Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Ο Αλέξης Τσίπρας κέρδισε το πρώτο μεγάλο στοίχημα. Μαζί και ο πολύς κόσμος που ελπίζει για περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη


Διαβάστε:

Το επόμενο βήμα

Θα ξημερώσει μια άλλη μέρα στις 21 Αυγούστου για την Ελλάδα;
Για την καθημερινότητα του καθενός από μας η πρώτη απάντηση είναι όχι.


Ούτε θα βρει κάθε άνεργος δουλειά, ούτε θα πάψουμε να μετράμε αν μας φτάνουν τα χρήματα μέχρι το τέλος του μήνα, ούτε θα σπεύσουν να γυρίσουν οι νέοι που έψαξαν την τύχη τους σε άλλες χώρες, ούτε βέβαια θα απομακρυνθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς με τα μελτέμια του Αυγούστου να συνεχίζονται.

Από την κρίση του 2009 στην έξοδο του 2018

Ήταν Οκτώβριος του 2009 όταν ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου ταξίδεψε στο Λουξεμβούργο για να συμμετάσχει
στην πρώτη συνεδρίαση του Eurogroup, μόλις λίγες ημέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές στις οποίες αναδείχθηκε πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ.

Εκεί ενημέρωσε τους ομολόγους του ότι το έλλειμμα της Ελλάδας το 2009 δε θα είναι 6% του ΑΕΠ αλλά 12,5%. «Το παιχνίδι τελείωσε, χρειαζόμαστε σοβαρά στατιστικά στοιχεία» ήταν η φράση του προέδρου -τότε- του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η οποία σηματοδότησε σχεδόν εννιά χρόνια ελληνοευρωπαϊκού δράματος.

Il Manifesto: Η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια λιτότητας

«Η Ελλάδα βγαίνει αύριο από τα μνημόνια λιτότητας, μετά από οκτώ χρόνια ιδιαίτερα σκληρής δοκιμασίας», γράφει σήμερα η ιταλική εφημερίδα ll Manifesto.

H εφημερίδα της Ρώμης προσθέτει ότι «οι πιστωτές θα κάνουν μια σειρά από ελέγχους κάθε τρεις μήνες, σχετικά με την εφαρμογή της διαδικασίας μεταρρυθμίσεων, αλλά η κυβέρνηση και η χώρα επανακτούν αυτονομία σε ότι αφορά την καθημερινή, όσο και μακροπρόθεσμη διαχείριση της δημόσιας οικονομίας».