Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Κόκκινα Δάνεια & Προστασία Πρώτης Κατοικίας: Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Αργυρούπολης, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου στις 6.30μμ


Παγοδρόμιο και φέτος στο κέντρο της Βούλας

Άρωμα χριστουγέννων θα φέρει και φέτος το Παγοδρόμιο που προγραμματίζεται να στηθεί στο πάρκινγκ του Αγίου Ιωάννη.

Όπως αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, ο δημοτικός αυτός χώρος θα εκμισθωθεί μέσω πλειοδοτικής δημοπρασίας, ώστε να λειτουργήσει παγοδρόμιο κατά την εορταστική περίοδο από 15 Δεκεμβρίου 2015 ως 31 Ιανουαρίου 2016.

Το περσινό …πάθημα έγινε μάθημα στη δημοτική αρχή.

Το πρόγραμμα της Θεατρικής Ομάδας της Εστίας Ν. Σμύρνης - Πρεμιέρα το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στις 8.00μμ

Το θεατρικό έργο «Το σπίτι της Bernarda Alba» του Federico Garcia Lorca ανεβάζει τη φετινή χρονιά η Θεατρική Ομάδα της Εστίας Ν. Σμύρνης υπό την καλλιτεχνική εποπτεία του κ. Ανδρέα Ζάκα.

Οι παραστάσεις ξεκινούν το Σάββατο 28 Νοεμβρίου & την Κυριακή 29 Νοεμβρίου και θα
επαναληφθούν τα δύο επόμενα Σαββατοκύριακα 5 & 6 Δεκεμβρίου, 12 & 13 Δεκεμβρίου στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων «Πάνος Χαλδέζος» της Εστίας.

Ώρα έναρξης 20:00 και είσοδος ελεύθερη για όλους. 

Η θεατρική ομάδα της Εστίας γιορτάζει φέτος τα 45 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και ουσιαστικής συμμετοχής στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Νέας Σμύρνης και αξίζει κάθε στήριξη σ' αυτή την προσπάθειά της!

Σ. Αναγνωστοπούλου: Από τα «κάτω» προς τα «πάνω» θα κινηθεί ο διάλογος για την Παιδεία (ηχητικό)

«Έπειτα από πολλά χρόνια ήλθε η ώρα να μιλήσει ο κόσμος της εκπαίδευσης και οι ειδικοί» είπε η αναπληρώτρια υπουργός, προσθέτοντας πως αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά, ίσως, από το 1982.

Σύμφωνα με την κυρία Αναγνωστοπούλου, μια από τις θεμελιώδεις διαφορές της επικείμενης διαδικασίας διαλόγου είναι ότι αυτή θα κινηθεί «από τα κάτω προς τα πάνω», δηλαδή από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση προς την τριτοβάθμια κι όχι αντιστρόφως, όπως γινόταν έως τώρα.

«Αυτό γινόταν κι ήταν λάθος, κάποιες ‘ουρές’ μόνον έμεναν για την πρωτοβάθμια» σημείωσε, προσθέτοντας ότι οι μικρές βαθμίδες είναι εκείνες που εγγυώνται αποτελεσματικότερα την κοινωνική συνοχή.

Γκάζι - Φάληρο: Βόλτα στο νέο ποδηλατόδρομο της Αθήνας, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου από τις 10.00πμ

«Γκάζι - Φάληρο: Μια βόλτα με ποδήλατο», ονομάζεται η εκδήλωση για τους φίλους του ποδηλάτου στο νέο ποδηλατόδρομο της Αθήνας (νότιο τμήμα) από την Τεχνόπολη ως το Δέλτα Φαλήρου,
την οποία διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής την ερχόμενη Κυριακή 29 Νοεμβρίου στο Γκάζι.

Πρόκειται για μια γιορτή για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του ποδηλάτου που περιλαμβάνει αρχικά μια βόλτα με ποδήλατο με σημείο συνάντησης το Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι από τις 10.00πμ.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων «Ποιότητα Ζωής» που αναπτύσσει η Περιφέρεια Αττικής για την προβολή και ανάδειξη έργων με χρηματοδότηση του ΠΕΠ Αττικής.

Γιατί φωνάζει η αντιπολίτευση, μας περισσεύουν 18 δις;

γράφει ο Γιώργος Βεργόπουλος

Δημοσιογράφοι του οικονομικού Τύπου και τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επιτίθενται στην κυβέρνηση για τον τρόπο που ολοκληρώνεται η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Άλλοι λένε ότι ήταν «κακοσχεδιασμένη», άλλοι κραυγάζουν ότι κάποια funds αγόρασαν με ελάχιστο αντάλλαγμα τις τράπεζες και δεν λείπει και ο συνηθισμένος «εθνικός» μαϊντανός, δηλαδή τι ζημιά που πάθαμε επειδή οι αγοραστές των νέων μετοχών είναι από το εξωτερικό.

Φυσικά αν η διαδικασία είχε καθυστερήσει θα κραύγαζαν τα ακριβώς αντίθετα. Γιατί αργεί η κυβέρνηση, γιατί δεν βρίσκονται ιδιώτες αγοραστές και πάνω απ όλα θα θρηνούσαν για τον κίνδυνο «κουρέματος» των καταθέσεων.

Τι σχολεία έχουμε και τι σχολεία θέλουμε

γράφει ο Πέτρος Κατσάκος

Η κρίση αποτυπώνεται και στη σχολική τάξη, είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν εκπαιδευτικοί που παίρνουν μέρος στο σεμινάριο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών με θέμα
«Διαχείριση των προβλημάτων της σχολικής τάξης», το οποίο διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη.

Οι εκπαιδευτικοί διαπίστωσαν ότι έχουν αυξηθεί η βία και η επιθετικότητα στα σχολεία και ότι πολλά παιδιά αντιμετωπίζουν συναισθηματικές και μαθησιακές δυσκολίες λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους, αλλά και της αύξησης των διαζυγίων.

Αυτή είναι μονάχα μία από τις σκοτεινές παραμέτρους που αντανακλά η οικονομική κρίση μέσα στις σχολικές αίθουσες της χώρας.

Προσφυγικό - Μεσανατολικό & τι πρέπει να κάνει η Ευρώπη: Εκδήλωση στον Ταύρο, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου στις 6.30μμ

Με αφορμή την καθιερωμένη από τον ΟΗΕ Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό Λαό, η Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με θέμα:

Προσφυγικό - Μεσανατολικό: Τι πρέπει να κάνει η Ευρώπη

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου στις 6.30μμ στην Αίθουσα Επτά, πρώην Δημοτικά Σφαγεία (Επταλόφου και Πειραιώς, στο ύψος Δημαρχείου Ταύρου).

Τις απαντήσεις δεν τις περιμένει ο Τσίπρας, αλλά οι πολίτες

Το Σάββατο λοιπόν θα γίνει υπό την επιμέλεια του Προέδρου της Δημοκρατίας η συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων, απόντων του Ν. Μιχολιολάκου και του Δ. Κουτσούμπα, που πιστεύει ότι τίποτα δεν λύνεται στον καπιταλισμό.

Τη συνάντηση αυτή έκρινε σκόπιμη και τη ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Άλλωστε τα εθνικής σημασίας θέματα, όπως το προσφυγικό, το ασφαλιστικό και η Παιδεία, πάντα μπορούν και πρέπει να γίνονται αντικείμενο διαβούλευσης, καθώς δεν αφορούν πολιτικές που υποχρεωτικά μεταβάλλονται μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Απάντηση της δημοτικής κίνησης "ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι" για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με το Οικόπεδο Δέγλερη

Υπέρ της απόφασης για την αγορά του Οικοπέδου Δέγλερη τάχθηκε η δημοτική κίνηση "ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι", αλλά ψήφισε λευκό για ουσιώδεις λόγους και όχι «προβάλλοντας ανούσια ζητήματα» όπως -«προφανώς λόγω ελλιπούς πληροφόρησης»- αναφέρει ο Σύλλογος Κατοίκων Αμπελακίων Αλίμου.

Η δημοτική κίνηση του Αλίμου αναφέρει τους τρεις λόγους για τους οποίους ψήφισε λευκό τονίζοντας ότι το ίδιο θα πράττει και στο μέλλον προκειμένου να «αποτραπούν θεσμικές δυσλειτουργίες που αφορούν όχι μόνον το κύρος της λειτουργίας του Δήμου αλλά μπορεί να απειλήσουν και την ολοκλήρωση θετικών ενεργειών όπως είναι εν προκειμένω η αγορά του οικοπέδου».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του "ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι":

Μεταβατικός πρόεδρος Νο 2

Συναντήσεις με τους πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή, Αντώνη Σαμαρά και Κωνσταντίνο Μητσοτάκη είχε την Πέμπτη ο δεύτερος,
στη σειρά, μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Φήμες που αναφέρουν ότι με τον Κώστα Καραμανλή ο Γιάννης Πλακιωτάκης έπαιξε Playstation χαρακτηρίζονται ως ανακριβής. Πλέον ο Κώστας Καραμανλής ασχολείται μόνο με το Nintendo.

Μετά τον Κώστα Καραμανλή, ο Γιάννης Πλακιωτάκης συνάντησε τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος δεν ασχολείται ούτε με το Playstation αλλά ούτε και με το Nintendo οπότε φυσιολογικά η συνάντηση κύλησε αρκετά βαρετά.

Νίκος Φίλης: Έναρξη εθνικού διαλόγου για την Παιδεία σε τρία επίπεδα

Το χρονοδιάγραμμα του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία σε τρία επίπεδα και σε ισάριθμες επιτροπές οι οποίες θα ασχοληθούν με την αναζήτηση λύσεων στα προβλήματα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, όρισε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο υπουργός στη συμμετοχή στο διάλογο όχι μόνο των φορέων, αλλά και των ίδιων των εκπαιδευτικών.

Ταυτόχρονα όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, στις προτεραιότητες είναι και η άμεση πρόσληψη έκτακτου προσωπικού, αλλά και μόνιμων μελών ΔΕΠ, για την κάλυψη άμεσων αναγκών.