Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Μοσχάτο: Το ντοκιμαντέρ «Ακροβάτης πάνω από το χάος» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 4 Ιουνίου

Η Κινηματογραφική Λέσχη της Μεσοποταμίας συνεχίζει τις προβολές της, με πρώτη ταινία για το μήνα Ιούνιο το ντοκιμαντέρ «Ακροβάτης πάνω από το χάος» του Λευτέρη Χαρωνίτη (2008, Έγχρωμο, 98').

Η προβολή θα γίνει την Κυριακή β Ιουνίου στις 9.00μμ, στην πολύ όμορφη, ανανεωμένη αυλή της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο, και θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη.
Προσοχή στη νέα ώρα προβολών: 9.00μμ.

"Ταξιδεύοντας" ...στον Μίμη Πλέσσα: Στο Θέατρο "Μελίνα Μερκούρη" της Γλυφάδας, το Σάββατο 3 Ιουνίου στις 7.30μμ



Το Σύστημα


Ονομάζεται και «σύστημα ΠΑΣΟΚ». Το αδικεί όμως αυτή η ονομασία. Το σύστημα αυτό είναι υπεράνω πολιτικών και κομματικών τοποθετήσεων. Απλά το ΠΑΣΟΚ τοποθετήθηκε στο σύστημα για να παρατείνει την παραμονή του στην διακυβέρνηση (ειδικότερα επί εποχής Σημίτη).

Αλλά ας δούμε τα πράγματα από την αρχή. Από την δεκαετία του 1970 και τον συμβιβασμό Ρεηγκαν - Θατσερ άρχισε η περίοδος της επιβολής της νεοφιλελεύθερης σκέψης. Η βασική της αρχή ήταν ότι οι τεχνοκρατικές λύσεις ήταν πάνω από το κοινωνικό όραμα και τις πολιτικές στρατηγικές.

Το... λιβανίζειν εστί φιλοσοφείν

Η κεντρική υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία τον μετέτρεψε από κόμμα τού 3% σε κόμμα εξουσίας, ήταν το σκίσιμο των μνημονίων. Αντί γι' αυτό ψήφισε
άλλα δύο.

Η δεύτερη βασική του δέσμευση ήταν πως θα χτυπούσε τη διαπλοκή. Άλλωστε γι' αυτό δεν χρειαζόταν την έγκριση των δανειστών, την οποία πάντως είχε αφού τα συμφέροντά τους σε ορισμένους τουλάχιστον τομείς συγκρούονταν με τα αντίστοιχα των εγχώριων διαπλεκόμενων...

Νέα παραλαβή κάδων για το Κάτω Ελληνικό, για πρώτη φορά μετά από δυόμισι χρόνια δημαρχίας Γιάννη Κωνσταντάτου


Άλλωστε το Κάτω Ελληνικό -όπως όλοι γνωρίζουμε- είναι η συνοικία της καρδιάς του κ. Κωνσταντάτου.