Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Παράσταση στο Ελεγκτικό Συνέδριο κατά της προσφυγής του ΤΑΙΠΕΔ για το Ελληνικό

Πραγματοποιήθηκε σήμερα από την Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο, παράσταση στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ημέρα κατά την οποία εξετάζονταν η προσφυγή του ΤΑΙΠΕΔ κατά της απόφασης του Ζ΄Κλιμακίου του Ελεγκτικού
Συνεδρίου με την οποία μπλοκαρίστηκε η υπογραφή της σύμβασης καθώς διαπιστώθηκαν πλήθος παραβιάσεων της ισχύουσας νομοθεσίας.

Στην παράσταση παραβρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα, Χρήστος Καπάνταης.

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κ. Νικόλαο Αγγελάρα, στον οποίo εξέφρασε την θέση ότι η απόφαση του Ζ΄Κλιμακίου είναι σωστή και πρέπει να παραμείνει σε ισχύ, παρέδωσε δε σχετικό υπόμνημα.

Ο κ. Αγγελάρας, ενημέρωσε ότι η απόφαση για την προσφυγή του ΤΑΙΠΕΔ θα εκδοθεί σε ένα περίπου μήνα.

Το υπόμνημα της Επιτροπής Αγώνα:

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας: Μνημείο αδιαφάνειας το ΤΑΙΠΕΔ

«Μνημείο αδιαφάνειας και μη υπεράσπισης του δημοσίου συμφέροντος» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης το ΤΑΙΠΕΔ κατά την παρέμβαση που άσκησε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε στο αμφιθέατρο των κεντρικών γραφείων του ΤΕΕ η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού. 
 
Αναφερόμενος στην μελέτη εκτίμησης της πραγματικής αξίας του Ελληνικού, που εκπόνησε το ΤΕΕ ο Χρ. Σπίρτζης ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι επρόκειτο για μία δέσμευση του ΤΕΕ προς την ελληνική κοινωνία, καθώς όπως τόνισε, μέχρι σήμερα δεν είχε επιχειρηθεί ο προσδιορισμός της πραγματικής αξίας του Ελληνικού. 

«Η εκποίηση του Ελληνικού γίνεται χωρίς τιμή αφετηρίας» είπε ο ίδιος παρομοιάζοντας το ΤΑΙΠΕΔ με κακής ποιότητας δημοπρατήριο σαν αυτά που δείχνει η τηλεόραση, υπογραμμίζοντας ότι ακόμη και η μελέτη που είχε γίνει από την «Ελληνικό ΑΕ» επί Σ. Πολλάλη, η οποία και πάλι δεν αντικατόπτριζε την πραγματική αξία και βέβαια δε λάμβανε υπόψη της τις υπεραξίες που θα αναπτυχθούν στη συνέχεια, πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων.

Φωτεινή Κούβελα: «Να σταματήσει τώρα το ξεπούλημα του Ελληνικού»

Η βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Κούβελα παραβρέθηκε σήμερα στην συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού στα πλαίσια ανάδειξης του ζητήματος.

Η συμφωνία ξεπουλήματος του Ελληνικού μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Lamda Development (συμφερόντων Ομίλου Λάτση) δεν πρέπει να προχωρήσει. Πρόκειται για μία σκανδαλώδη συμφωνία που παραβιάζει την Εθνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία, τις βασικές αρχές διαφάνειας, ίσης μεταχείρισης και υγειούς ανταγωνισμού αλλά ακόμα περισσότερο βλάπτει το δημόσιο συμφέρον. Το Ζ’ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου με απόφασή του κατήγγειλε τη σύμβαση παραχώρησης στη Lamda Develoment.

Η κυβέρνηση οφείλει να διακόψει άμεσα την διαδικασία υπογραφής της σύμβασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και να υιοθετήσει τις επιστημονικές προτάσεις της Επιτροπής Αγώνα για την ανάπλαση της περιοχής που έχουν επίκεντρο τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και όχι τις αρπαχτές του «άφραγκου επενδυτή».

σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη 10.10.2014






Πηγή: www.kathimerini.gr

σκίτσο του Ηλία Μακρή 10.10.2014

Ιστορική περιήγηση για τα 70 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας, την Κυριακή 12 Οκτωβρίου


ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης: εκδήλωση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου


Κάθε Κυριακή στο Siempre από τις 3.00μμ

Κάθε Κυριακή στο "Siempre-Kathodon" (Μαρίνου Γερουλάνου & Μακεδονίας - Αργυρούπολη) η διασκέδαση ξεκινάει από τις 3.00μμ παρέα με τις μουσικές του Alex Diversity...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΣΤΕΓΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ     19:30-21:30 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20:00-22:00 
(σε περίπτωση υπερπλήρωσης του τμήματος της Τετάρτης)
ΣΑΒΒΑΤΟ 12:00-14:00 
θά γίνεται επαναληπτικό μάθημα και θα λύνονται τυχόν απορίες

Δηλώστε απαραίτητα συμμετοχή στα εξής e-mail:
yiwta1@yahoo.gr (Γιωτα)
lookdolli@yahoo.gr (Δημητρα)
cth24@hotmail.gr , cth@haidemenos.gr (Κατερινα)

Γκρεμίστε τα (δημόσια) σχολεία ή αλλιώς, οι εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις του ΔΝΤ

Ένα κόσμο όπου τα διεθνή αρπακτικά δίνοντας βαθμούς και πιστώσεις δένουν τις μοίρες των λαών δημιουργώντας στρατιές
αναλώσιμων και κακοπληρωμένων εργατών στο όνομα των σιδηρών κανόνων της νεοφιλελεύθερης οικονομίας.


της Φραγκίσκας Μεγαλούδη

Εκπαίδευση για λίγους

Το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης ως αντάλλαγμα δανείων,  που επιβάλουν οι διεθνείς πιστωτές σε όποια χώρα κληθούν να επέμβουν είναι σχεδόν παντού το ίδιο: περικοπές μέχρι και 50% στις εκπαιδευτικές δαπάνες, πάγωμα των μισθών, απολύσεις και όριο στον αριθμό των δασκάλων που μπορεί να προσλάβει η κάθε χώρα.

Η συνταγή αυτή έχει άμεσα αποτελέσματα: 72 εκατομμύρια παιδιά στον αναπτυσσόμενο κόσμο δεν πάνε ποτέ σχολείο, δεκάδες εκατομμύρια δεν ολοκληρώνουν ποτέ τη βασική εκπαίδευση, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των υπολοίπων, διδάσκεται σε τάξεις 40 και 80 παιδιών χωρίς σχολικά βιβλία, διδακτικό υλικό και συχνά χωρίς δασκάλους.

Απαράδεκτες απεργοσπαστικές κινήσεις της Δημοτικής Αρχής Γλυφάδας

Όπως κατήγγειλαν εργαζόμενοι στα ΚΑΠΗ του Δήμου Γλυφάδας, κατά την προχθεσινή απεργία των δημοτικών υπαλλήλων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ έγινε απαράδεκτη παρέμβαση της δημοτικής αρχής για την αφαίρεση των κλειδιών των ΚΑΠΗ από τους εργαζόμενους με στόχο να διατηρηθούν αυτά ανοικτά κατά την ημέρα της απεργίας. Μάλιστα η εντεταλμένη για τα ΚΑΠΗ δημοτική σύμβουλος παρέμεινε στο ΚΑΠΗ του Αγ. Τρύφωνα για να διασφαλίσει τη δήθεν «κανονική» λειτουργία του.

Η «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» θεωρεί την πράξη αυτή ως ωμή παρέμβαση στο δικαίωμα της απεργίας των εργαζόμενων του δήμου και καταγγέλλει στο λαό της πόλης την κατάφορα αντιδημοκρατική και απεργοσπαστική στάση της δημοτικής αρχής.

Η «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων που πλήττονται βάναυσα από την κρίση και τις μνημονιακές πολιτικές και δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι υπερασπίζεται σταθερά τους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων και το αναφαίρετο δικαίωμά τους στην απεργία.

Χαρά Καφαντάρη: Για να κρατήσετε όρθια τη χώρα γονατίσατε τον λαό (video)

Η ομιλία της Χαράς Καφαντάρη, βουλευτή Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Δείτε το video στο σύνδεσμο που ακολουθεί:


Κύριε Πρόεδρε, κύριοι Υπουργοί, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, χθες στην έναρξη της συνεδρίασης ο αναπληρών τον απόντα Πρωθυπουργό ανέφερε χαρακτηριστικά,
«σαν Κυβέρνηση κρατήσαμε όρθια την πατρίδα». Εγώ θα συμπληρώσω: Γονατίζοντας όλους τους Έλληνες πολίτες.

Με βάση στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, στο όριο της φτώχειας ή κάτω από το όριο της φτώχειας είναι γύρω στα 6,2 εκατομμύρια συνάνθρωποί μας. Για την ανεργία βέβαια να μη μιλήσουμε και να μην πούμε ότι γύρω στις 300 χιλιάδες νοικοκυριά αυτά τη στιγμή ζουν στο σκοτάδι μέσα από τις διακοπές ρεύματος.

Η Ρωσία δημιουργεί τη Νέα Ευρω-ασιατική Οικονομική Ένωση!

«Στην Ευρω-ασιατική Οικονομική Ένωση έχουν ενταχθεί οι Ρωσία, Καζακστάν και Λευκορωσία, ενώ συνομιλίες διεξάγονται με το Βιετνάμ, το Ισραήλ και την Ινδία. Η ΕΟΕ καλείται μέσα σε δέκα χρόνια να αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία ενός οργανισμού ανάλογου της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

γράφει η Τζούλια Λιακοπούλου

Η επικύρωση στις 5 Σεπτεμβρίου από Ρωσικής πλευράς της συμφωνίας για τη σύσταση μαζί με τη Λευκορωσία και το Καζακστάν της Ευρω-ασιατικής Οικονομικής Ένωσης, προβλέπει μια διαδικασία οικονομικής ολοκλήρωσης, ανάλογης της ΕΕ, η οποία θα πρέπει να επιτευχθεί σε χρονικό βάθος δέκα ετών. Ειδικότερα, η συμφωνία προϋποθέτει τη σταδιακή παραίτηση από μέτρα προστατευτισμού και τη δημιουργία κοινών αγορών, που θα επεκτείνονται και στους πιο αυστηρά ρυθμισμένους νομικά τομείς, όπως η φαρμακοποιία, η διανομή ηλεκτρικής ενέργειας, οι οικονομικές υπηρεσίες και η αγορά πετρελαιοειδών.

Εκδήλωση - συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ Αργυρούπολης για την εξωτερική πολιτική

Την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου στις 7.00μμ θα γίνει εκδήλωση-συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ Αργυρούπολης στα γραφεία
του κόμματος (Κύπρου & Πολεμιστών) για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στα εξωτερικά θέματα.

Θα εισηγηθεί το μέλος της ΚΕ Κώστας Ήσυχος, υπεύθυνος του τμήματος εξωτερικής πολιτικής.

Η βαρβαρότητα του IS κατά των γυναικών

Η θρησκευτική μειονότητα των Γεζίντι διώκεται συστηματικά από το Ισλαμικό Κράτος. Τελευταία γίνεται γνωστό ότι έχουν απαγάγει πάρα πολλές γυναίκες. Τις βιάζουν και μετά τις πουλάνε. Η Ζέχρα διηγείται αυτά που έζησε.

Τα πέντε κορίτσια έχουν κατεβασμένο το κεφάλι τους σαν να ντρέπονται. Μαντήλες καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου τους. Είναι από το Κόρσο, ένα χωριό στο Σιντσάρ του βορείου Ιράκ. Εκεί όπου το Ισλαμικό Κράτος εξεδίωξε χιλιάδες και απήγαγε εκατοντάδες. Ανάμεσα τους ήταν και η 20χρονη Ζέχρα, η οποία έμεινε στα χέρια των τζιχαντιστών τρεις ολόκληρες εβδομάδες:

 
«Στις αρχές Αυγούστου οι τζιχαντιστές εισέβαλαν στο χωριό μας. Είπαν στον κόσμο "έχετε δυο μέρες καιρό να αποφασίσετε, είτε θα γίνετε μουσουλμάνοι ή θα πεθάνετε". Αλλά οι άνθρωποι δεν ήθελαν να γίνουν μουσουλμάνοι. Μας πήγαν σε ένα σχολείο. Χώρισαν τους άντρες
από τις γυναίκες. Στην τελευταία ομάδα ήταν ο πατέρας μου. Δεν τον ξανάδαμε».

ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΔΑ - ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΤΑΣΤΑΝΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 8 Οκτώβρη οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) καθώς και των εκπροσώπων της στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης
Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς, που εκφράσθηκαν μέσα από το ψηφοδέλτιο της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας (παράταξης που στηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ) με επικεφαλής το δήμαρχο Νέας Ιωνίας Ηρακλή Γκότση ενίσχυσαν ιδιαίτερα τις δυνάμεις τους.

Ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης "Ανατροπή στη Γλυφάδα" δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας Τάσος Ταστάνης που συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας, εκλέχτηκε ως εκπρόσωπος της παράταξης στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ.

Όπως δήλωσε μετά την εκλογή του ο Τάσος Ταστάνης η μάχη αυτή δόθηκε με γνώμονα την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης μέσα από ένα διεκδικητικό πλαίσιο με κύριο στόχο οι δημοτικές αρχές να παραμείνουν όρθιες για να μπορέσουν να σταθούν αρωγοί στους ανθρώπους που πλήττονται βάναυσα από την κρίση.

Φωτεινή Κούβελα: Πρόβα αντιπολίτευσης από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ (video)

Η ομιλία της Φωτεινής Κούβελα, βουλευτή Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, στη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, διαδικασία που τη χαρακτήρισε ως «Πρόβα Αντιπολίτευσης» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
 
Η Φωτεινή Κούβελα υπενθύμισε τους λόγους που δεν πρέπει να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης αυτή η κυβέρνηση, τονίζοντας ιδιαιτέρως στην ομιλία της ότι:

«Εμείς δεν ζητάμε ψήφο εμπιστοσύνης από ένα σώμα το οποίο ελέγχουμε, αλλά ζητάμε ψήφο εμπιστοσύνης και ψήφο αυτοδυναμίας από την ελληνική κοινωνία, για να διαμορφώσουμε μια νέα κοινωνική πλειοψηφία που θα έρθει για να αλλάξει τα κακώς κείμενα δεκαετιών.»

«Για τις τράπεζες γίνονται ρυθμίσεις με γνώμονα το όφελός τους και όχι την ανακουφιση των πολιτών. Οι ρυθμίσεις αυτές δεν έχουν αναπτυξιακή κατεύθυνση».