Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Για τη δημοκρατία

by Sotos

Φυσικό επόμενο ήταν, στο άκουσμα της λέξης «δημοψήφισμα», κάποιοι πολίτες να καταφύγουν στα ΑΤΜ. Όταν έχει 41 χρόνια να γίνει δημοψήφισμα στη χώρα, όταν δηλαδή η ουσία της δημοκρατίας που είναι
η συμμετοχικότητα έχει πάει περίπατο και ο λόγος δεν δίνεται στο λαό, τότε ο αποξενωμένος πολίτης προσπαθεί να οχυρωθεί πίσω από την ιδιωτικότητα. Και το ΑΤΜ του φαντάζει ως προστάτης της ιδιωτικότητας.

Ευτυχώς, η άθλια εκπροσώπηση που αποξένωσε -στοχευμένα- τον κόσμο από τη συμμετοχικότητα δεν πέτυχε να εφαρμόσει το σχέδιό της μέχρι το τέλος. Δεν έφτασε ν’ αντικαταστήσει τις κάλπες με τα ΑΤΜ.

Σας δίνουμε ακόμα μια ευκαιρία !...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Να βγει ο λαός στο προσκήνιο



Στις 25 Γενάρη ο Λαός μας με καθαρό τρόπο είπε όχι στις πολιτικές των μνημονίων! Πέντε μήνες τώρα παρακολουθεί τεράστια εκβιαστική προσπάθεια να αγνοηθεί η λαϊκή ετυμηγορία και να συνεχίσει η εφαρμογή των πολιτικών που υπαγορεύονται από τους δανειστές και που τόσο πειθήνια εφάρμοζαν τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Με απίστευτο θράσος εκβίαζαν την κυβέρνηση να παραβιάσει τη λαϊκή εντολή. Έθεσαν τους όρους τους απειλώντας με καταστροφές, προσθέτοντας κάθε μέρα νέες απαιτήσεις, ζητώντας νέες περικοπές, απαιτώντας τη συνέχιση πολιτικών που έστειλαν εκατοντάδες χιλιάδες νέους επιστήμονες εκτός χώρας, χιλιάδες ανθρώπους στην αυτοκτονία και ενάμισι εκατομμύριο στην ανεργία.


ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Καλούμε τον ελληνικό λαό να πει ένα ηχηρό ΟΧΙ στον αυταρχισμό της λιτότητας

«Η επιλογή της διαδικασίας του δημοψηφίσματος είναι επιλογή υπεράσπισης της δημοκρατίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Είναι η επιλογή που καλεί
τον λαό να πάρει θέση απέναντι στις εκβιαστικές απαιτήσεις των δανειστών», τονίζει η Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ:

Από τις 25 Γενάρη και μετά η κυβέρνηση έδωσε μια πρωτοφανή μάχη για την υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας και του λαού. Απέναντι σε πιέσεις και εκβιασμούς, η κυβέρνηση προσπάθησε να εφαρμόσει τη λαϊκή εντολή για τερματισμό της λιτότητας.

Συνεχής ενημέρωση: Οι εξελίξεις ενόψει του δημοψηφίσματος στις 5 Ιουνίου

Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή η πρόταση της κυβέρνησης με 178 "ναι", 120 "όχι" - Απέρριψε το Eurogroup το αίτημα της ελληνικής πλευράς για παράταση κατά ένα μήνα του υπάρχοντος προγράμματος.

Παράταση της παροχής έκτακτης χρηματοδότησης από την ΕΚΤ προς τις ελληνικές τράπεζες μέσω του έκτακτου μηχανισμού ELA - Συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου.

Διαβάστε ακόμη:

Μένουμε Αλαμπάμα...


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή 23.06.2015