Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Καλώς ήρθες, Κυριάκο μας!

του Λάκη Λαζόπουλου

Κάθε φορά που η επιθεώρηση πάει να σβήσει, έρχεται η ιστορία, της πετάει ένα κούτσουρο στο τζάκι και να, πάλι αρπάζει η φωτιά!

Καλώς ήρθες, Κυριάκο μας!
Η σάτιρα έχει αφάνταστη χαρά από την εκλογή σου.

Αυτή η φάτσα καρτούν, ξεπατικωτούρα ενός άσχημου παρελθόντος, έρχεται σε μία περίοδο απαισιοδοξίας να προσθέσει ακόμα περισσότερη απαισιοδοξία, και να δυναμιτίσει το απέλπιδο της χώρας.

Η γραβάτα έχει δίκιο, αλλά έχει κι άδικο...

Στον πόλεμο δημόσιων, ιδιωτικών υπαλλήλων κι ελεύθερων επαγγελματιών μην υπολογίζετε στη δική μου συμμετοχή.

Και οι τρεις, άλλωστε, αυτές επαγγελματικές
κατηγορίες έχουν τις δικές τους ευθύνες για τη σημερινή χρεοκοπία.

Το κομματικό κι αντιπαραγωγικό Δημόσιο, στο οποίο αλλού υπήρξε υπερσυσσώρευση προσωπικού κι αλλού λειψανδρία, αντιπαραβάλλεται με ένα στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης και της ιδιωτικής οικονομίας, η οποία βασίστηκε υπέρ το δέον στην εξάρτηση από το κρατικό ταμείο και η οποία δημιούργησε περισσότερους ελεύθερους επαγγελματίες από αυτούς που μπορούσε να "καταναλώσει" μια χώρα 10.000.000 κατοίκων και οι οποίοι, μάλιστα, είναι και οι πρωταθλητές τής φοροδιαφυγής-φοροαποφυγής...

Ανδρέας Ξανθός: Με στοχευμένες παρεμβάσεις η επίλυση ζητημάτων στον τομέα της υγείας»

«Ομαλοποιείται η κατάσταση που είχε δημιουργηθεί με την έλλειψη φαρμάκων των καρκινοπαθών και προκάλεσε ταλαιπωρία στους ασθενείς πρωτίστως, αλλά και στους γιατρούς», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Ο Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη, αναγνώρισε ότι υπήρξε αρρυθμία και αυτό γιατί γίνεται μετάβαση στο νέο καθεστώς χορήγησης των φαρμάκων, επειδή άλλαξε το σύστημα, λόγω μνημονιακής δέσμευσης».

«Από την 1η Ιανουαρίου», τόνισε ο κ. Ξανθός, «έχουμε φροντίσει πρώτον να αυξηθεί η επιχορήγηση για τα φάρμακα στα δημόσια νοσοκομεία κατά 200 εκ. Το όριο δαπανών πήγε στα 707 εκ., άρα οι πιστώσεις υπάρχουν στα νοσοκομεία».

Τρέχω χωρίς κάρτα (κι αν βάλω κουκούλα, θα είναι γιατί θα βρέχει)



Αγαπημένο μου ημερολόγιο,


Την εβδομάδα που πέρασε έγιναν πολλά πράγματα. Αν μη τι άλλο δε βαρεθήκαμε.


Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2016, ώρα 19:00

Πήγα στο γήπεδο, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην απόφαση του ΟΝΑΔΕΑ. Εκεί ήταν κι ο δήμαρχος, καθώς και μέλη της διοίκησης του ΟΝΑΔΕΑ, που είχαν καλέσει και την αστυνομία επίσης. Οι συζητήσεις ήταν έντονες, ακούστηκαν συνθήματα για ελεύθερη είσοδο κι εγώ φώναξα το δικό μου σύνθημα που ήταν: Η απόφασή σας είναι λάθος. Πάρτε πίσω την απόφαση.

Πρώτη φορά Κυριάκος Μητσοτάκης

Την πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος της Ν.Δ. στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έως σήμερα είχε μιλήσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της παράταξης με όλες τις δυνατές ιδιότητες εκτός από αυτή του αρχηγού.

Πλέον το έκανε και αυτό οπότε μπορεί να πεθάνει ήσυχος. Και ο πατέρας του το ίδιο. Μπας και δει η Ντόρα Μπακογιάννη καμιά άσπρη μέρα.