Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Η Βουλή ζητάει την πειθαρχική δίωξη της εισαγγελέως Τσατάνη


Κατά πλειοψηφία με 10 υπέρ, 7 κατά, 2 "παρών" - Τ. Χριστοδουλοπούλου: Παραβιάσατε την αρχή της διάκρισης των εξουσιών.

Την πειθαρχική δίωξη κατά της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη ζητάει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.


Την ίδια ώρα, η εισαγγελέας βρέθηκε σε δυσχερή θέση όταν η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου της επισήμανε ότι παραβίασε την αρχή της διάκρισης των εξουσιών ζητώντας να επισκεφθεί τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αλλά και όταν αποδείχθηκε πως ποτέ δεν της ζήτησε να ασκήσει δίωξη κατά του επιχειρηματία Βγενόπουλου.

Αργυρούπολη: Μεταίχμιο Live at Thesis, την Παρασκευή 8 Ιουλίου στις 10.30μμ

«Χρειαζόταν να υπάρχει Plan B» λέει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης & αδειάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Την άποψη ότι οι κρατικές αρχές θα έπρεπε να έχουν plan B, το οποίο θα προετοίμαζαν υπηρεσιακοί παράγοντες, εξέφρασε μιλώντας στον Real Fm o πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Β. Μεϊμαράκης άφησε επίσης να φανεί η δυσαρέσκειά του απέναντι στον Κυρ. Μητσοτάκη αλλά και πρόσωπα της ηγετικής ομάδας της ΝΔ που «κραυγάζουν».

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σήμερα στον Ν. Χατζηνικολάου. Ο Β. Μεϊμαράκης, σχολιάζοντας και το βιβλίο του Τζ. Γκαλμπρέιθ και τα γραφόμενα για ύπαρξη «σχεδίου Χ», τάχθηκε υπέρ της άποψης ότι έπρεπε η κυβέρνηση να εκπονεί «σχέδιο Β΄» για την περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας με τους δανειστές, «το οποίο όμως θα προετοίμαζαν υπηρεσιακοί παράγοντες και πάντως όχι εξωθεσμικοί».

Μοσχάτο: Δωρεάν προσκλήσεις στο Cine Κήπος για την ταινία "Ο Θρύλος του Ταρζάν" - Προβολές μέχρι Τετάρτη 13 Ιουλίου

Και αυτό το καλοκαίρι το Το Μοσχάτο και τα Therina Cinema έχουν για σας 3 διπλές προσκλήσεις ΔΩΡΕΑΝ κάθε βδομάδα.

Πατήστε εδώ να συμμετάσχετε στην κλήρωση:
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι like και share (κοινοποιήση) τη φωτογραφία.


Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν με προσωπικό μήνυμα και τα ονόματά τους θα βρίσκονται στο ταμείο του Cine Κήπος (Μοσχάτο) την Παρασκευή 8/7 (ώρα 21.00 ή 23.00) για να παρακολουθήσουν την ταινία "Ο Θρύλος του Ταρζάν".

ΤΩΡΑ στο Π. Φάληρο: Η Πλατεία Ντάβαρη φιλοξενεί 3 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα, απόψε στις 9.00μμ

Μοσχάτο: "Mr. Nobody" από την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Τετάρτη 13 Ιουλίου στις 9.00μμ

Συνεχίζοντας τις προβολές για το μήνα Ιούλιο, η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας παρουσιάζει την πολυβραβευμένη ταινία "Mr. Nobody" (2009), του Ζακό Βαν Ντορμαέλ.

Η προβολή γίνεται στον κήπο της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο, την Τετάρτη 13 Ιουλίου στις 9.00 το βράδυ.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας. Στο χώρο θα βρείτε επίσης το ειδικό κουτί οικονομικής ενίσχυσης των προσφύγων.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Το Όχι που έγινε Ναι: ένας αστικός μύθος

του Νίκου Τσαγκρή

Πώς η συγκριτική ανάγνωση δυό κειμένων ευτελίζει
τον αστικό μύθο της αριστερής "κολοτούμπας"
Τρίτη 5 Ιουλίου 2016. Το σλόγκαν "Το ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ", σε δεκάδες δηλητηριώδεις αντικυβερνητικές παραλλαγές, μονοπωλεί τα πρωτοσέλιδα των ΜΜΕ και τις
ενημερωτικές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.

Οι γνωστοί γκεμπελίσκοι του καταρρέοντος μιντιακού συστήματος, υπερβαίνοντας το αντικυβερνητικό τους καθήκον, κάνουν ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό μπούλινγκ, (ειρωνείες, προσβολές, λεκτικούς προπηλακισμούς) στους ψηφοφόρους του "ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ".

Ο Μιχάλης Βαλιανάτος *, ένας από τους Έλληνες του 61,3% που ψήφισαν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, οργισμένος, απαντά:

Δροσερές βραδιές στον Κήπο του Βλαστού - Καλλιπόλεως 33 στο Ελληνικό, κάθε βράδυ στις 7.30 μέχρι 18 Ιουλίου


Γευσιγνωσία από τα προϊόντα του ''Βλαστού'', μπυρίτσες από ελληνικές ζυθοποιίες, βιολογικό τσιπουράκι και κρασάκι.
Κάθε βράδυ στις 7.30 εκτός Κυριακής, Καλλιπόλεως 33 - Ελληνικό

Η ταινία «Ανώνυμος» προβάλλεται στο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 8 Ιουλίου στις 9.00μμ

Η αγγλογερμανική ταινία του Ρόλαντ Έμεριχ «Ανώνυμος - Anonymous» θα προβληθεί την Παρασκευή 8 Ιουλίου στις 9.00 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας.

Η προβολή γίνεται μπροστά από το κτίριο της παραλίας και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθεσία: Ρόλαντ Έμεριχ
Πρωταγωνιστούν: Ρις Ίφανς, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Τζόλι Ρίτσαρντσον, Ντέιβιντ Θιούλις, Ξαβιέ Σάμιουελ, Σεμπάστιαν Αρμέστο, Ρέιφ Σπολ, Έντουαρντ Χογκ, Τζέιμι Κάμπελ Μπάουερ, Ντέρεκ Τζακόμπι, Σαμ Ράιντ, Έλεν Μπαξεντεϊλ

Λίγα λόγια για την ταινία από το myfilm.gr:

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Η Γεωργία Τσατάνη παραβίασε την αρχή της διάκρισης των εξουσιών (video)

Η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη παραβίασε την αρχή της διάκρισης των εξουσιών επισκεπτόμενη τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο,
τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της Τ. Χριστοδουλοπούλου η Γ. Τσατάνη παραδέχθηκε ότι εκείνη ζήτησε την συνάντηση από τον Δ. Παπαγγελόπουλο και ότι γνώριζε πως ο υπουργός διαφωνούσε με την ενέργειά της να αφαιρέσει την δικογραφία Βγενόπουλου από τους οικονομικούς εισαγγελείς.

Η Τ. Χριστοδουλοπούλου της επεσήμανε ότι υπάρχει ζήτημα σχετικά με την διάκριση των εξουσιών, πράξη για την οποία η ίδια κατηγορεί τον… υπουργό.

Στον Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Καπάταη εκπρόσωποι του Μουσικού Σχολείου Αλίμου για τα χρόνια προβλήματά του

Τα χρόνια προβλήματα του Μουσικού Σχολείου Αλίμου συζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Νότιου Τομέας Αθήνας Χρήστος Καπάταης με εκπαιδευτικούς και γονείς κατά την επίσκεψή τους στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, την Τρίτη 5 Ιουλίου.

Πρόκειται για το μοναδικό Μουσικό Σχολείο στη Νότια Αθήνα το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες 350 μαθητών με σοβαρές κτιριακές ελλείψεις.

Οι αντιπρόσωποι της σχολικής κοινότητας ενημέρωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη για την ανεπάρκεια των υποδομών του Σχολείου.

Δεν μπορείτε εσείς; Μπορούμε εμείς!!! - Εικόνες εγκατάλειψης σε Δημοτικό Σχολείο


Αυτή την άθλια εικόνα που βλέπετε στις φωτογραφίες παρουσιάζει εδώ και μέρες ο προαύλιος χώρος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελληνικού στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, όπου καθημερινά μαζεύονται πολλά παιδιά και περνάνε ώρες παιχνιδιού και ξεγνοιασιάς.

Παρόλα αυτά η δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης
το έχει αφήσει στο έλεος του θεού, για να μας θυμίζει -μεταξύ άλλων- ότι το ενδιαφέρον της για δήθεν υγειονομικές βόμβες, όπως η περίπτωση του προσωρινού Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων, ήταν προσχηματικό. Βλέπετε, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού βρίσκεται εκτός των ορίων της "επένδυσης Λάτση".

Αν όμως η δημοτική αρχή δεν μπορεί, τότε μπορεί ο Σύλλογος Γονέων που καλεί σήμερα, Πέμπτη 7 Ιουλίου στις 7.30μμ, "να βρεθούμε όσοι γονείς έχουμε χρόνο και λίγο όρεξη για να δώσουμε στον προαύλιο χώρο την εικόνα που του αξίζει... Θα μας βοηθούσε να φέρναμε όλοι μας καμμιά σκούπα, τσουγκράνα, φαράσι, σακούλες σκουπιδιών... Σύμμαχοί μας τα παιδιά και το χαμόγελό μας..."

Η φράξια που ξερνάει μίσος

του Τάσου Παππά

Οι ακροβασίες του ΠΑΣΟΚ με τον εκλογικό νόμο συνεχίζονται. Θέλει μεν αναλογικότερο σύστημα, άλλα όχι αυτό που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λόγος που διαφωνεί (ο πραγματικός και όχι τα φληναφήματα περί πολιτικής σταθερότητας που διακινούν ορισμένα στελέχη του) είναι ότι η πρωτοβουλία ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ!

Οτιδήποτε έρχεται απ’ αυτόν είναι κακό, ύποπτο, εξυπηρετεί σκοπιμότητες, κρύβει παγίδες και πρέπει να απορριφθεί χωρίς πολλή σκέψη. Μάλιστα.