Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Τέλος στην αδικία για τους αναπληρωτές με προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση, με τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα

Με την τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα προς ψήφιση στη Βουλή από τον Υπουργό Παιδείας μπαίνει τέλος στην αδικία για δεκάδες αναπληρωτές με προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα η προϋπηρεσία αναγνωρίζεται πλήρως για την μισθολογική και βαθμολογική κατάταξη, όπως ίσχυε εδώ και 40 χρόνια.

Στο ψηλότερο σκαλί των Ολυμπιακών Αγώνων η Εθνική Ελλάδος Κωφών Γυναικών, με τη Πανιώνια Αθηνά Ζέρβα στο τιμόνι

Για πρώτη φορά στην ιστορία η Εθνική Ελλάδος Κωφών Γυναικών με προπονήτρια την ''δικιά μας'' Αθηνά Ζέρβα, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους
Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών (Deaflympics) που διεξάγονται στη Σαμσούντα της Τουρκίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε στον τελικό της Λιθουανίας με 67-50 και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου πανηγυρίζοντας έτσι το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε γυναίκες και δεύτερο (μετά το χάλκινο των ανδρών το 2009 στην Ταϊβάν) σε Deaflympics.

Ενισχυτική Διδασκαλία και στα ΕΠΑΛ

Με τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που κατατέθηκε στο Σχέδιο Νόμου «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις», καθιερώνεται η εναλλακτική ενισχυτική διδασκαλία και στα ΕΠΑΛ.
 
Στόχος του Υπουργείου είναι η βελτίωση των μαθησιακών επιδόσεων των μαθητών, η παιδαγωγική υποστήριξή τους, η οποία θα παρέχεται παράλληλα με την κύρια διδασκαλία στις τάξεις των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης.