Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Αγία Παρασκευή Ελληνικού-Αργυρούπολης: η εκδήλωση του Συλλόγου "Πρόοδος" για τη Μέρα της Γυναίκας

Με πολύ κέφι γιόρτασαν οι γυναίκες της Αγίας Παρασκευής Ελληνικού-Αργυρούπολης τη Μέρα της Γυναίκας.

Όμως εκτός από κέφι και χορό, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο τοπικός πολιτιστικός σύλογος "η πρόοδος" είχαν και αναγνώσεις.

Η Στέλλα Ρήγα-Λεμπέση διάβασε από βιβλίο της Μαρίας Λαμπαδαρίδου-Πόθου το παρακάτω απόσπασμα:

"Είμαι κι εγώ μια γυναίκα σαν όλες εσάς. Σε πολύ νεαρή ηλικία, έχασα τον άνδρα μου. Κι έμεινα πίσω θυμωμένη, ερωτευμένη, απογοητευμένη, με δύο μωρά και μια μητέρα που την φρόντισα επί δέκα χρόνια χωρίς να την έχω στείλει σε θλιβερά γηροκομεία. Δύσκολα χρόνια με γεύσεις πικρές στο στόμα.

Ελληνικό διάβημα για την επίθεση Σόιμπλε σε Βαρουφάκη

Σε διάβημα προχώρησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προς το Βερολίνο, προκειμένου να εκφραστεί η δυσαρέσκεια της κυβέρνησης για την «αντιδεοντολογική συμπεριφορά» που εκδηλώθηκε μέσω των δηλώσεων Σόιμπλε κατά του Γιάνη Βαρουφάκη.

Θυμίζουμε ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σε μια από τις δημόσιες εμφανίσεις του, υποστήριξε ότι μιλώντας με τον Γιάνη Βαρουφάκη χαρακτήρισε τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τα μέσα ενημέρωσης «ανόητα αφελή».

Μετά από αυτή την προσωπική επίθεση, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε μιλήσει με «τελεσίγραφα»: «Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τους όρους του Μνημονίου για να εκταμιευθεί η δόση».

Πηγή: www.sinergasia.gr

Κατάργηση & Εκκαθάριση της «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.» - Το ΤΑΙΠΕΔ απορροφά την ΕΤΑΔ Α.Ε.

Με το άρθρο 24 του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την επανεκκίνηση της οικονομίας μπαίνει σε εκκαθάριση και καταργείται η «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.».

Οι εκτάσεις, τα κτίρια και οι εγκαταστάσεις του επανέρχονται από το χρόνο μεταβίβασής τους, στον φορέα από τον οποίο παραχωρήθηκαν.

Η  «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Ανώνυμη Εταιρεία» (ΕΤΑΔ Α.Ε.) απορροφάται από το ΤΑΙΠΕΔ.

Τα θέματα και οι λεπτομέρειες του άρθρου 24 θα ρυθμίζονται με κοινή υπουργική απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και των κατά περίπτωση αρμοδίων υπουργών.

Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι δεν περιλαμβάνεται στο άρθρο καμιά ρύθμιση για το ΤΑΙΠΕΔ.

Δείτε εδώ το άρθρο 24 και τη διαβούλευση που αναπτύσσεται.

Διαβάστε σχετικά:

Σε ανάκληση 19 πρόωρων και παράτυπων συνταξιοδοτήσεων προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής

Σε ανάκληση παράτυπων συνταξιοδοτήσεων αγροτών προχώρησε με απόφασή της η Περιφερειακή Αρχή Αττικής.

Συγκεκριμένα πρόκειται για 19 περιπτώσεις πρόωρης συνταξιοδότησης
αγροτών στο πλαίσιο εφαρμογής Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης.

Για την υλοποίηση του Κανονισμού αυτού, ψηφίστηκε ο Ν.2237/1994 και κατόπιν, προκειμένου να εξειδικευθεί το μέτρο, εκδόθηκε σειρά υπουργικών αποφάσεων.

Το πρόβλημα, στις συγκεκριμένες περιπτώσεις αφορούσε, σύμφωνα με Έκθεση Επιθεώρησης - Ελέγχου - Έρευνας, των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, σε μη νόμιμες /παράτυπες αποφάσεις του πρώην  Νομάρχη Δυτικής Αττικής.

Παλαιό Φάληρο: Ο Κώστας Μερκουράκης μιλά στην F Times και τη Νέλλη Μαυρίδου

Στα 29 του έχει επωμιστεί το βάρος της εκπροσώπησης της μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου και στα πρώτα του βήματα έχει αφήσει θετικές εντυπώσεις.

Ο λόγος για τον Κώστα Μερκουράκη, ο οποίος προσπαθεί να παρακολουθεί ότι κινείται στην πόλη, με συχνές παρεμβάσεις στο ενεργητικό του.

Τον συνάντησα στα γραφεία της «Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης» στο εμπορικό μέγαρο της Αγίου Αλεξάνδρου 5, με την ελπίδα, όπως συχνά ο ίδιος τονίζει «να ανοίξει ένας διάλογος που θα κάνει τους Φαληριώτες συμμέτοχους στα κοινά του Δήμου μας».