Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Δύο παραιτήσεις στην ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ

γράφει ο Στράτος Ιωακείμ

Συμπληρώνοντας μόλις δύο μήνες θητείας στη διοίκηση της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ ο πρόεδρος Στέφανος Πάντος και το μέλος Χρήστος Κορτζίδης υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους μιλώντας για «ξεπούλημα» του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Την εξέλιξη αυτή φέρεται να επέσπευσε και η επιβολή επιτρόπου-παρατηρητή της LAMDA Development στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε..

Η παραίτηση του Χρήστου Κορτζίδη

«Το ξεπούλημα του Ελληνικού στο Λάτση, μέσα από μια παράνομη και σκανδαλώδη διαδικασία σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, μετά από μια σύντομη περίοδο αμφισβήτησής του, επανήλθε ως επιλογή και δέσμευση του κράτους, με τη σύμφωνη γνώμη και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και την ψήφιση του 3ου μνημονίου από την Βουλή» υπογραμμίζει στο κείμενο παραίτησής του, ο Χρήστος Κορτζίδης τονίζοντας πως με αυτό το δεδομένο δεν έχει νόημα η συμμετοχή του στο ΔΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ.

Εξοικονόμηση πόρων από μισθώματα, αποτελεσματικότητα και εξυπηρέτηση πολιτών στον Νότιο Τομέα της Περιφέρειας Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής, στην προσπάθεια που καταβάλλει για αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών του Δημοσίου, αλλά και την εξοικονόμηση οικονομικών πόρων, προχώρησε στην μεταστέγαση των κτιρίων όλων των υπηρεσιών Παιδείας του Νότιου Τομέα Αθηνών (Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ΚΕΔΔΥ ).

Συγκεκριμένα, μεταφέρθηκαν όλες οι παραπάνω υπηρεσίες σε ένα κτίριο επί της Λ. Συγγρού αρ. 165.

Σημειώνεται, ότι έως σήμερα, οι παραπάνω υπηρεσίες ήταν εγκατεστημένες σε δέκα διαφορετικά κτίρια, διάσπαρτα σε πολλούς δήμους, δυναμικότητας 180 εργαζομένων.

Διαχειριστές του καπιταλισμού είπατε;;;

γράφει η Ελένη Μυτιληνάκη

Όχι ακριβώς. Διαχειριστές της κρίσιμης κατάστασης, της επικίνδυνης για την επιβίωσή του λαού... Και διαχειριστές και χειριστές και μούτσοι και καπετάνιοι
και ό,τι άλλο χρειαστεί...

Το καράβι τούτο στα βράχια άλλοι το ρίξανε και έπαθε βλάβες σοβαρές, αδύνατο να ταξιδέψει… Και ήρθε τότε ο αφέντης λαός, μας άρπαξε από τ΄ αυτί και μας είπε τέρμα τα λόγια, μπρος έργα. Αυτός μας «πέταξε» στο τιμόνι και στην επιδιόρθωση (αλλιώς τη λένε στη ναυτική ορολογία νομίζω) του καραβιού…

Όχι δεν το κατέχω το επάγγελμα, δεν τη ξέρω την δουλειά, είμαι μικρός και άπειρος, δεν σηκώνει, είπε... Άλλος δεν υπάρχει, είπε… Οι άλλοι στην απόσυρση, είπε ο αφέντης λαός.

Γλυφάδα: Ξεκινάει η υλοποίηση των εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής

Τα έργα πνοής που δρομολογούν από κοινού στη Γλυφάδα η Περιφέρεια Αττικής και η δημοτική αρχή της πόλης τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχαν στο Δημαρχείο Γλυφάδας ο Δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου και ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Χρήστος Καπάταης.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος της Περιφέρειας που αφορά στο Δήμο Γλυφάδας και θα πραγματοποιηθεί με την συνεργασία των υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Δήμου.

Συζητήθηκε επίσης ο προγραμματισμός και ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησης των έργων. Συμφωνήθηκε η σύσταση κοινής επιτροπής για την παρακολούθηση της εξέλιξης των εργασιών.

Η αλήθεια είναι απαιτητική ερωμένη. Γι’ αυτό έχει λίγους εραστές (Αλμπέρ Καμύ)

γράφει ο Κώστας Αποστόλου *

Δύο πράγματα διαψεύδονται σταθερά τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας: Οι δημοσκοπήσεις και οι πολιτικές αναλύσεις.

Και οι μεν δημοσκοπήσεις
έπαιξαν τον ρόλο που έπαιξαν για όσα χρόνια είχαν σχεδόν αντικαταστήσει την πολιτική επιχειρηματολογία, αλλά σε κανέναν, εκτός των επαγγελματιών του κλάδου, δεν θα έλειπαν αν εξαφανίζονταν ένα πρωί.

Όσο για τις πολιτικές αναλύσεις, στο βαθμό που είναι απαραίτητες για την πρόβλεψη των καταστάσεων και τη λήψη αποφάσεων που σχετίζονται τελικά με την ποιότητα της ζωής μας, μια και δεν μπορούμε πλέον να «προβλέψουμε το μέλλον», ας ρίξουμε μια ματιά στο -πρόσφατο- παρελθόν, μήπως μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τις εξελίξεις.

Είναι ο Λαφαζάνης ένας τίμιος αριστερός που αποχώρησε;

γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης


Είναι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αριστερός; Φυσικά και είναι. Και αντιμνημονιακός είναι, και συνεπής αριστερός και ανυποχώρητος στις απαιτήσεις του.


Είναι αυτή η αριστεροσύνη του απαλλαγμένη από πολιτικές σκοπιμότητες; Θα μου επιτρέψετε να εκφράσω αν όχι τις αντιρρήσεις μου, τα πραγματικά γεγονότα που τις υποδαυλίζουν.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έφυγε από το ΣΥΡΙΖΑ για να δημιουργήσει τη ΛΑΕ, προτάσσοντας αρχικά τις επιφυλάξεις του και αργότερα σκληρό λόγο απέναντι στην πολιτική που ακολούθησε ο Τσίπρας. Πότε όμως αποχώρησε ο Λαφαζάνης;

Μοσχάτο: Η ταινία "Μετά το γάμο" στο Σπίτι της Μεσοποταμίας, την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου στις 9.15μμ


Η ταινία της Susanne Bier "Μετά το γάμο - After the Wedding" θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη της Μεσοποταμίας την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου στις 9.15μμ.

Η προβολή θα γίνει στην αυλή του "Σπιτιού της Μεσοποταμίας", Πλάτωνος 13 - Μοσχάτο.

Σκηνοθεσία: Susanne Bier
Πρωταγωνιστές: Mads Mikkelsen, Sidse Babett Knudsen, Rolf Lassgard, Stine Fischer Christensen, Mona Malm

Λίγα λόγια για την ταινία: