Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Άλιμος: Η επικίνδυνη διασταύρωση Λεωφόρου Ιωνίας - Μυρτιδιωτίσσης - Θεσπρωτίας

Είναι γνωστές οι ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η διασταύρωση Λεωφόρου Ιωνίας - Μυρτιδιωτίσσης - Θεσπρωτίας σε όσους
διέρχονται από αυτή:

Μεγάλη, ανοιχτή διασταύρωση δρόμων διπλής κατεύθυνσης με συχνή κίνηση, το δε ανηφορικό οδόστρωμα της Μυρτιδιωτίσσης, σε συνδυασμό με το διάζωμα της Λεωφ. Ιωνίας, έχει ως αποτέλεσμα την εξαιρετικά μειωμένη ορατότητα για τους οδηγούς που κινούνται και στους δύο δρόμους.

Ανδρέας Ξανθός: Μέχρι τώρα δεν υπήρχε η πολιτική βούληση να ερευνηθεί το πάρτυ στην Υγεία #Novartis

Μονόδρομο θεωρεί την πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Νοvartis, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
 

«Έχω πεισθεί κι εγώ, ότι είναι ο μόνος τρόπος για να μην δοθεί η αίσθηση της "ομερτά", της συγκάλυψης δηλαδή και της αξιοποίησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, για να κουκουλωθεί η υπόθεση» τονίζει ο κ. Ξανθός.

Δημοτική Παράταξη Αγίου Δημητρίου ΜΕΤΕΧΩ: Ενώνουμε τις δυνάμεις μας - Θέλουμε ανθρώπινη πόλη και τη θέλουμε τώρα

Η δημοτική μας παράταξη ΜΕΤΕΧΩ ιδρύθηκε το 2010 από δημότες, γυναίκες και άνδρες, που προέρχονται κυρίως
από τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς και από ανένταχτους δημοκράτες.

Οι βασικές και αδιαπραγμάτευτες αρχές οι οποίες μας συνοδεύουν σε όλη την πορεία μας είναι: το αίτημα για εκδημοκρατισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και καθιέρωση της απλής αναλογικής, η θεσμοθέτηση ουσιαστικών συμμετοχικών διαδικασιών, η επιδίωξη για διαρκή και αμφίδρομο διάλογο με την κοινωνία των πολιτών και τα κινήματα που συγκροτούνται σε τοπικό επίπεδο, οι θέσεις μας για την απόδοση των δημόσιων χώρων στους πολίτες, ο περιορισμός της ασφυκτικής πίεσης της Τ.Α. από την κεντρική κυβέρνηση, ο καθορισμός και ο διαχωρισμός των αρμοδιοτήτων στα επίπεδα διοίκησης και η αύξηση των πόρων της.

Π. Πολάκης: «30 δισ. το "μαύρο" χρήμα από την υπερτιμολόγηση του φαρμάκου» #Novartis

Τις πέντε μεθόδους με τις οποίες οι φαρμακευτικές εταιρείες πετύχαιναν την υπερτιμολόγηση των φαρμάκων τους και κέρδιζαν τεράστια ποσά από την Ελλάδα και παγκοσμίως εξηγεί ο Παύλος Πολάκης, σημειώνοντας ότι η Novartis ήταν ο «μαέστρος» αυτών των μεθόδων.

Μιλά για τα χαμένα έγγραφα στο υπουργείο Υγείας, το πώς συνδέονται οι υποθέσεις Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ, απαντά στους επικριτές του και υπογραμμίζει ότι το «μαύρο» χρήμα από την υπερτιμολόγηση φαρμάκου στην Ελλάδα έφτασε από το 1991 τα 30 δισ. ευρώ.

Ο απόηχος των συλλαλητηρίων


 
Αυτοί που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια Θεσσαλονίκης και Αθήνας για το «Μακεδονικό» κατατάσσονται χονδρικά σε δυο κατηγορίες.

Απ’ τη μια μεριά οι λιγότεροι, ο σκληρός πυρήνας, που τον αποτελούσαν ανεύθυνοι και φυγόμαχοι πολιτικοί, πολιτικάντηδες, νεοφιλελεύθεροι, εθνικιστές, ρατσιστές, αλυτρωτιστές, μεγαλοϊδεάτες, μισαλλόδοξοι, φανατικοί, διχαστικοί, σκοταδιστές, αντικυβερνητικοί, πατριδοκάπηλοι, καιροσκόποι, δημαγωγοί, υποκριτές, στρουθοκαμηλιστές.

Η ταινία «Οι Άθικτοι» στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις», την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου στις 8.30μμ



Με τη γαλλική κομεντί «Οι Άθικτοι - Les Intouchables» των 'Ερικ Τολεντανό & Ολιβιέ Νακάς συνεχίζονται για τον Φεβρουάριο οι προβολές της Ομάδας Κινηματογράφου του Χώρου Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις».

Η προβολή θα γίνει την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου στις 8.30μμ, στον Πολυχώρο «Καλλίπολις» (
Καλλιπόλεως 33, Ελληνικό), ο οποίος βρίσκεται 200 μέτρα από τον τερματικό σταθμό του μετρό και 100 μέτρα από την Ιασωνίδου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ελληνικού για τις εξελίξεις σε σχέση με την επένδυση στον Μητροπολιτικό Πόλο του Ελληνικού & του Αγίου Κοσμά

Με ανακοίνωσή της η Οργάνωση Μελών Ελληνικού του ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, το οποίο ομόφωνα απέρριψετο Σ.Ο.Α.
και τη Σ.Μ.Π.Ε. που κατέθεσε το επενδυτικό σχήμα για τον Μητροπολιτικό Πόλο του Ελληνικού & του Αγίου Κοσμά.

Η Ο.Μ. Ελληνικού αισθάνεται δικαιωμένη καθώς είχε αντιδράσει στα σχέδια των επενδυτών και του ΤΑΙΠΕΔ ήδη από τον Αύγουστο του 2017 (εδώ η ανακοίνωση), όταν αυτά τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση.