Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής: Ξεκινά η επιμόρφωση εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή

Ξεκινά σήμερα η υλοποίηση επιμορφωτικού προγράμματος, από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), των αναπληρωτών
εκπαιδευτικών, χωρίς εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή.

Την ευθύνη και το συντονισμό της επιμόρφωσης,
που διεξάγεται στο πλαίσιο της Πράξης «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες» καθώς και των μόνιμων εκπαιδευτικών που εργάζονται σε δομές Ειδική Αγωγή, χωρίς εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή, έχει το Ι.Ε.Π. και στην υλοποίησή της θα συμμετάσχουν οι Σχολικοί Σύμβουλοι Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και στελέχη των ΚΕΔΔΥ.

Σε ισχύ ο Κώδικας Καταναλωτικής Δεοντολογίας

Κυρώθηκε με προεδρικό διάταγμα, μετά από πρόταση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο Κώδικας Καταναλωτικής Δεοντολογίας (π.δ. 10/2017 Α΄ 23).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του Συνήγορος του Καταναλωτή, με τον Κώδικα θεσπίζονται, για πρώτη φορά, αρχές και κανόνες που διέπουν τις σχέσεις μεταξύ των καταναλωτών και των προμηθευτών και των ενώσεών τους, καλύπτοντας το σύνολο των εμπορικών κλάδων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και με δεσμευτική ισχύ.

Ο Πατούλης προσπαθεί να προκαταλάβει την θέση της ΠΕΔΑ (Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής)

Την προσπάθεια να προκαταλάβει την θέση στην οποία θα καταλήξουν μετά από διάλογο οι δήμοι της Αττικής σχετικά με το βαθμό υλοποίησης του ΠΕΣΔΑ και των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης,
διαπιστώνει η ΠΕΔΑ στη χθεσινή παρέμβαση στο θέμα του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ και δήμαρχος Αγ. Αναργύρων-Καματερού, Νίκος Σαράντης: “Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής βρίσκεται σε διαδικασία διαλόγου στην αρμόδια επιτροπή της αναφορικά με την πρόοδο του ΠΕΣΔΑ και των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης των Δήμων.

Το άγαλμα της «Κοιμωμένης» του Χαλεπά μεταφέρεται στη Γλυπτοθήκη, στο 'Αλσος Στρατού, στην περιοχή Γουδή

Η «Κοιμωμένη» του Γιαννούλη Χαλεπά που σκεπάζει τον τάφο της Σοφίας Αφεντάκη στο Α΄Νεκροταφείο Αθηνών πρόκειται να μεταφερθεί οριστικά στη Γλυπτοθήκη της Εθνικής Πινακοθήκης, στο 'Αλσος Στρατού, στην περιοχή Γουδή.

Το θρυλικό επιτύμβιο άγαλμα του Χαλεπά χρειάζεται άμεση συντήρηση κι αυτός είναι ο λόγος της μεταφοράς του, σύμφωνα και με την επιθυμία ων κληρονόμων του καλλιτέχνη.

Τι ισχύει για τα επιδόματα συζύγου και τέκνων στο σύμφωνο συμβίωσης

Εξομοιώνονται πλήρως με τους έγγαμους ως προς κάθε κοινωνικοασφαλιστικό δικαίωμα, παροχή, υποχρέωση ή περιορισμό, όσοι έχουν συνάψει σύμφωνο
συμβίωσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νόμου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), για τους ασφαλισμένους που είχαν ήδη συνταξιοδοτηθεί, μέχρι και τις 12 Μαΐου 2016, ημερομηνία έναρξης του νέου ασφαλιστικού νόμου (Ν. 4387/2016), καθώς και για όσους εφαρμόζονται ως προς τον υπολογισμό της σύνταξης οι προγενέστερες του Ν. 4387/2016 διατάξεις, τα επιδόματα συζύγου και τέκνων εξακολουθούν να καταβάλλονται ως προσαύξηση της σύνταξης.

Δεκατρείς νεκροί και 13 σοβαρά τραυματίες σε 432 τροχαία τον Φεβρουάριο στην Αττική

Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 13 τραυματίστηκαν σοβαρά και 485 ελαφρά, σε τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα που σημειώθηκαν τον Φεβρουάριο 2017, στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Συνολικά, έγιναν 432 τροχαία με 511 παθόντες. Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση προτεραιότητας και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς.

Ανεξαρτητοποιήθηκε, αλλά παραμένει δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Δ.Τ.Ο. της Ν.Δ. για προσωπικούς λόγους

Πολλά και διάφορα ευτράπελα γίνονται και λέγονται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Όμως... Την ανεξαρτητοποίηση
του κ. Δημήτρη Παπαγεωργίου από τη δημοτική κίνηση "Ξανά η Πόλη Μπροστά", αξίζει να μην την ξεχάσουμε όχι μόνο για τους λόγους που επικαλέσθηκε, αλλά και επειδή κάποια στιγμή... θα "τη βρούμε μπροστά μας".

Κλειστοί ορισμένοι σταθμοί του μετρό το Σαββατοκύριακο λόγω τεχνικών εργασιών - μεταξύ αυτών «Ελληνικό» & «Άλιμος»

Κλειστοί θα παραμείνουν το Σαββατοκύριακο οι σταθμοί του μετρό «Αγ. Αντώνιος», «Άλιμος», «Ελληνικό» της Γραμμής 2 και «Αμπελόκηποι», «Χαλάνδρι» της Γραμμής 3 για την εκτέλεση τεχνικών εργασιών, που αφορούν την εγκατάσταση του νέου αυτόματου συστήματος συλλογής κομίστρου.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών οι συρμοί θα διέρχονται από τους παραπάνω σταθμούς χωρίς στάση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περί λαϊκισμού και «εκτσογλανισμού»…

της Νατάσας Ρουγγέρη

Ο ρεαλισμός και η αλήθεια θα επικρατήσουν, λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έναντι του ψέματος και του λαϊκισμού, ενώ ο ομοτράπεζός του (σ.σ. στην παρουσίαση
του βιβλίου του Γιάννη Βλαστάρη «Λεξικό χωρίς γραβάτα»), Ευάγγελος Βενιζέλος, ανέλυσε γιατί πρέπει να συμπεριληφθεί στα λήμματα ενός επόμενου τόμου η λέξη «εκτσογλανισμός»!

Αμφότεροι οι δύο πολιτικοί άνδρες, φυσικά, εννοούσαν τις ημέρες και τα έργα της σημερινής κυβέρνησης, όταν αναφέρονταν σε λαϊκισμούς, ψέματα και… τσογλάνια!

9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Καλλιθέας, από 3 έως 20 Μαρτίου


Δείτε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ
 

Το Aphrodite Cup 2017 στο ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ του Παλαιού Φαλήρου, το τριήμερο 24-26 Μαρτίου

Το 2017 το Aphrodite Cup θa φιλοξενήσει αγώνες νεανίδων (13-15 ετών), γυναικών (16 ετών και πάνω), ανσάμπλ γυναικών και ανσάμπλ νεανίδων.

Οι αγώνες θα γίνουν στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Π. Φαλήρου ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ την Παρασκευή 24 με Κυριακή 26 Μαρτίου και θα μεταδοθούν ζωντανά στο διαδίκτυο.

 
Σε αυτή τη σελίδα θα μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το τουρνουά, ενώ επιπλέον πληροφορίες φωτογραφίες και βίντεο θα βρείτε στη σελίδα του Facebook του Aphrodite Cup.

Η σωματική άσκηση αποτελεί την καλύτερη «ασπίδα» ενάντια στην επανεμφάνιση του καρκίνου του μαστού

Ποιες αλλαγές στον τρόπο της ζωής της πρέπει να κάνει μια γυναίκα που είχε καρκίνο του μαστού αλλά θεραπεύθηκε, ώστε να ελαχιστοποιήσει
τον κίνδυνο υποτροπής της ασθένειας;

Πάνω απ' όλα, να ασκείται σωματικά, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα, καθώς η άσκηση μπορεί να μειώσει έως κατά 40% τον κίνδυνο αναβίωσης του καρκίνου.

Οι εκτιμήσεις των αστυνομικών για τον μανιακό που εκτέλεσε οδηγό ταξί

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του μανιακού δολοφόνου, που εκτέλεσε, προχθές τα μεσάνυχτα, έναν 52χρονο οδηγό ταξί, στην Κηφισιά, ενώ το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, στην ίδια περιοχή, είχε πυροβολήσει έναν 32χρονο οδηγό ταξί, ο οποίος επέζησε.

Σύμφωνα με την κατάθεση του 32χρονου, αλλά και στοιχεία που συλλέγουν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο δράστης είναι γύρω στα 30, πιθανότατα Έλληνας, ενώ χρησιμοποίησε και στα δύο περιστατικά το ίδιο όπλο.

«Η κάνναβη δεν είναι το ναρκωτικό μου, αλλά το φάρμακό μου» - Συνέντευξη στο Left.gr

Η επιστήμη είχε σηκώσει τα χέρια της ψηλά. Εκείνος όμως δεν μπορούσε να μείνει με τα χέρια σταυρωμένα, καθώς η ζωή του είχε γίνει ένα μαρτύριο.

Έτσι αφού έγινε πειραματόζωο δοκιμάζοντας πλήθος φαρμάκων, αποφάσισε να πειραματιστεί και να ψάξει τη λύση στη φύση. Και τη βρήκε στην κάνναβη!

Ηλιούπολη: Άγνωστες Ιστορίες του κυρίου Τεννεσσή Ουίλλιαμς, τις Κυριακές 5, 12, 19 & 26 Μαρτίου στις 8.30μμ



Γιατί 2 μέτρα και 2 σταθμά στην προστασία των νεώτερων μνημείων του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης;



Αρχικώς μπράβο στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης που αποκαθιστά το «Σήμα της Ολυμπιακής» στη διασταύρωση των λ. Βουλιαγμένης & Αλίμου, ξεκινώντας εργασίες καθαρισμού, βαψίματος και επαναφωτισμού του.

Και εάν στην απόφαση αυτή δεν συντέλεσαν περισσότεροι παράγοντες του Δήμου αλλά αποτελεί προσωπική
επιλογή του Δημάρχου κ. Κωνσταντάτου, τότε ειλικρινά και κυριολεκτικά Εύγε του Δημάρχου!

Ούτε ο Παντελίδης ήταν άτυχος ούτε ο γιος των "Jumbo" δολοφόνος, απαίδευτοι ήταν...

Όταν λέω σε κάποιον πως δεν οδηγώ, μολονότι έχω δίπλωμα εδώ και 20 χρόνια, με κοιτά σαν να του έχω μόλις ανακοινώσει πως είμαι κατά συρροήν δολοφόνος.

Δεν πείθω τον συνομιλητή
μου ούτε όταν του εξηγώ πως η οδήγηση δεν μου αρέσει και δεν είμαι καλός σε αυτή. "Μα, το ίδιο ισχύει για τους περισσότερους που οδηγούν. Δεν βλέπεις τι γίνεται στους δρόμους;", έρχεται η τάχα αφοπλιστική ρελάνς του...