Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Επί τάπητος τα προβλήματα του αθλητισμού στη συνάντηση Γ.Σ. Καλλιθέα - Λ. Λασκαρίδη

Ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση της διοίκησης του Γ.Σ. Καλλιθέα, η δημοτική παράταξη "ΤΩΡΑ Καλλιθέα" μετέβη στα γραφεία της και επί δίωρο οι δύο πλευρές έθεσαν επί τάπητος τα προβλήματα του αθλητισμού στην πόλη.

Στη συνάντηση από την πλευρά του Γ.Σ. Καλλιθέα
πήραν μέρος ο πρόεδρος Σπύρος Ερμείδης, ο γενικός γραμματέας Γιώργος Θάνος, ο ταμίας Γιώργος Παυλόπουλος και ο τεχνικός διευθυντής Κώστας Ελευθεριάδης ενώ από το "ΤΩΡΑ Καλλιθέα", ο επικεφαλής της παράταξης, δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Λασκαρίδης και τα στελέχη της παράταξης Πόπη Βουμβάκη, μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου Καλλιθέας, Ειρήνη Τζιλίνη και Φωτεινή Χαλαστάνη, μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος».

Αν δεν ξηλωθεί έγκαιρα το πουλόβερ, ο σκόρος θα φάει εσάς...

«Δεν έχω υπομονή για όποιον δεν αξίζει την υπομονή μου. Δεν έχω πια τη διάθεση να αρέσω σε όσους δεν αρέσω, να αγαπάω αυτούς που δεν με αγαπάνε και να χαμογελάω σε αυτούς που δεν μου χαμογελάνε. Δεν έχω υπομονή για κάποια πράγματα, όχι επειδή έχω γίνει υπεροπτική, αλλά επειδή έχω φτάσει σε ένα σημείο της ζωής μου όπου δεν μπορώ να χάνω χρόνο με ότι με δυσαρεστεί, ή με πληγώνει. Δεν έχω υπομονή για τον κυνισμό, για την υπερβολική κριτική και τις απαιτήσεις οποιασδήποτε φύσης. Και πάνω από όλα δεν έχω υπομονή για όποιον δεν αξίζει την υπομονή μου».
Μέριλ Στριπ

Επειδή γίνονται πολλά τελευταία και το παιχνίδι σκληραίνει ολοένα, συνήθως από μένα τ' ακούνε όσοι μασάνε με την πλύση εγκεφάλου και πλακώνουν την αφιλτράριστη γκρίνια... σήμερα, για πρώτη φορά, θα τ' ακούσει ο Σύριζα και θα τ' ακούσει άσχημα, για το καλό όλων μας...

του Κλέαρχου Δημητριάδη

Σε χωματερή μετέτρεψε το σταθμό μεταφόρτωσης η δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης

Αδυνατεί η διοίκηση Κωνσταντάτου να διαχειριστεί τα ογκώδη απόβλητα η διοίκηση, τα οποία στοιβάζει στο χώρο του Σταθμού Μεταφόρτωσης!

Προβληματική είναι επίσης και η αποκομιδή των ογκωδών από τα πεζοδρόμια σε όλο το δήμο.

Η αδυναμία συντήρησης
λόγω κακού προγραμματισμού της διοίκησης, έχει από τις αρχές του χρόνου βγάλει σε αχρηστία μεγάλο μέρος του μηχανολογικού εξοπλισμού της υπηρεσίας καθαριότητας (δες δημοσίευση εδώ).

Με ποιες διαδικασίες και μεθοδεύσεις γίνονται οι μεγάλες επενδύσεις στον Δήμο Ηλιούπολης;

Σε επένδυση 1.429.259 ευρώ για την αγορά 5 απορριμματοφόρων και ενός τράκτορα προχωρά η δημοτική αρχή Ηλιούπολης, χωρίς να γίνει καμία συζήτηση για το θέμα, χωρίς να εξηγηθεί η αναγκαιότητα και το ύψος της στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς να εξεταστούν εναλλακτικές μορφές, όπως π.χ. μακροπρόθεσμος δανεισμός, και τέλος χωρίς να παρουσιαστεί η μελέτη και να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τέτοιου είδους και ποσού δαπάνες δεν είναι δυνατόν να γίνονται με πολιτικά κριτήρια, αλλά με οικονομικά για το συμφέρον των δημοτών, αναφέρει με ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση "ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη".

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Συνεχίζεται η αγωνία για το Δημοτικό Στάδιο «Σ. Αγγελόπουλος» του Παλαιού Φαλήρου

Η τροποποίηση των όρων της σύμβασης για την προμήθεια χλοοτάπητα του Δημοτικού Σταδίου «Σ.  Αγγελόπουλος»   απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαιού Φαλήρου.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Μαζί για το Φάληρο», Γιώργος Βασιλείου πήρε το λόγο για να τονίσει
πως το θέμα έχει απασχολήσει το συμβούλιο και στο παρελθόν, «αλλά τελικά δεν γίνονται έγκαιρα οι ενέργειες που πρέπει».

«Έτσι φθάνουμε στο σημείο να σπεύδουμε την τελευταία στιγμή, με τη διαδικασία του επείγοντος, για να προλάβουμε τις προθεσμίες, χωρίς τη δυνατότητα να εξετάσουμε άλλες εναλλακτικές λύσεις», πρόσθεσε.

Δεν είναι όλες οι δουλειές για όλους

Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή 01.07.2016

Η διάλυση της αυτοκρατορίας

Κατοικία στο Μαϊάμι με έργο του Steven Gagnon *
ΝΙΚΗ Α.Ε., ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒΕΤΕ, ΞΥΝΟΣ Α.Ε. Starbucks, Grand Optical, Beauty Shop, Sephora, Marks and Spencer, Carrefour, Champion supermarket, COMPASS ROSE LIMITED, Think Beuty.

Συστάσεις ΕΠΕ και ΑΕ, Απορροφήσεις, Συγχωνεύσεις, Διασπάσεις εταιρειών!!! Μια οικογένεια - αυτοκρατορία.

Το τέλος για τον Δημήτρη και τον αδελφό του Παναγιώτη Μαρινόπουλο του Δημητρίου ως επίσης και για τους Πάνο ή Πανάρα και Στέφανο Μαρινόπουλο του Ιωάννου, οι οποίοι συνέχισαν το όραμα των πατεράδων τους αλλά σαν τρίτη γενιά δεν κατάφεραν να το σώσουν.

Υπηρέτες του λαού ή λαός υπηρέτης;

Σε όλες τις δημοκρατικές κοινωνίες, η εκλογική διαδικασία είναι η ύψιστη έκφραση της λαϊκής βούλησης και ο εκλογικός νόμος, ώς ένα σημείο,
αποτυπώνει τον βαθμό της εμπιστοσύνης και του σεβασμού του πολιτικού προσωπικού στην επιλογή του εκλογικού σώματος.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση κατέθεσε την αλλαγή του εκλογικού νόμου σε απλή αναλογική όχι μόνο ως εκπλήρωση ενός ιστορικού αιτήματος της Αριστεράς, αλλά και ως μοχλό για να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα που επικρατεί για τον πολιτικό κόσμο στην κοινωνία εδώ και χρόνια και οδηγεί στην αποχή.

Στην πραγματικότητα, ένα κόμμα του 40% εκπροσωπεί το 28% του εκλογικού σώματος, όταν η αποχή είναι 30%. Μπορεί λοιπόν να κυβερνά αυτοδύναμα;

Ένα αξέχαστο Σαββατόβραδο στο Συνεταιρισμό "Βλαστός"

Το Σαββατόβραδο (25 Ιούνη 2016) μπορεί να πέρασε, αλλά θα μας μείνει αξέχαστο.

Ήταν μια μαγική μουσική βραδιά σε συνεργασία με την κίνηση "Ικαρία Τρόπος" αφιερωμένη στον Ν. Άσιμο καθώς και τον συνεργάτη του Χ. Ζυγομαλά και την εποχή τους.

Μια βραδιά όλο χρώματα που ζήσαμε ως τα ξημερώματα της Κυριακής και δεν είναι τυχαίο ότι εκεί στη γειτονιά (Καλλιπόλεως 33 Ελληνικό) όπου είναι ο Συνεταιρισμός , δεν βρέθηκε ούτε ένας να παραπονεθεί.

Σας γαμώ το Χάρβαρντ

του Θανάση Καρτερού

Του φταίει ο Τσίπρας. Λογικό. Του φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικό.

Του φταίει ο Φίλης, ο Βούτσης, η απλή αναλογική, η εχθρική προς την επιχειρηματικότητα κυβέρνηση, το κακό το ριζικό μας κι ο Θεός που θα μας μισεί όσο οι αριστεροί μπαινοβγαίνουν
στο Μαξίμου. Απολύτως αναμενόμενο.

Αλλά, πείτε μου σας παρακαλώ, οι δεκαεφτάρηδες τι του φταίνε; Γιατί έπαθε η Ν.Δ. του αμόκ άμα τη ανακοινώσει ότι ο νέος εκλογικός νόμος θα τους δώσει δικαίωμα ψήφου; Και άρχισε να τσαλαβουτάει σε ανοησίες, ότι σ' αυτές τις ηλικίες δίνεται δικαίωμα ψήφου από δικτάτορες;