Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Ο Δημήτρης Κιούκης για την απόφαση του ΣτΕ για το εκλογικό στο δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Με αποκλειστική του δήλωση στην εφημερίδα Παλμός Γλυφάδας σχολίασε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το εκλογικό αποτέλεσμα του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Κιούκης.

Το στέλεχος της Ανεξάρτητης Κίνησης, εκφράζοντας ένα μεγάλο κομμάτι του συνδυασμού και των ψηφοφόρων, χαρακτηρίζει τον Σπύρο Πανά “ουσιαστικό νικητή των εκλογών”, αλλά αποδεχόμενος τη δικαστική κρίση δηλώνει ότι πρέπει “να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, συμπολίτευση και αντιπολίτευση για το καλό της πόλης μας”.

Παράλληλα, καλεί τον δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο να αποδείξει έμπρακτα ότι «δεν είναι τμήμα του κατεστημένου, που για χρόνια διοικούσε τον πρώην Δήμο Βούλας με τρόπο πελατειακό, αδιαφανή και μυωπικό».

Ολόκληρη η δήλωση του Δημήτρη Κιούκη όπως δημοσιεύτηκε στον Παλμό Γλυφάδας αυτού του Σαββάτου (16 Μαΐου 2015):

Η απόφαση του ΣτΕ αν και δεν μας εξέπληξε, δεν το κρύβουμε ότι μας λύπησε. Η παράταξή μας όπως είναι γνωστό προηγήθηκε στις εκλογές την πρώτη Κυριακή και δυστυχώς έχασε τη δεύτερη Κυριακή με διαφορά μόλις οκτώ ψήφων. Μπορεί αυτό το οριακό αποτέλεσμα να δίνει την Δημοτική αρχή στον Γρηγόρη Κωσταντέλο, όμως ουσιαστικός νικητής των εκλογών είναι ο Σπύρος Πανάς.

Πρώτον, γιατί ο συνδυασμός της Ανεξάρτητης Κίνησης είχε περισσότερα ψηφοδέλτια στην κάλπη, δεύτερον γιατί υπήρχαν περίπου 2.000 άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια πολλά από τα οποία θα μπορούσαν να είχαν μετατραπεί σε θετικές ψήφους για την παράταξή μας όπως έδειξε η έρευνα των ψηφοδελτίων και τρίτον, γιατί παρά την πρωτοφανή μετακίνηση παραγόντων στο συνδυασμό Κωσταντέλλου, αποτέλεσμα κυρίως των επώδυνων διαδικασιών εκλογής νέου Δημάρχου, μετά την ασθένεια και την παραίτηση του Γρηγόρη Κασιδόκωστα, η παράσταση νίκης του συνδυασμού της οριακής πλειοψηφίας, απεδείχθη κενό γράμμα.

Η απόφαση του ΣτΕ είναι σεβαστή, οριστικά Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι ο Γρηγόρης Κωσταντέλλος και αυτό που έχουμε να κάνουμε στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που βρίσκεται η Αυτοδιοίκηση, η Πατρίδα μας, η Κοινωνία, είναι να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, συμπολίτευση και αντιπολίτευση για το καλό της πόλης μας και των Δημοτών μας.

Προσωπικά στη μακροχρόνια ενασχόλησή μου με τα κοινά αλλά και στην τρέχουσα Δημοτική περίοδο στήριζα κάθε θετική προσπάθεια που στοχεύει στην αναβάθμιση του Δήμου μας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των Δημοτών. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω και στην υπόλοιπη Δημοτική περίοδο χωρίς ιδιοτέλεια, με αρχές, όραμα και προτάσεις.

Ο νέος Δήμαρχος είναι ικανός και άξιος, έχει τη στήριξή μας για να πετύχει στο έργο του, αρκεί να εργαστεί για να αποδείξει ότι δεν είναι τμήμα του κατεστημένου, που για χρόνια διοικούσε τον πρώην Δήμο Βούλας με τρόπο πελατειακό, αδιαφανή και μυωπικό. Πρέπει να φιλοδοξήσει τολμηρά και να προχωρήσει αποφασιστικά σε λύσεις που χρειάζεται ο Δήμος μας.

Δημήτρης Κιούκης

Γιώργος Λαουτάρης

Πηγή: 3vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου