Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2016

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2016 Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών
Λυκείων (ΕΠΑΛ).

Τις επόμενες ημέρες θα καθοριστούν θέματα και διαδικασίες των επαναληπτικών εξετάσεων και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν τα προγράμματα των επαναληπτικών εξετάσεων, των ειδικών μαθημάτων και της πρακτικής δοκιμασίας (αγωνίσματα) για τα ΤΕΦΑΑ.

Στο προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν τα σχέδια των μηχανογραφικών δελτίων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ.

"Πρέπει να τιμωρηθείς γιατί έζησες πάνω από τις δυνάμεις σου": έτσι δεν έλεγες στα ρεπορτάζ σου MEGA μου;..

Η τιμωρητική αντίληψη δεν ταυτίστηκε μόνο με τους δανειστές τα χρόνια των μνημονίων, αλλά και με ορισμένα μέσα ενημέρωσης, τα οποία προπαγάνδισαν όσο μπορούσαν περισσότερο την παγκάλειο λογική τού "μαζί τα φάγαμε".

Ξεχωριστή θέση ανάμεσά τους είχε το MEGA, το οποίο με ρεπορτάζ επί ρεπορτάζ επιχείρησε να μας πείσει πως η Ελλάδα δεν καταστράφηκε κυρίως γιατί μερικές εκατοντάδες οικογένειες, ανάμεσα στις οποίες και οι ιδιοκτήτες του, έκαναν πάρτι με το δημόσιο χρήμα, αλλά κατά βάση γιατί ο Μήτσος διόρισε την κόρη του στο Δημόσιο κι ο Μπάμπης πήρε περισσότερα διακοποδάνεια από όσα μπορούσε να αποπληρώσει.

Με λίγα λόγια, πως ο Μήτσος κι ο Μπάμπης έζησαν πάνω από τις δυνάμεις τους και γι' αυτό τους έπρεπε παραδειγματική τιμωρία. Μόνο που όταν ζεις από το ξίφος κι έχεις κάνει σημαία σου την ηθική, οφείλεις να γνωρίζεις ότι θα πεθάνεις κι από αυτό...

ΕΣΠΑ: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα»

Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε χθες Πέμπτη 17 Μαρτίου, η διαδικασία
ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης των επιχειρηματικών σχεδίων, για τους ενδιαφερόμενους της δράσης «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Η  υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται έως 27 Απριλίου, θα υποβάλλονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά μέσω του δικτυακού τόπου (ιστοσελίδα) www.ependyseis.gr και δεν υπάρχει σειρά προτεραιότητας.

Ο τρόπος αξιολόγησης που έχει οριστεί καθιστά την υποβολή προτάσεων αδιάβλητη, απλή και ανοικτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Θεατρικό Εργαστήρι Καλλιθέας: "Μας πιάσανε τα γέλια" - Τελευταία παράσταση την Τετάρτη 23 Μαρτίου στις 8.00μμ


«Έξυπνες» στάσεις σε Άλιμο, Ελληνικό-Αργυρούπολη, Γλυφάδα και Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη, από τη Δευτέρα 21 Μαρτίου

Από τη Δευτέρα 21 Μαρτίου ξεκινά η εφαρμογή της Τηλεματικής και των «έξυπνων» στάσεων του ΟΑΣΑ για τα λεωφορεία και τρόλεϊ της Αττικής, ενώ το έργο αναμένεται να έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία μέσα στο πρώτο διάστημα του Απριλίου.

Με το έργο αυτό υλοποιείται ένα ολοκληρωμένο σύστημα τηλεματικής για τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ με σκοπό την πληροφόρηση των επιβατών, τη διαχείριση του στόλου και εποπτεία του συγκοινωνιακού έργου της ΟΣΥ.

Δήλωση του προέδρου του ΟΑΣΑ Τάσου Ταστάνη:

Ξέχασε το …ρόλο του !

Ποιός είναι Αυτός που κόβει την κορδέλα;

Μήπως κάποιος πρόεδρος, κάποιος δήμαρχος, κάποιος μητροπολίτης έστω, κάποιος θεσμός τέλως πάντων;

Όχι ! ένας Σεφερλής, αν τον έχετε ακουστά…

Άνω Κάτω στο Καλαμάκι


Η Ελένη Μπελιά έγραψε:

Είναι σοβαρό θέμα ποια πρόσωπα και ποια πρότυπα προβάλλει ο Δήμος μας.

Θα συμπληρώσω ότι και το συνολικό κόστος των εκδηλώσεων (68.000 ευρώ) ήταν πάρα πολύ μεγάλο. Η διαχείριση του δημόσιου χρήματος πρέπει να γίνεται με πολλή σύνεση...

«Οι δολοφόνοι ζουν αναμεσά μας»

Σχόλιο - βίντεο της μητέρας του Παύλου Φύσσα για την αποφυλάκιση του Ρουπακιά.

Στο βίντεο καταγράφεται το χρονικό της στυγερής και άνανδρης δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από το ναζιστή και μέλος της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», Γιώργο Ρουπακιά και οι «αφηγήσεις» του κατηγορουμένου.

Ο Αθήνα 9,84 επικοινώνησε με την μητέρα του Παύλου Φύσσα προκειμένου να σχολιάσει την αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά. Η ίδια, αντί δήλωσης, έστειλε στον σταθμό το παρακάτω ανατριχιαστικό βίντεο, που μας υπενθυμίζει ότι οι δολοφόνοι ζούν ανάμεσά μας...


στο κόκκινο

Χρήστος Κορτζίδης: Η μάχη συνεχίζεται για το Ελληνικό και όχι μόνο (ηχητικό)


Για το κάλεσμα σε συλλογικότητες για συντονισμό των κινητοποιήσεων κατά των ιδιωτικοποιήσεων του Ελληνικού, αλλά και του ΟΛΠ και της χερσονήσου της Βουλιαγμένης, μίλησε Στο Κόκκινο και τον Διονύση Ελευθεράτο ο πρώην δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Χρήστος Κορτζίδης.

Ακούστε:

Άνοιξη στον Πειραιά: Συναυλία για τους πρόσφυγες, την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι

H «Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών - Refugees Welcome to Piraeus!» και ο ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο
διοργανώνουν συναυλία για τους πρόσφυγες στο Λιμάνι του Πειραιά, την Κυριακή 20 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, στον χώρο έξω από την Πύλη Ε2.

Ονομάσαμε τη συναυλία μας «ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ», γιατί αυτή είναι η δικιά μας Άνοιξη: μια γιορτή φιλοξενίας, αλληλεγγύης, υποδοχής και αποδοχής του «άλλου», που είναι τόσο δικός μας...

Συμμετέχουν το συγκρότημα «Encardia», το Συριακό συγκρότημα «Al Mahabba» και ο αγαπημένος των νέων του Αφγανιστάν και διωκόμενος από τους Ταλιμπάν, 
Μουσαουϊρ Ροσχάν.

Νεκρός βρέθηκε o 32χρονος Σάκης Βυθούλκας από την Καλλιθέα

Τραγικό τέλος για τον 32χρονο Διονύση (Σάκη) Βυθούλκα ο οποίος αγνοούνταν από τις 8 Μαρτίου από την περιοχή της Καλλιθέας.

Για τον εντοπισμό του είχε ενεργοποιηθεί η υπηρεσία Omnibus Alert από τις 12 Μαρτίου.

Ο 32χρονος εντοπίστηκε νεκρός στις Αχαρνές και η σωρός του ταυτοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 17 Μαρτίου.