Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Συλλογή ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες από το Δήμο Αγίου Δημητρίου

Για άλλη μια φορά, οι τοπικές κοινωνίες, οι άνθρωποι της καθημερινότητας, και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο πιο κοντινός στον πολίτη θεσμός του κράτους, καλούνται να αντιμετωπίσουν προβλήματα για τα οποία δεν ευθύνονται, προβλήματα που γεννούν οι πολιτικές αύξησης των ζωνών επιρροής των μεγάλων δυνάμεων, κυρίως σε ευπαθείς περιοχές της Μέσης Ανατολής.

Η χώρα μας, την ώρα που βιώνει τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση στην πρόσφατη ιστορία της, καλείται να σηκώσει και το κύριο βάρος ενός πρωτοφανούς προσφυγικού ρεύματος προς την Ευρώπη.

Οι διαβουλεύσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, αντί να αποφέρουν γρήγορες και σταθερές λύσεις, καθημερινά επιβεβαιώνουν την πολιτική, πολιτιστική και ηθική ανεπάρκεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι σε ένα ζήτημα για το οποίο και η ίδια με τις πολιτικές της φέρει μεγάλη ευθύνη.

«Γυναίκες πρόσφυγες»: Έκθεση φωτογραφίας στο μετρό του Συντάγματος, από τη Δευτέρα 7 μέχρι Κυριακή 13 Μαρτίου


Δικαίωση των δήμων Ηλιούπολης, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αλίμου κατά των καταπατητών της δημόσιας περιουσίας

Με πρόσφατη δικαστική απόφαση, τα οικόπεδα και οι δασικές εκτάσεις που βρίσκονται στην Ηλιούπολη και σε όμορους δήμους και που επί δεκαετίες διεκδικούνταν από τους κληρονόμους
Νάστου, κατοχυρώνονται πλέον στο ελληνικό Δημόσιο.

Το Εφετείο Αθηνών εξέδωσε απόφαση κατά των διεκδικητών δημόσιων και δασικών εκτάσεων, που βρίσκονται στην περιοχή από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης μέχρι τις κορυφές του Υμηττού και υπολογίζονται περίπου στα 12.000 στρέμματα.

Η απόφαση είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς δικαιώνει τον πολύχρονο αγώνα των δήμων Ηλιούπολης, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αλίμου κατά των καταπατητών της δημόσιας περιουσίας.

Αργυρούπολη: Μάρτιος αφιερωμένος στον έρωτα με εξαιρετικές ταινίες στο "Υπόστεγο", κάθε Κυριακή στις 8.00μμ