Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Μαξίμου: Τα μέτρα που προτείναμε για μια βιώσιμη λύση

"Συμφωνία που δεν θα θίγει τα εργασιακά δικαιώματα, δεν θα διαλύει τον κοινωνικό ιστό και θα δίνει προοπτική", προτείνει η κυβέρνηση, όπως τονίζουν κυβερνητικοί
κύκλοι σε ανεπίσημη ενημέρωση (non-paper).

"Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να νομοθετήσει για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την αύξηση του κατώτατου μισθού".

"Η πρόταση της κυβέρνησης δεν αποτελεί μέρος του προγράμματός της. Είναι αποτέλεσμα σκληρών και επίπονων διαπραγματεύσεων προκειμένου να υπάρξει συμφωνία που δεν θα θίγει τα εργασιακά δικαιώματα, δεν θα διαλύει τον κοινωνικό ιστό και θα δίνει προοπτική".

Αναλυτικά:

Πολιτιστική εβδομάδα του IlioupolisOnline

Τη Δευτέρα 22 Ιουνίου στις 9.00μμ στο θεατράκι του Άλσους Καλαβρύτων (είσοδος από Κυδαθηναίων 43)
στην παράσταση του θεατρικού μας εργαστηρίου με το έργο "Σταματία το γένος Αργυροπούλου"
Κείμενο: Κώστας Σωτηρίου, Σκηνοθεσία - Live μουσική: Κώστας Γάκης, Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστιάννα Κανδηλιώτη

Την Τετάρτη 24 Ιουνίου 8.00μμ στο IlioupolisOnline στην προβολή animation του Στάθη Nίκου και της ταινίας Dead Road του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου.

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου 8.00μμ στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στα εγκαίνια της έκθεσης των εργαστηρίων του IlioupolisOnline (ψηφιδωτό, κεραμική, recycle art, φωτογραφία, film making, animation κ.ά) 

Η έκθεση θα λειτουργήσει έως και Κυριακή 28 Ιουνίου ώρες 7.00 - 10.00μμ.

Η Περιφέρεια Αττικής «Απέναντι στη Βία των Εξαρτήσεων», την Τρίτη 23 Ιουνίου στις 7.00μμ στα Προπύλαια


Στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής, η Περιφέρεια Αττικής διοργανώνει, την Τρίτη 23 Ιουνίου στις 7.00μμ στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκδηλώσεις με στόχο να ενημερώσει τους πολίτες σε θέματα βίας και εξαρτήσεων, ενισχύοντας την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στα θέματα αυτά και -κυρίως- προωθώντας τη συνέργεια των ίδιων των φορέων απεξάρτησης.

Οι φορείς που συμμετέχουν είναι: Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Πρόληψης Περιφέρειας Αττικής, ΟΚΑΝΑ - ΑΤΡΑΠΟΣ, ΚΕΘΕΑ - ΣΤΡΟΦΗ, 18 ΆΝΩ.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει ομιλίες και συζήτηση με τοποθετήσεις εκπροσώπων των φορέων και της Πολιτείας αλλά και δραστηριότητες, όπως κουκλοθέατρο από την ομάδα Εφήβων 18 Άνω, προβολή video από τις ομάδες των φορέων που συμμετέχουν, συναυλία της μπάντας του ΚΕΘΕΑ - ΣΤΡΟΦΗ.

Παράλληλα, οι φορείς και τα κέντρα πρόληψης θα παρουσιάζουν το πρόγραμμά τους μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και δρώμενα, θα εκθέτουν τα καλλιτεχνικά τους έργα και θα διανέμουν το ενημερωτικό τους υλικό.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα.

Να τους κουφάνουμε...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Βρήκαν το πάρκο της 129 ΠΥ κλειστό

Σφοδρή αντίδραση της δημοτικής κίνησης «Εκτός Πλάνου» είχαμε χθες, μετά το κλείσιμο του Πάρκου της 129 ΠΥ την Παρασκευή (19/06). Η δημοτική αρχή αποφάσισε να κλείσει ο χώρος «λόγω εργασιών» και ενώ ήταν προγραμματισμένη δράση της «Συνέλευσης Δράσεων για το Ελληνικό».

«Το πάρκο της κατειλημμένης 129 ΠΥ δεν είναι το τσιφλίκι του παππού σου δήμαρχε» αναφέρει η αντιπολιτευόμενη δημοτική κίνηση στην ανακοίνωσή της.

Όλη η ανακοίνωση του «Εκτός Πλάνου»:

Άγιος Δημήτριος: «Το Σακάκι που βελάζει», από το Πρόγραμμα Απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, την Τετάρτη 24 Ιουνίου

Μέλη των Κοινωνικών Επανεντάξεων και Απόφοιτοι του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ μαζί με νέους ευαισθητοποιημένους ανθρώπους, αποτελούν την ομάδα θεάτρου του Πολιτιστικού Στεκιού, που την Τετάρτη 24 Ιουνίου στις 8.00μμ θα παρουσιάσουν στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», Αγίου Δημητρίου 55, το έργο του Βούλγαρου συγγραφέα Στανισλάβ Στρατίεβ «Το Σακάκι που βελάζει».

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Εθελοντική αιμοδοσία στη Βούλα στις 26 Ιουνίου


Ελληνικό: Ικαριώτικο γλέντι στον «Βλαστό»

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου στις 8.00μμ οργανώνεται Ικαριώτικο λαϊκό γλέντι στον «Βλαστό», μαζί με τους φίλους του «Ικάριου Τρόπου».

«Θα υπάρχει εξαιρετική ορχήστρα με βιολί για να μας ξεσηκώσει, μιας και ο Ικαριώτικος χορός δεν επιτρέπει σε κανέναν να κάθεται!!!» σημειώνουν οι διοργανωτές.

«Βλαστός»: Καλλιπόλεως 33, Ελληνικό (2 δρόμους πάνω από το μετρό του Ελληνικού).

Πηγή: www.sinergasia.gr

Με επιτυχία το 3 on 3 Streetball στη Γλυφάδα

Περισσότερα από 1500 παιδιά και νέοι συμμετείχαν στο τουρνουά μπάσκετ 3 on 3 που διοργάνωσε ο Δήμος Γλυφάδας, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ) και την Ελληνική
Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ).

Το «3 on 3 Streetball - Τάπα στη βία και στον ρατσισμό», υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο χώρο του πάρκινγκ έναντι του νέου δημαρχείου Γλυφάδας.

Μετά την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης και πριν από την έναρξη της προετοιμασίας για το Ευρωμπάσκετ, αστέρια του ελληνικού μπάσκετ όπως ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο Ίαν Βουγιούκας και άλλοι, έπαιξαν με μικρά παιδιά, φωτογραφήθηκαν μαζί τους και μοίρασαν αυτόγραφα.

Παράλληλα με το τουρνουά, έγιναν και διαγωνισμοί, αλλά και διάφορα happenings, ενώ οι νικητές μοιράστηκαν πλούσια δώρα!

Από τη θέση ευθύνης που μου έχει ανατεθεί...


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή της Κυριακής 21.06.2015

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Χωρίς καθαρίστρια στο καλοκαιρινό camp της Μιλήτου (φωτογραφίες)

Σε απαράδεκτη κατάσταση οι τουαλέτες των παιδιών αυτή την εβδομάδα στο καλοκαιρινό camp στο κτήριο του 2ου Γυμνασίου Αργυρούπολης το οποίο άνοιξε την τελευταία στιγμή για να φιλοξενήσει τα παιδιά της Αργυρούπολης που δε δήλωσαν προτίμηση για κολύμβηση.

Ο δήμος και η εταιρεία που ανέλαβε το καλοκαιρινό camp δεν φρόντισαν για να υπάρχει καθαρίστρια.

Η κακή μέχρι στιγμής οργάνωση έχει ως αποτέλεσμα τα προσωπικά είδη των παιδιών αντί να βρίσκονται στον σταθερό εντός του κτηρίου χώρο της κάθε ομάδας, να περιφέρονται όλη την ημέρα μαζί με τα παιδιά στο προαύλιο.


Ολοκληρώθηκε το 2ο Παιδικό Φεστιβάλ του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Αυλαία έριξε το 2ο Παιδικό Φεστιβάλ που διοργάνωσε ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης,
(ΟΑΠΠΑ), το οποίο με μεγάλη επιτυχία ψυχαγώγησε τους μικρούς μας φίλους.

Θεατρικές παραστάσεις από τη μυθολογία. Ο Μίδας, ο Δαίδαλος και ο Ίκαρος έως την Αργοναυτική εκστρατεία, αλλά και από τους μύθους του Αισώπου ζωντάνεψαν για τους μικρούς συμπολίτες μας.

Διαδραστικά παιχνίδια, εργαστήρια με μάσκες ζώων, δράκοντες, μέδουσες, νεράιδες και αρχαία μουσικά όργανα και πολλά κινητικά παιχνίδια στον εξωτερικό χώρο χάρισαν αξέχαστες ώρες διασκέδασης.

Εξ Ευωνύμων (αριθμός τεύχους 3)



Κυκλοφόρησε το νέο, ανανεωμένο τεύχος του Εξ Ευωνύμων, της τοπικής εφημερίδας της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Πατείστε εδώ και διαβάστε.

Νέοι διευθυντές στα δημοτικά σχολεία Ελληνικού-Αργυρούπολης

Με την ψηφοφορία στους συλλόγους διδασκόντων την Τετάρτη 10 Ιουνίου, ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των διευθυντών των δημοτικών σχολείων μέσα από ένα μεικτό σύστημα στο οποίο για πρώτη φορά εκτός από τα αντικειμενικά κριτήρια μέτρησε και η γνώμη των εκπαιδευτικών (η ψηφοφρία στους συλλόγους διδασκόντων αντικατέστησε την γνωστή συνέντευξη).

Την Παρασκευή 18 Ιουνίου οι Σύλλογοι Διδασκόντων συνήλθαν ξανά για να επιλέξουν αυτή τη φορά την πρότασή τους προς το ΠΥΣΠΕ για τον νέο/α υποδιευθυντή/τρια του σχολείου τους.

Οι νέοι/ες διευθυντές/τριες των Δημοτικών Σχολείων του δήμου μας, για την επόμενη διετία είναι οι παρακάτω:

Άγιος Δημήτριος: Η γιορτή του Κλήδονα στην πλ. Παναγούλη, την Τρίτη 23 Ιουνίου στις 8.30μμ


"Η Πισίνα" από την Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης, την Τετάρτη 24 Ιουνίου στις 9.00 & 11.00μμ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης προβάλλει την ταινία του Ζακ Ντερέ "Η Πισίνα - La Piscine" (Γαλλία/Ιταλία, 1969, έγχρωμη, 120') την Τετάρτη 24 Ιουνίου στις 9.00 & 11.00μμ.

Οι καλοκαιρινές προβολές πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Κινηματογράφο Ηλιούπολης «Μελίνα Μερκούρη (Λεωφ. Ειρήνης 50, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, Άνω Ηλιούπολη, λεωφορείο 237 για Άνω Ηλιούπολη από σταθμό Μετρό Δάφνης).

Βίαια και επικίνδυνα παιχνίδια έρωτα, πάθους και εγκληματικής ζήλιας. Ο Ζαν Πολ και η Μαριάν ζουν αγαπημένοι σε μια βίλα στο Σεν Τροπέ. Η ευτυχία τους διαταράσσεται γρήγορα όταν εμφανίζεται ο Χάρι, πρώην εραστής της Μαριάν, με την κόρη του Πενελόπ. Οι δύο άντρες κρύβουν τον ανταγωνισμό τους κάτω από μία δήθεν φιλία. Υποβλητική ατμόσφαιρα και δυναμικές ερμηνείες από τους Αλέν Ντελόν, Ρόμι Σνάιντερ, Μορίς Ρονέ και Τζέιν Μπίρκιν.

Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης
(Μέλος της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας - Ο.Κ.Λ.Ε.)
Ηρώς Κωνσταντοπούλου 59-61, Τ.Κ.: 16346, Ηλιούπολη
Τηλ.: 210 9937870, 210 9941199, 210 9914732, 6945405825
ιστοσελίδα: www.klh.gr, e-mail: info@klh.gr

Ρίξανε το μπαλάκι στην Ελλάδα...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Συνελήφθησαν «βαρόνοι» ναρκωτικών που τα διακινούσαν στα Νότια Προάστια και ζούσαν με χλιδή στη Γλυφάδα

Με μία πολυτελή Πόρσε Καγιέν και πούρα Αβάνας κυκλοφορούσαν στη Γλυφάδα οι δύο αρχηγοί του μεγάλου κυκλώματος ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε το Σαββατοκύριακο από την ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για δύο Έλληνες, οι οποίοι είχαν έδρα σε περιοχές των νοτίων προαστίων, όπου διέμεναν σε χλιδάτες οικίες κάνοντας «μεγάλη» ζωή. Κανείς, ωστόσο, δεν γνώριζε ότι τα έσοδά τους προέρχονταν από εισαγωγές και εξαγωγές τεράστιων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, όπως κοκαΐνη, σκανγκ και ηρωίνη.

Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής έκανε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Γλυφάδα, Άλιμο, Βουλιαγμένη, Βούλα, Καλλιθέα
Αγία Βαρβάρα, Αργολίδα, Μεσσηνία και Ηγουμενίτσα, συλλαμβάνοντας συνολικά οχτώ άτομα, Έλληνες και Αλβανούς.

ΚΕΘΕΑ: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών 26 Ιουνίου


Ο εξαρτημένος είναι κάποιος που ξέρουμε. Ένας συγγενής, ένας φίλος, ένας γείτονας. Ο κοινωνικός στιγματισμός κρατάει τον ίδιο και την οικογένειά του
μακριά από τη θεραπεία και εμποδίζει την επανένταξή του στην κοινωνία.

Ας μην αφήνουμε το στίγμα να γίνεται πιο δυνατό από την εξάρτηση.

ΚΕΘΕΑ, Το στίγμα μας είναι η ένταξη

Με κεντρικό μήνυμα "Το στίγμα μας είναι η ένταξη" το ΚΕΘΕΑ διοργανώνει εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών.

Με το βλέμμα στραμμένο στη Σύνοδο Κορυφής (συνεχής ενημέρωση)

Στη σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης σήμερα Δευτέρα επικεντρώνονται οι προσπάθειες του συνόλου της ευρωπαϊκής ηγεσίας, βεβαίως και της ελληνικής, για την επίτευξη συμφωνίας, καθώς πλέον αναγνωρίζεται από όλες τις πλευρές ότι το κόστος μιας ρήξης θα ήταν ανυπολόγιστο για όλους και θα έθετε εν αμφιβόλω το ευρωπαϊκό εγχείρημα.

Η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής θα διεξαχθεί σήμερα στις 7.00μμ στις Βρυξέλλες , ενώ στη 1.30μμ (ώρα Ελλάδας) θα προηγηθεί συνεδρίαση του Eurogroup, μετά την αλλαγή της ώρας συνεδρίασης όπως έγινε γνωστό από τον Γ. Ντάισελμπλουμ το πρωί της Κυριακής.

Στις 6.30μμ θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον Ντόναλντ Τούσκ, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις εδώ σε liveblog μέσω του left.gr.

Βαστάτε Έλληνες !...

Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή της Κυριακής 21.06.2015