Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Βούλα: Παρουσίαση του βιβλίου «Χρήστος Νικολόπουλος - Η Ζωή μου... τα Τραγούδια μου» - Δευτέρα 6 Μαρτίου στις 7.30μμ

Ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης διοργανώνει εκδήλωση τιμής του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου για τα 50 χρόνια προσφοράς του στην Ελληνική Λαϊκή Μουσική, τη Δευτέρα 6 Μαρτίου στις 7.30μμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΙΩΝΙΑ» (Λεωφ. Καραμανλή 18, Βούλα).

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το βιβλίο: «Χρήστος Νικολόπουλος - Η ζωή μου… τα τραγούδια μου» από τον Γιώργο Λιάνη και τον συγγραφέα Κώστα Μπαλαχούτη.

ΟΑΕΔ: Δεν χάνουν το επίδομα ανεργίας όσοι συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης

Σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο του ΟΑΕΔ όσοι άνεργοι συμμετέχουν σε προγράμματα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης
θα διατηρούν, υπό προϋποθέσεις το δικαίωμα να λαμβάνουν το επίδομα τακτικής και μακροχρόνιας ανεργίας και την ιδιότητα του ανέργου.

Οι τρεις προϋποθέσεις είναι οι εξής:

Μουσική είναι η αποψινή έναρξη του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Με μια ταινία για τη μουσική και τον κόσμο, αλλά και 213 ακόμη ταινίες τεκμηρίωσης για την πολιτική, τη μετανάστευση, την τέχνη, τους ανθρώπους, τη μνήμη, την ιστορία, τον έρωτα, τις γεύσεις ξεκινά απόψε η 19η διοργάνωση του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - το πλέον αναμενόμενο και ενδιαφέρον τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Η έναρξη του 19ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 8.00 στον κινηματογράφο "Ολύμπιον" με την προβολή της ταινίας "Οι Rolling Stones ολέ ολέ ολέ!: Ταξιδεύοντας στη Λατινική Αμερική" του Πολ Ντάγκντεϊλ.

"Σπατάλες χωρίς τέλος… και η κακογουστιά βασίλισσα" στο καρναβάλι του Αλίμου

Για προκλητική κακοδιαχείριση των οικονομικών του Δήμου Αλίμου καταγγέλλει τον δήμαρχο κ. Ανδρέα Κονδύλη η δημοτική κίνηση "ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι, με αφορμή
το κόστος των αποκριάτικων εκδηλώσεων.

Το "ΑΝΩ ΚΑΤΩ" τονίζει ότι το καρναβάλι στοίχισε 74.152 ευρώ και συνολικά με τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις η σπατάλη έφτασε τα 285.000 ευρώ, ενώ ξοδεύτηκαν
άλλες 11.594 ευρώ για την αγορά μιας κακόγουστης άμαξας.

Η ταινία "Δυο ημέρες, μία νύχτα" από το Δίκτυο Αλληλεγγύης Αγίου Δημητρίου ΠΡΑΞΗ, την Κυριακή 5 Μαρτίου στις 7.30μμ

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Αγίου Δημητρίου ΠΡΑΞΗ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, προβάλλει την ταινία "Δυο Ημέρες, Μια Νύχτα" (2014) των αδερφών Νταρντέν.

Η προβολή θα γίνει στο χώρο του Δικτύου (Θουκυδίδου 75, Άγιος Δημήτριος), την Κυριακή 5 Μαρτίου στις 7.30μμ.

Λίγα λόγια για την Ημέρα της Γυναίκας:

Η Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, τιμώντας τον αγώνα διαμαρτυρίας που έκαναν οι εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας της Ν. Υόρκης, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας, στις 8 Μάρτη 1857.

Γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας στα δημόσια νοσοκομεία

του Μιχάλη Κεφαλογιάννη

Με στόχο την καλύτερη ενημέρωση για την παροχή υπηρεσιών υγείας και την ισότιμη και καθολική πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας, δημοσιεύτηκε σήμερα στο ΦΕΚ
η Υπουργική Απόφαση που συστήνει τα Γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών/ριών Υπηρεσιών Υγείας των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ.

Το υπουργείο Υγείας, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη για ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και ιδιαίτερη μέριμνα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων επιδιώκει με το θεσμό των Γραφείων Δικαιωμάτων Ασθενών, την ενημέρωση σχετικά με τις ενδονοσοκομειακές διαδικασίες και τα δικαιώματα των ληπτών υπηρεσιών υγείας και την έγκαιρη ενημέρωση των ανασφάλιστων ασθενών και των οικείων τους, για τις διαδικασίες υγειονομικής και φαρμακευτικής κάλυψής τους.

Διάλεξη για την ανυπότακτη "Αντιγόνη" του Σοφοκλή στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας, απόψε στις 7.00μμ


Απόψε, λόγω επικαιρότητας της "Αντιγόνης", αντί Θουκυδίδη, η διάλεξη θα ασχοληθεί με το έργο του Σοφοκλή.

Κατά τα άλλα οι διοργανωτές δηλώνουν ότι το πρόγραμμα που μπορείτε να δείτε εδώ, θα τηρηθεί κανονικά.
 

Στα ελληνικά σχολεία 2.500 παιδιά προσφύγων και μεταναστών

Στο σχολείο πηγαίνουν καθημερινά 2.500 παιδιά προσφύγων και μεταναστών, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιεί το υπουργείο Παιδείας και χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τη μεταφορά και συνοδεία παιδιών από τα κέντρα φιλοξενίας στα κοντινότερα σχολεία έχει αναλάβει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, που παρέχει επιπλέον στους δικαιούχους τα απαραίτητα σχολικά είδη.