Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Αργυρούπολη: Live έντεχνο Ροκ στο "Νότια & κάτι", την Παρασκευή 9 Μαρτίου στις 9.30μμ

Η ταινία «Η Καλύτερη Στιγμή τους» προβάλλεται στο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 9 Μαρτίου στις 8.30μμ

Τη βρετανική δραματική ταινία «Η Καλύτερη Στιγμή τους - Their Finest» του Λόνε Σέρφινγκ, θα προβληθεί την Παρασκευή 9 Μαρτίου, στις 8.30μμ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτίριο της πύλης εισόδου πεζών και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Προσοχή: Η νέα ώρα έναρξης της προβολής είναι στις 8.30μμ.

Η «Αγαπημένη» της Τόνι Μόρισον από τη Λέσχη Ανάγνωσης «Βιβλιοταξιδευτές» στο «Καλλίπολις», την Παρασκευή 9 Μαρτίου


Για το μυθιστόρημα «Αγαπημένη» (εκδ. Νεφέλη) της βραβευμένης με Νόμπελ Λογοτεχνίας Toni Morrison θα συζητήσουν στην επόμενη συνάντηση τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης
«Βιβλιοταξιδευτές».

Η συνάντηση των «Βιβλιοταξιδευτών» θα γίνει την Παρασκευή 9 Μαρτίου στις 6.30μμ, στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», Καλλιπόλεως 33 στο Ελληνικό, ο οποίος βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου και λειτουργεί καθημερινά από τις 6.00μμ.

Η 8η Μαρτίου δεν είναι γιορτή... Είναι καμπανάκι πως ο κόσμος παραμένει στρεβλός.




Η ιστορία της 8ης Μαρτίου: Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι μέρα αγώνα και όχι ακόμα μια γιορτή του καταναλωτισμού

Ημέρα αφιερωμένη στη γυναίκα η σημερινή. Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.