντας χθες στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας.

Σκάνδαλο: 52.000 ευρώ το μήνα έπαιρνε ο Διευθυντής της ΑΕΠΙ

της Φωτεινής Λαμπρίδη

Μισθός 635.565 ευρώ το χρόνο για τον διευθύνοντα σύμβουλο, ετήσιος μισθός συγγενούς μέλους του ΔΣ που έφτανε τα 466.266 ευρώ, αδιανέμητα

δικαιώματα στους δημιουργούς ύψους 42 εκ. ευρώ και παράνομα δάνεια προς μέλη του ΔΣ.

Πρόκειται για ορισμένα από τα συγκλονιστικά στοιχεία που φέρνει στο φως το πόρισμα του ελέγχου, που διεξήχθη προσφάτως, για λογαριασμό του ΥΠΠΟ για την εταιρεία ΑΕΠΙ (Ανώνυμη Εταιρεία Πνευματικής Ιδιοκτησίας) και δημοσιεύει αποκλειστικά το tvxs.gr.

Ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, το νομοσχέδιο «Ρύθμιση θεμάτων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και άλλες διατάξεις».

Αρκετά από τα άρθρα του νομοσχεδίου ψηφίστηκαν από κόμματα της αντιπολίτευσης. Είναι χαρακτηριστική η αναφορά της εισηγητού της ΝΔ Νίκης Κεραμέως, η οποία αν και χαρακτήρισε ανεπίτρεπτη την επείγουσα διαδικασία, ενώ είχε μιλήσει νωρίτερα και για φωτογραφικές διατάξεις τις οποίες το κόμμα της καταψήφισε, απευθύνθηκε στον Κωνσταντίνο Γαβρόγλου λέγοντας:

Δικαίωση Ρένας Δούρου: Συκοφάντης ο Αργύρης Ντινόπουλος και με απόφαση του εφετείου

“Παρότι μάχιμος δημοσιογράφος, προσχώρησε εσκεμμένα, σε αναπαραγωγή, εις γνώση του, συκοφαντικών ισχυρισμών κατά
της Ρένας Δούρου, με σκοπό να την βλάψει, πολιτικά, ηθικά, προσωπικά αλλά και επαγγελματικά”, αποφάσισε τελεσίδικα το Εφετείο Αθηνών, για τον Αργ. Ντινόπουλο.

Το Εφετείο με την υπ’ αριθμ. 485/2017 απόφασή του δικαιώνει ξανά τη Δούρου, που είχε στραφεί κατά του πρώην βουλευτή και υπουργού, Α. Ντινόπουλου, όταν ο τελευταίος σε τηλεοπτική εκπομπή στις 14 Μαρτίου 2014, αναφέρθηκε επανειλημμένα σε δήθεν σχέση της ως «συμβούλου του Άκη Τσοχατζόπουλου», χαρακτηρίζοντάς την «κρατικοδίαιτη», «παρακολούθημα του ΠΑΣΟΚ», «γνήσια εκπρόσωπο της κυρίαρχης αριστεράς του χαβιαριού».

Αργυρούπολη: Παιδική αποκριάτικη γιορτή του Ο.Π.Α., την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 11.00πμ

Όμιλος Παραδοσιακών Αναζητήσεων (Ο.Π.Α.):
25ης Μαρτίου 43, Αργυρούπολη (1ος όροφος)

Φωτεινή Βάκη: Το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας αντικατοπτρίζει το όραμα μιας Παιδείας ισότητας και ποιότητας

«Τα νομοσχέδια που πέρασαν από αυτή την κυβέρνηση για την Παιδεία, εμφορούνται από τη φιλοσοφία του Διαφωτισμού και κυρίως από τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη», τόνισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την ΝΔ να αναρωτηθεί για την κληρονομιά του Διαφωτισμού, αφού δεν είχε ψηφίσει διατάξεις, όπως την ιθαγένεια ή την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία.

Δωρεάν προετοιμασία μαθητών για ΤΕΦΑΑ και στρατιωτικές σχολές στον Δήμο Αγίου Δημητρίου

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Αγ. Δημητρίου, ανακοινώνει την έναρξη δωρεάν προγράμματος προετοιμασίας και εκγύμνασης μαθητών για τις εισαγωγικές εξετάσεις σε ΤΕΦΑΑ και στρατιωτικές σχολές.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του συλλόγου κλασικού αθλητισμού ΟΦΚΑ "Οδυσσέας".

Οι υποψήφιοι/ες θα επιλεγούν με κοινωνικά κριτήρια.

Κώστας Γαβρόγλου: Άοκνες οι προσπάθειες των χιλιάδων εκπαιδευτικών μας

Στις άοκνες προσπάθειες των χιλιάδων εκπαιδευτικών να κρατήσουν όρθιo το σύστημα, αναφέρθηκε απόψε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής.

Είχε προηγηθεί μία παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Τασούλα, που προέτρεψε τον υπουργό να πάρει τηλέφωνο τον πρέσβη της Ελλάδας στη Ρώμη και να τον συγχαρεί για την συνδρομή του στη διεξαγωγή διαγωνισμού στα λύκεια της Ρώμης με θέμα «Ταξιδεύοντας με τον Αριστοτέλη».