Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Στο Σινέ ΣΟΦΙΑ κάθε Παρασκευή η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης - Το χειμερινό πρόγραμμα 2015 - 2016



Ανακεφαλαιοποίηση: Η πραγματικότητα και η φτηνή αντιπολίτευση

του Γεράσιμου Μπαλαούρα *


“Η νέα ανακεφαλαιοποίηση ήταν αχρείαστη”

Από την πρώτη στιγμή η αντιπολίτευση διατείνονταν ότι “η νέα ανακεφαλαιοποίηση ήταν αχρείαστη”.

Για κακή της τύχη, όμως, όλοι και όλες πλέον γνωρίζουν πως αν οι τράπεζες δεν υπόκεινταν σε παροιμιώδη κακοδιαχείριση τα προηγούμενα πολλά χρόνια, αν, λόγω αυτής της κακοδιαχείρισης, είχαν αλλάξει οι διοικήσεις τους, αν οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν συνδέσει τις προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αν..αν..αν.., τότε ίσως να μην χρειαζόταν νέα ανακεφαλαιοποίηση. Τίποτε από αυτά δε συνέβη όμως, και η κυβέρνηση αναγκάστηκε να προχωρήσει σε νέα ανακεφαλαιοποίηση.

Ναι, αλλά “προσέθετε άλλα 25 δις στο δημόσιο χρέος”.

Η ταινία «Ο Βασιλιάς της Μοναξιάς» στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στις 8.30μμ

H ταινία του Τέρι Γκίλιαμ «Ο Βασιλιάς της Μοναξιάς - 
The Fisher King» θα προβληθεί την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στις 8.30 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ της Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο των πεζών και η είναι δωρεάν.

Σκηνοθεσία: Τέρι Γκίλιαμ
Πρωταγωνιστές: Τζεφ Μπρίτζες, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Αμάντα Πλάμερ, Μερσέντες Ρούελ

Λίγα λόγια για την ταινία:

Δεν ήταν δωροδοκία αλλά... «εκλογική χορηγία» η μίζα της SIEMENS κατά τον Μαντέλη!

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών, που από το Νοέμβριο του 2013 λογοδοτεί, με άλλους τέσσερις κατηγορουμένους, για το ποσό των 230.000 ευρώ που είχε λάβει
σε δύο δόσεις από την μητρική Siemens, υποστήριξε στο δικαστήριο πως τα επίδικα χρήματα αποτελούσαν χορηγία για την προεκλογική του εκστρατεία και ότι δεν συνδέονται με την «σύμβαση 8002».

Η δικογραφία σε βάρος του πρώην υπουργού αποτελεί τμήμα αυτής που αφορά την επίμαχη σύμβαση που υπεγράφη επί υπουργίας του το 1997, μεταξύ ΟΤΕ και Siemens, υπόθεση που ξεκίνησε να εκδικάζεται την περασμένη Παρασκευή και θα συνεχιστεί στις 15 Δεκεμβρίου.

Καλλιθέα: Αφιέρωμα στην Αρκαδία από τον Σύλλογο Αρκάδων Καλλιθέας, την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου στις 7.30μμ


Πρώτη φορά: Πρόστιμο 31 εκατ. ευρώ στο «καρτέλ» της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Πρόστιμο συνολικού ύψους 31.451.211 ευρώ επέβαλε με ομόφωνη απόφασή της η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην εταιρεία Αθηναϊκή
Ζυθοποιία Α.Ε., η οποία δραστηριοποιείται, κυρίως, στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων ζύθου, κρίνοντας ότι η εν λόγω εταιρεία καταχράστηκε τη δεσπόζουσα θέση της, κατά παράβαση των άρθρων 2 του ν. 703/77, όπως ίσχυε (νυν 2 του ν. 3959/2011), και 102 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, από την έρευνα της Επιτροπής προέκυψαν στοιχεία τα οποία κατέδειξαν ότι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. είχε υιοθετήσει και υλοποιούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, μια ενιαία και στοχευμένη πολιτική για τον αποκλεισμό και τον περιορισμό των δυνατοτήτων ανάπτυξης των ανταγωνιστών της, κυρίως, με την επιβολή αποκλειστικότητας σε επίπεδο χονδρικής και λιανικής πώλησης, αλλά και μέσω άλλων πρακτικών, οι οποίες είχαν ως σωρευτικό αποτέλεσμα τον περιορισμό του ανταγωνισμού σε επιμέρους αγορές διανομής και διάθεσης προϊόντων ζύθου.

Καλλιθέα: Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των Παιδικών Σταθμών


Μοσχάτο: "Η Πόλη των Παιδιών" από την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στις 8.00μμ

Συνεχίζοντας το αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο, η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας προβάλλει τη βραβευμένη ταινία "Η πόλη των παιδιών" του Γιώργου Γκικαπέππα στο σπίτι της Μεσοποταμίας Πλάτωνος 13, Μοσχάτο, την ερχόμενη Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015 στις 8.00 το βράδυ.

Η προβολή είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

"Η Μαγική Ιστορία του Βιβλίου" στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στις 6.00μμ


Η εκδήλωση του Κ.Ε.Θ.Ι. για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (φωτογραφίες - video)

Φωτογραφίες - video: Άγγελος Καλοδούκας
Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών το Κ.Ε.Θ.Ι. (Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας) διοργάνωσε εικαστική, μουσική και λογοτεχνική εκδήλωση στο
Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου.

Στο χώρο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν:

"Ο Μικρός Κάστορας και η Ηχώ" στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας, το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στις 6.00μμ


Με «Brooklyn» πέφτει η αυλαία του 28ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, το βράδυ της Τετάρτης

Με την ταινία του Τζον Κρόουλι Brooklyn πέφτει αύριο, Τετάρτη, η αυλαία του 28ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.

Βασισμένη στο βραβευμένο best-seller του Κολμ Τόιμπιν, η ταινία διηγείται την περιπέτεια μιας Ιρλανδής μετανάστριας, τη δεκαετία του '50, που από το απομονωμένο χωριό της στη νοτιοανατολική Ιρλανδία, ξεκινά μια νέα ζωή στο Μπρούκλιν.

Η προβολή πραγματοποιείται στον κινηματογράφο Odeon Όπερα 1. Η ταινία θα βγει στις αίθουσες στις 31 Δεκεμβρίου από την Odeon.

για τον Μηνά Χατζησάββα...

Σκηνοθετώντας έναν άγγελο... Ο σκηνοθέτης Κώστας Γάκης για τον Μηνά Χατζησάββα στην εκπομπή Allegro... με με τρόπο, με την Ευγενία Λουπάκη.


Ακούστε εδώ όλη την εκπομπή (1/12/2015)








Πέθανε ο Μηνάς Χατζησάββας

από την Αυγή:

Μια σημαντική μορφή του ελληνικού θεάτρου, ο Μηνάς Χατζησάββας άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 67 ετών, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Υποκρισία

γράφει ο Γιώργος Κυρίτσης

Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το περασμένο Σάββατο μπορεί να μην απέδωσε αυτό που προσδοκούσε η κυβέρνηση, ήταν ωστόσο απολύτως ενδεικτική της κατάστασης.

Πρόθεση της κυβέρνησης ήταν κατ' αρχάς να διερευνηθεί η δυνατότητα για κοινή στάση έναντι των δανειστών για το ασφαλιστικό και ευρύτερα η απαρχή ενός διαλόγου για πολιτικά ζητήματα που υπερβαίνουν τη θητεία μιας κυβέρνησης, όπως η συνταγματική αναθεώρηση, ή που αφορούν κορυφαία επείγοντα ζητήματα, όπως το προσφυγικό.

Κύρια κατοικία, απειλές και προστασία


γράφει η Κατερίνα Κνήτου *

Robert Doisneau - Σπίτι από χαρτόνια
Η ιδιόκτητη κατοικία, και η ακίνητη περιουσία γενικότερα, αποτέλεσαν τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες του Νότου (Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία) στρατηγικό στοιχείο οικονομικής ανάπτυξης για λόγους κοινωνικούς και ιστορικούς.

Στην Ελλάδα το γνωστό «να έχουμε ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μας», αποτέλεσε
στόχο ζωής για τη γενιά των ανθρώπων που μετακινήθηκε μαζικά στις πόλεις, μετά την Kατοχή και τον Eμφύλιο, παράδοση που συνεχίστηκε και στις επόμενες γενιές και υποδαυλίστηκε από τη «φούσκα» της κτηματαγοράς με την εκτεταμένη προώθηση του δανεισμού ως εργαλείου αναθέρμανσης της αγοράς.

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: η Περιφέρεια Αττικής φορά το διεθνές σήμα ευαισθητοποίησης

Πανό με το διεθνές σήμα ευαισθητοποίησης για το AIDS (red ribbon) ανάρτησε η Περιφέρεια Αττικής, στο κεντρικό της κτίριο, στη λεωφόρο Συγγρού 15 - 17, ενόψει της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS.

Φέτος, το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS είναι «Getting to Zero» («Μηδενίζοντάς το»), το οποίο εντάσσεται στο στρατηγικό σχέδιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σχετικά με την αντιμετώπιση του ιού του AIDS.