Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

"Φρένο" στις ομαδικές απολύσεις στη Softex από την Περιφέρεια Αττικής

Την απόρριψη του αιτήματος της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας για ομαδικές απολύσεις, αποφάσισε σήμερα το περιφερειακό συμβούλιο, ύστερα από σχετική εισήγηση
της περιφερειακής αρχής.

Η περιφερειακή αρχή έφερε το θέμα προς συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως στο περιφερειακό συμβούλιο μετά τη συνάντησή της, με το σωματείο των εργαζομένων και την Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου.

Στην συνάντηση με το σωματείο, η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμίνα Κυπριανίδου, εξέφρασε τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων για συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου και διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

Εκδήλωση της ΟΜ Αλίμου του ΣΥΡΙΖΑ για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στις 7.30μμ


Τα ρέστα τους…

της Κατερίνας Ακριβοπούλου

Kαι τώρα η μεγάλη αναμέτρηση!

Πατερούληδες, γιοί και παραγιοί της διαπλοκής δίνουν τα ρέστα τους εναντίον της κυβέρνησης, καθώς εκπνέει πλέον ο χρόνος που αγόρασαν ή νοίκιασαν με πραξικοπήματα, τερτίπια, συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, εκβιασμούς και άλλα γνωστά και προσφιλή σ’ αυτούς τους κύκλους μέσα, προκειμένου να παρατείνουν τον ανέντιμο οικονομικό βίο τους…

Στη Βουλή είδαμε ήδη το πρώτο σώου παράδοσης των διαπιστευτηρίων...

Στην Καρδίτσα το πρώτο εργοστάσιο στέβιας στην Ευρώπη

Μπορεί η Ελλάδα να έχει παράδοση στις αρνητικές πανευρωπαϊκές πρωτιές, ωστόσο, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, η χώρα θα μπορεί να
διεκδικήσει μια θετική και… γλυκιά διάκριση:

Θα αποκτήσει το πρώτο, επί ευρωπαϊκού εδάφους, εργοστάσιο παραγωγής γλυκαντικών και προϊόντων στέβιας.

Με αυτόν τον τρόπο, η στέβια μπαίνει σε πλήρως καθετοποιημένη παραγωγή, από την καλλιέργεια στον ελληνικό αγρό μέχρι την τελική μεταποίηση και διανομή, με προφανή τα οφέλη τόσο για το ίδιο το προϊόν όσο και για τους παραγωγούς που το καλλιεργούν.

Sevan: Μια μουσική διαδρομή από την Αρμενία στην Ελλάδα μέσα από τα Βαλκάνια, την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στις 9.30μμ

Το τρίο «Σεβάν» δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2014 όταν οι τρεις φίλοι: Βαρτάν Αμποβιάν (πνευστά), Μάριος Βλάχος (κιθάρες) και Βαγγέλης Κοντόπουλος (κρουστά) έκαναν κάποιες ζωντανές εμφανίσεις στην Ξάνθη.

Πλέον αφού ο Βαρτάν το χειμώνα του 2015 μετακόμισε στην Αθήνα εκεί βρήκε τον Γιώργο Μπεκιάρη (κιθάρα) με τον οποίο αποτελούν τον πυρήνα του σχήματος.

Η μουσική ταυτότητα του σχήματος είναι ένα πάντρεμα παραδοσιακού, λαϊκού και έντεχνου ήχου με ποικίλες επιρροές από άλλα είδη μουσικής.