Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Οι δανειστές πιστεύουν στα θαύματα...


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή της Κυριακής 17.05.2015

Συζήτηση με τον Φαίδωνα Γεωργίτση για όλα, αλλά και για τα παιδικά του χρόνια στη Νέα Σμύρνη (video)

Το Νεοσμυρνιώτικο -και ειδικά το γυναικείο- κοινό, είχε έναν επιπλέον λόγο να παρακολουθήσει το “Δάσκαλε που δίδασκες...” τούτη τη φορά, στο www.nstv.gr/radiostring το τηλεοπτικό Web Radio της Νέας Σμύρνης...

Καλεσμένος της εκπομπής ήταν ο αγαπημένος ηθοποιός Φαίδων Γεωργίτσης γνωστός για τις κινηματογραφικές και θεατρικές του επιτυχίες μέσα από τις οποίες μας έχει χαρίσει άφθονες στιγμές γέλιου, αλλά και συγκίνησης.

Μιλήσαμε για τα πρώτα του βήματα στο “σανίδι” και στη “μεγάλη οθόνη”, τις δυσκολίες και τα εμπόδια που συνάντησε, τις στιγμές που τον “σημάδεψαν" στο θέατρο και τον κινηματογράφο, τους σκηνοθέτες που αποτέλεσαν σταθμό για την καριέρα του, το πέρασμά του από την τηλεόραση και τη συνεργασία του με τον Νίκο Φώσκολο, την προοπτική μιας διεθνούς καριέρας, τη σύγκρισή του με τον Τζέημς Ντην και τον αγαπημένο του Μάρλον Μπράντο.

19 Μαΐου: Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού



Η ιστορία είναι το πιο επικίνδυνο προϊόν της διανόησης κι έχει τη δυνατότητα, να γεννάει αναμνήσεις, να ερεθίζει παλιές πληγές, να προκαλεί όνειρα και να κάνει ένα έθνος υπερήφανο.


Η ιστορία διά στόματος Πωλ Βαλερύ λέει: “Δουλεύω για κάποιον που θα’ ρθει μετά”.

Στις 8 Μαΐου του 1914, ο υπουργός Εσωτερικών της Οθωμανικής αυτοκρατορίας Μεχμέτ Ταλαάτ, εμπνεύστηκε τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και σε σύσκεψη που είχε με τους συνεργάτες του, έδωσε τις εξής εντολές: «Οι αρχές να μη δείχνουν κανένα έλεος για τους χριστιανούς».

«Μαθαίνω να φροντίζω τον άνθρωπο προασπίζοντας το περιβάλλον» στην Αργυρούπολη, την Παρασκευή 29 Μαϊου



Λίγα ψίχουλα ενημέρωσης σου γυρεύω

γράφει η Δάφνη Σφέτσα

Η ελπίδα έρχεται είπαμε και η ελπίδα ήρθε. Και συγκινηθήκαμε και διπλωθήκαμε στα δύο από το μέγεθος των στιγμών μπροστά στο μέγεθος της μικρής μας ύπαρξης.

Και είπε πως δεν διαπραγματευόμαστε την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού και ότι είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας και λύγισε για μια στιγμή η φωνή του και εμείς με λυγμούς κλάψαμε και ναι, παρότι η περιφορά λειψάνων είναι η επιστροφή στον μεσαίωνα, σταύρωνα και λίγο την τηλεόραση, να τον έχει ο θεός καλά που διάολε, ανέλαβε μπροστάρης στη μάχη με το κακό και δεν έχει κλείσει τα 40 καλά καλά.

Και ξέραμε ότι θα είναι δύσκολα και ότι λάθη θα γίνουν και ότι θα δούμε και πρόσωπα που δεν γουστάρουμε δεξιά και αριστερά, γιατί θαύματα δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά και γιατί δεν μπορούν όλα να ταιριάζουν με το τι έχει ο καθένας μας στο κεφάλι του. Και πιστεύαμε ότι τελικά θα νικήσουμε γιατί έχουμε δίκιο και είναι μεγάλο όπλο το δίκιο.

Σε ποιον τόπο ζούμε; Από το ΄21 στην 129



Σεπτέμβρης του 2009. Με πρωτοβουλία του Δήμου Ελληνικού, με μια μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση ανοίγει ο χώρος της πρώην 129 Πτέρυγας Υποστήριξης και ένα

πάρκο δίνεται στους κατοίκους. Παιδική χαρά, γηπεδάκι, καλοκαιρινό σινεμά.

Πέντε χρόνια μετά οι 3 επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Κορτζίδης, Εφραιμίδης και Κουλουρίδης φορτώνονται από 12 μήνες φυλακή έκαστος γιατί το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε αυτή την απόφαση.

Βεβαίως πουθενά δεν υπήρξε ο κος Κωνσταντάτος ή ο παρατρεχάμενός του κος Χατζηδάκης του Π. Φαλήρου.

Ούτε μάρτυρες δεν ήρθαν στο δικαστήριο.

Κάνε λίγο υπομονή!...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα 16.05.2015

Παρανάλωμα πυρός κινδυνεύει να γίνει ο Υμηττός στην Αργυρούπολη - σε αδράνεια η δημοτική αρχή (φωτογραφίες)

Από την 1η Μαΐου βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου και ο Υμηττός περιμετρικά του οικιστικού ιστού της Αργυρούπολης στέλνει σήμα κινδύνου.

Η διοίκηση Κωνσταντάτου δεν φαίνεται να έχει αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος διαφορετικά θα έπρεπε να έχει στείλει όλα τα συνεργεία του δήμου να κουρεύουν στον Υμηττό.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας ασχολείται με τα πρανή της Λ. Βουλιαγμένης ενώ η ζώνη του Υμηττού που γειτνιάζει με τον οικιστικό ιστό θα έπρεπε ήδη να είναι αποψιλωμένη για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς και μετάδοσής της στην κατοικημένη περιοχή.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η εργολαβία
του ΣΠΑΥ για την απομάκρυνση των χόρτων και των σκουπιδιών από τον Υμηττό δεν έχει ακόμη ξεκινήσει ενώ θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί.



Άρχισαν οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Ηλιούπολης

Το Δημοτικό Ωδείο Ηλιούπολης ξεκινά τη λειτουργία του, σήμερα Τρίτη 19 Μαΐου.

Σε ένα φιλόξενο χώρο, κατάλληλα διαμορφωμένο για να φιλοξενήσει σπουδαστές κάθε ηλικίας, το Δημοτικό Ωδείο φιλοδοξεί να παράσχει υψηλής ποιότητας μουσική εκπαίδευση με όσο το δυνατόν πιο προσιτά δίδακτρα.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ωδείου έχει αναλάβει ο συνθέτης, Λεωνίδας Κανάρης.

O ΣΥΡΙΖΑ συζητάει με τους πολίτες της Ηλιούπολης στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, τη Δευτέρα 25 Μαϊου στις 7.00μμ


Ο Δημήτρης Κιούκης για την απόφαση του ΣτΕ για το εκλογικό στο δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Με αποκλειστική του δήλωση στην εφημερίδα Παλμός Γλυφάδας σχολίασε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το εκλογικό αποτέλεσμα του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Κιούκης.

Το στέλεχος της Ανεξάρτητης Κίνησης, εκφράζοντας ένα μεγάλο κομμάτι του συνδυασμού και των ψηφοφόρων, χαρακτηρίζει τον Σπύρο Πανά “ουσιαστικό νικητή των εκλογών”, αλλά αποδεχόμενος τη δικαστική κρίση δηλώνει ότι πρέπει “να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, συμπολίτευση και αντιπολίτευση για το καλό της πόλης μας”.

Παράλληλα, καλεί τον δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο να αποδείξει έμπρακτα ότι «δεν είναι τμήμα του κατεστημένου, που για χρόνια διοικούσε τον πρώην Δήμο Βούλας με τρόπο πελατειακό, αδιαφανή και μυωπικό».

Πάνω από 220.000 αιτήσεις για το πρόγραμμα ανθρωπιστικής κρίσης - Τελευταία μέρα ένταξης η Τετάρτη 20 Μαϊου

Την τέταρτη και τελευταία εβδομάδα μετά την έναρξη υποβολής αιτήσεων για την ένταξη στο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης
οι αιτήσεις έχουν φτάσει τις 212.897, με τις περισσότερες να αφορούν την επιδότηση σίτισης.

Υπενθυμίζεται ότι η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα τελειώνει τη Τετάρτη 20 Μαΐου 2015.

Ειδικότερα από τις 212.897, ιδιωτικά υποβλήθηκαν οι 91.851 ενώ σε ΚΕΠ οι 121.046.

Ήρθε το λείψανο της Αγίας Βαρβάρας ;...


Ο Ανδρέας Πετρουλάκης στην Καθημερινή 17.05.2015

Καλλιθέα: Έφυγε από τη ζωή η σκηνοθέτις Ευγενία Χατζίκου

Διακεκριμένη σκηνοθέτις και αγαπημένη δασκάλα για πολλούς ανθρώπους του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης, η Ευγενία Χατζίκου, ευγενική και διακριτική παρουσία του καλλιτεχνικού χώρου, έφυγε από τη ζωή, την Κυριακή στο σπίτι της στην Καλλιθέα.

Γεννημένη στην Αθήνα, με σπουδές σκηνοθεσίας, θεάτρου και γαλλικής φιλολογίας, ειδικεύτηκε στην τηλεόραση, ως υπότροφος στις Βρυξέλλες.

Το 1972 ίδρυσε το «Σπουδαστήριο Τέχνης», που αργότερα χαρακτηρίστηκε Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης και συμπεριλήφθηκε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ίδρυσε επίσης τη Σχολή Κινηματογράφου και τηλεόρασης, η οποία βραβεύτηκε στο Μόναχο από ειδική επιτροπή καθηγητών επειδή έχει παρουσιάσει σημαντική πρόοδο χωρίς κρατική ή άλλη υποστήριξη.

9η Αντιρατσιστική Γιορτή: 30 και 31 Μάη στη Γεωπονική Σχολή - το πρόγραμμα

Στη Γεωπονική Σχολή, το Σαββατοκύριακο 30 & 31 Μάη θα γίνει η 9η Αντιρατσιστική Γιορτή του "Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών" και της Κίνησης "Απελάστε το Ρατσισμό" με κεντρικό σύνθημα: "Παράνομοι οι φασίστες, όχι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες".

Αναβαθμισμένο θα είναι το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της 9ης Αντιρατσιστικής Γιορτής, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα όπως η Μάρθα Φριντζήλα και η Kubara Project,
ο Σπύρος Γραμμένος, ο Ηλίας Βαμβακούσης, οι Sazman Orchestar (Σάββατο), οι Ιllegal Οperation, οι Majic de Spell και ο Γιάννης Παλαμίδας, oι Σπυριδούλα και η Μάρθα Μορελεόν με την εξαιρετική latin μπάντα της (Κυριακή).

Το φετινό πρόγραμμα συζητήσεων της 9ης Αντιρατσιστικής Γιορτής περιλαμβάνει σημαντικά θέματα του κινήματος, όπως αναδεικνύονται πλέον μετά την πολιτική νίκη της Αριστεράς. Ο φιλόξενος χώρος του κήπου της Γεωπονικής δίνει τη δυνατότητα για στήσιμο πολλών καλών πάνελ συζητήσεων.

Εσπερίδα για τον σχολικό εκφοβισμό στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού, απόψε 19 Μαϊου στις 7.00μμ


Νέα πολιτική για τα απορρίμματα - Το τοπίο αλλάζει: εκδήλωση της "στροφής Νέας Σμύρνης", την Παρασκευή 22 Ιουνίου

Η ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, η μόνη δημοτική παράταξη που έχει ανοίξει ήδη από το 2012 με επιστημονικό και εμπεριστατωμένο τρόπο το ζήτημα των απορριμμάτων, επανέρχεται στο ζήτημα με μία ανοιχτή εκδήλωση.

Νέα πολιτική για τα απορρίμματα:
Αποκέντρωση - Διαλογή στην πηγή
Παρασκευή 22 Μαΐου, στις 7.00μμ,
στην κεντρική πλατεία Ν. Σμύρνης 

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:
Χρήστος Καπάταης, αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αττικής
Αφροδίτη Μπιζά, Αντιπρόεδρος ΕΣΔΝΑ
Τάσος Κεφαλάς, Πρωτοβουλία Συνεννόησης για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων (ΠΡΩΣΥΝΑΤ)
Ρουμπίνη Τσαμασίρου, δημοτική σύμβουλος, Στροφή Νέας Σμύρνης

Επίσκεψη διακομματικής αντιπροσωπείας Γερμανών βουλευτών στο ΜΚΙΕ

Την Τετάρτη 13 Μαΐου επισκέφθηκε το ιατρείο μας διακομματική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Επιτροπής Υγείας του Γερμανικού Κοινοβουλίου.

Η επίσκεψη των Γερμανών βουλευτών είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί δηλώνει την διεθνή αναγνώριση του έργου μας καθώς και ήταν πολλαπλά εποικοδομητική γιατί διαπίστωσαν δια ζώσης τα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών στην υγεία των συμπολιτών μας.

Αναλύσαμε λεπτομερώς τη τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Εθνικό Σύστημα Υγείας μετά από την εφαρμογή 4+ χρόνια μνημονιακών πολιτικών οι οποίες μας ώθησαν στη δημιουργία του κοινωνικού ιατρείου.

Γκρίνια στο Ποτάμι!...


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή της Κυριακής 17.05.2015

Η ταινία «Μπέτι Μπλου» στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 22 Μαϊου στις 9.00μμ

H ταινία του Ζαν Ζακ Μπενέξ «Μπέτι Μπλου - Betty Blue - 37°2 le Matin» θα προβληθεί την Παρασκευή 22 Μαϊου στις 9.00 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ της Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθέτης: Ζαν Ζακ Μπενέξ
Πρωταγωνιστούν: Ζαν Ιγκ Ανγκλάντ, Μπεατρίς Νταλ

Υπόθεση:

Στη συμβατική ζωή ενός εργαζόμενου 35άρη εμφανίζεται μια εκρηκτική νεαρή κοπέλα η οποία θα προσπαθήσει να τον βγάλει από το βόλεμα προτείνοντάς του την αναζήτηση ενός άπιαστου ονείρου.

Πρόγραμμα θερινών προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Ηλιούπολης


Κάθε Τετάρτη 9.00μμ και στις 11.00μμ
(Από τις 19/08/2015 στις 8:30μμ και στις 10:30μμ)
Στο Δημοτικό Κινηματογράφο Ηλιούπολης «Μελίνα Μερκούρη»
(Λεωφ. Ειρήνης 50, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, Άνω Ηλιούπολη
τηλ.: 210 9937870, 210 9941199, 210 9914732, 6945405825,
ιστοσελίδα: WWW.klh.gr,
e-mail: info@klh.gr)


ΤΕΤΑΡΤΗ 03/06/2015
AGORÁ - ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
του Γιώργου Αυγερόπουλου (ΕΛΛΑΔΑ/ΓΕΡΜΑΝΙΑ/ΚΑΤΑΡ, 2014, έγχρωμη, 117΄)

Στην αρχαία Ελλάδα η Αγορά ήταν η καρδιά της Δημοκρατίας, το κέντρο της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Σήμερα έχει χάσει το αρχικό της νόημα και κατέληξε να σηματοδοτεί μόνο τις εμπορικές συναλλαγές. Τα τελευταία πέντε χρόνια η λέξη Αγορά είναι κυρίαρχη στην πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες, καθώς η χώρα στροβιλίζεται σε μια οικονομική δίνη που παρασύρει ανθρώπινες ζωές στο πέρασμά της. Ο Γιώργος Αυγερόπουλος γίνεται μάρτυρας αυτής της πτώσης καταγράφοντας την εξέλιξη της κρίσης από τα πρώτα της στάδια.

Οι Εργατικές Λέσχες Ν. Σμύρνης & Καλλιθέας προβάλλουν: "Μια προλεταριακή χειμωνιάτικη ιστορία", την Τετάρτη 10 Ιουνίου

Οι Εργατικές Λέσχες Νέας Σμύρνης & Καλλιθέας παρουσιάζουν για μία μόνο προβολή, με δωρεάν είσοδο:

"Μια προλεταριακή χειμωνιάτικη νύχτα (A Proletarian Winter's Tale / Ein proletarisches Wintermärchen)" του Julian Radlmaier στον Κινηματογράφο MIKROKOSMOS (Συγγρού 106, Μετρό Συγγρού-Φιξ), την 
Τετάρτη 10 Ιουνίου, στις 10.30μμ

Οι Εργατικές Λέσχες Ν.Σμύρνης & Καλλιθέας εξασφάλισαν τα δικαιώματα προβολής της ταινίας στην Ελλάδα, ανέλαβαν εξολοκλήρου τον υποτιτλισμό και την προώθηση της ταινίας και οργανώνουν μια μοναδική προβολή στον κινηματογράφο Mikrokosmos με δωρεάν είσοδο (στον χώρο θα υπάρχει κουτί ενίσχυσης).

Λένε πως η κυβέρνηση "έκατσε!"...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα 16.05.2015