Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Με 3-1 νίκησαν οι Γυναίκες Βόλεϊ του Πανιωνίου, τον Μεσσηνιακό (video αγώνα & ρεπορτάζ)

γράφει η Δήμητρα Σέκη

Στο κλειστό Γήπεδο Αρτάκης στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Α2 για τη φετινή σεζόν 2015-2016 η Ομάδα Βόλεϊ Γυναικών του Πανιωνίου Γυμναστικού Συλλόγου Σμύρνης ήρθε αντιμέτωπη με τον Μεσσηνιακό Γυμναστικό Σύλλογο.

Ο Πανιώνιος κέρδισε τον Μεσσηνιακό με 3-1 σετ.

Εκεί βρέθηκε η κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr -Επίσημου Χορηγού Επικοινωνίας των Ομάδων Βόλεϊ του Πανιωνίου- για να καλύψει το παιχνίδι.

Μάθε για την ανακύκλωση στην Νέα Σμύρνη από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και τους υπαλλήλους του Δήμου

γράφει ο Δημήτρης Πετρόπουλος

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νότης Γιατζίδης και υπάλληλοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου της Νέας Σμύρνης ξενάγησαν
την κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr στους χώρους περισυλλογής απορριμμάτων παντός τύπου, στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης αλλά και στην Κεντρική Υπηρεσία Καθαριότητας.

Ο Αντιδήμαρχος μίλησε λεπτομερώς δίνοντας έμφαση στους βυθιζόμενους κάδους που έχουν αρχίσει να εμφανίζονται σε κεντρικά σημεία της πόλης, ενώ παράλληλα εξήγησε τη χρήση των παραδοσιακών κάδων ανακύκλωσης αλλά και αυτών της ανακύκλωσης γυαλιού και χαρτιού.

Βούλα: Περίπατος στον Υμηττό με τους Πανοραματιστές, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στις 11.00πμ - Χάρτης

Γνωριμία με τον Υμηττό υπόσχεται ο σύλλογος του Πανοράματος Βούλας με τον περίπατο που θα πραγματοποιηθεί, καιρού επιτρέποντος, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου.

Η αναχώρηση προγραμματίζεται για τις 11.00 π.μ. από το τέρμα της οδού Υμηττού, περίπου 2 χιλιόμετρα μετά το νεκροταφείο Βούλας, μπροστά στην μπάρα.

Άγιος Δημήτριος: 16ο Ανταλλακτικό Παζάρι Ιματιοθήκης, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2.00μμ - 5.00μμ

Ο χειμώνας έχει μπει και η Τράπεζα Χρόνου Αγ. Δημητρίου & Αλίμου γέμισε τις κρεμάστρες της με ζεστά χειμωνιάτικα ρούχα!

Σας περιμένουμε αυτή την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου
2.00μμ με 5.00μμ στο γνωστό χώρο της Δημοτικής Ιματιοθήκης Αγ. Δημητρίου επί της Μακρυγιάννη 98 για να ανταλλάξουμε ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια & αξεσουάρ!

Αντιπλυμμηρικά έργα σε Πειραιώς & Παραλία ζητάει ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου

Με αφορμή τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα της βροχόπτωσης στα τέλη Οκτωβρίου, ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου κ. Ευθυμίου, έστειλε επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ, κ. Χρήστο Σπίρτζη και στην Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Ρένα Δούρου, ζητώντας έργα αντιπλημμυρικής προστασίας για το Μοσχάτο και τον Ταύρο.

Ο Δήμαρχος επισήμανε ιδιαίτερα το γεγονός της μη επάρκειας του αγωγού ομβρίων κατά μήκος της οδού Πειραιώς, από Χαμοστέρνας έως τον Κηφισό ποταμό, με αποτέλεσμα τα νερά της βροχής να μη διοχετεύονται μέσω του αγωγού και να κυλούν επιφανειακά, πλημμυρίζοντας ιδιοκτησίες και γειτονιές κατά μήκος του Ταύρου και του Μοσχάτου.

Σύσκεψη για την προστασία του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας

Σύσκεψη για τη δασοπυρόσβεση και την αντιμετώπιση των γενικότερων προβλημάτων που προκύπτουν σχετικά με την προστασία του Εθνικού Δρυμού
Πάρνηθας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Νοεμβρίου στο υπαίθριο θέατρο του Φορέα Διαχείρισης, στη θέση «Αγία Τριάδα», με τη συμμετοχή της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου καθώς και εκπροσώπων της Πυροσβεστικής, δημάρχων, φορέων, εθελοντικών οργανώσεων.

Κατά τη σύσκεψη, που ήταν συνέχεια εκείνης που είχε λάβει χώρα τον Ιούλιο του 2014, οριοθετήθηκαν τα κοινά πεδία συνεργασίας μεταξύ των φορέων - Δασαρχείου, Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού, Πυροσβεστικής.

Εικόνες εγκατάλειψης στην είσοδο της Βούλας (φωτογραφίες)

Ένα επικίνδυνο και αντιαισθητικό σημείο στην είσοδο ακριβώς της Βούλας και δίπλα από το νοσοκομείο Ασκληπιείο έχει αφεθεί επί εβδομάδες στην τύχη του.

Το χτιστό περίπτερο στις αρχές της λεωφόρου Βασιλέως Παύλου, στη συμβολή της με την παραλιακή, όπου στεγαζόταν μέχρι πολύ πρόσφατα ένα ψητοπωλείο, πλέον έχει ξεκοινιαστεί και παραμένει σαν κουφάρι στη θέα των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών της περιοχής.

Σοβαρές καταγγελίες για πετρελαιοκηλίδα στα Κύθηρα από τον δήμαρχο του νησιού

Σοβαρές καταγγελίες για την πετρελαιοκηλίδα που έχει μολύνει τα Κύθηρα και έχει προκαλέσει οικολογική καταστροφή έκανε
στην ΕΡΤ ο δήμαρχος του νησιού, Στράτος Χαρχαλάκης.

«Η κατάσταση είναι δραματική. Ο οικισμός της Αγίας Πελαγίας μυρίζει πετρέλαιο» είπε ο κύριος Χαρχαλάκης και μίλησε για παράνομες ναυπηγικές εργασίες οι οποίες διαφημίζονται από ιδιωτικές εταιρίες στο διαδίκτυο, χωρίς να επιτρέπονται στην περιοχή.

Το κλίμα απειλεί και το γαλλικό κρασί

Όλο και περισσότερες χώρες διεκδικούν μια θέση στην παγκόσμια οινοπαραγωγή. Μια πρόκληση για τους Γάλλους αμπελουργούς, οι οποίοι τώρα πρέπει να παλέψουν και με την κλιματική αλλαγή.

Πώς μπορεί να επηρεάσει η κλιματική αλλαγή την παραγωγή κρασιού σε μία χώρα όπως η Γαλλία, η οποία κατέχει παραδοσιακά μια από τις πρώτες θέσεις στην αμπελουργία παγκοσμίως;

Ανοίγει ο δρόμος για την ανάπλαση των Λιπασμάτων στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα

Είκοσι χρόνια μετά από αγώνες των κατοίκων και των φορέων του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, η ανάπλαση της πρώην λιμενοβιομηχανικής ζώνης των Λιπασμάτων έρχεται
ένα βήμα πιο κοντά.

Με ρύθμιση στο σχέδιο νόμου για τα προαπαιτούμενα, προβλέπεται η ανάπλαση της περιοχής των Λιπασμάτων με προστασία της από τα συμφέροντα που ήθελαν την επαναβιομηχανοποίησή της, υλοποιώντας με αυτό τον τρόπο την προεκλογική δέσμευση του Α. Τσίπρα από το Κερατσίνι:

Στην πυρά ο ανθέλληνας !

του Θάνου Ν. Νασόπουλου

Η τραγωδία της εποχής μας, είχε πει ο Ντε Γκωλ, είναι ότι η Αριστερά στρέφεται κατά του έθνους και η δεξιά κατά του κράτους.


Μια χαλαρή και επιπόλαια διατύπωση θα έλεγα.

Η Αριστερά, στην Ελλάδα, μέσα από τις τάξεις του ΕΑΜ πολέμησε για την εθνική ανεξαρτησία και την λαϊκή κυριαρχία, μετρώντας χιλιάδες θύματα ενώ η Δεξιά, κόντρα στην παγκόσμια φιλελεύθερη επιταγή που ήθελε την ελαχιστοποίηση τους κράτους, το διεύρυνε για να εξυπηρετεί τα δικά της συμφέροντα.

Το κόκκινο σκαθάρι λίγα μέτρα από το Φοινικόδασος του Βάι

Ανυπεράσπιστο μπροστά στο κόκκινο σκαθάρι που καταστρέφει τα φοινικόδεντρα βρίσκεται το Φοινικόδασος του Βάι στο νομό Λασιθίου στην Κρήτη.

Εδώ και περίπου δέκα χρόνια, η δημοτική αρχή της Σητείας προσπαθεί να εξολοθρεύσει το έντομο που όμως αποδεικνύεται ανθεκτικό στα βιολογικά φάρμακα και εξακολουθεί να προσβάλλει φοίνικες τόσο σε δημόσιους όσο και σε ιδιωτικούς χώρους.

Τούρκοι κεμαλικοί vs Έλληνες σαμαρικοί

Τις έντονες αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης έχουν προκαλέσει οι απόψεις του υπουργού Παιδείας για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Συγκεκριμένα από την Αξιωματική Αντιπολίτευση διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι τρεις από τους τέσσερις συνυποψήφιους αρχηγούς της Ν.Δ. δηλαδή ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Άδωνης Γεωργιάδης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Αντίθετα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εκλέγεται αρχηγός της Ν.Δ. ούτε με σφαίρες.

Κόκκινη γραμμή η πρώτη κατοικία @ Η γαλατική αβρότητα και ο γόρδιος δεσμός

Αποφασισμένη να σεβαστεί και τις δύο δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, έναντι του ελληνικού λαού και των δανειστών, εμφανίστηκε και χθες η κυβέρνηση στις συνομιλίες που είχε διά του πρωθυπουργού
και των αρμοδίων υπουργών με τον επίτροπο Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί για τα ανοιχτά θέματα των λεγόμενων προαπαιτουμένων.

Η δέσμευση για τήρηση του χρονοδιαγράμματος εφαρμογής της συμφωνίας, εν προκειμένω για λύση έως τη Δευτέρα στα "προαπαιτούμενα", συνοδεύτηκε από την αδιαπραγμάτευτη θέση για προστασία της πρώτης κατοικίας από τον κίνδυνο του πλειστηριασμού για όλους όσοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Ρέμα Πικροδάφνης: Ανακοίνωση του Δικτύου Πολιτών για τη σύσκεψη Περιφέρειας - δημάρχων και το κοινό ανακοινωθέν

Με έξι σημεία αποτιμά το «Δίκτυο Πολιτών για τη διάσωση του Ρέματος της Πικροδάφνης» στη σύσκεψη της Ρένας Δούρου με τους δημάρχους των δήμων που διασχίζει το Ρέμα.


Η ανακοίνωση του "Δικτύου Πολιτών" βλέπει πιο θετικές προσεγγίσεις στο πρόβλημα από την πλευρά της Διοίκησης, χωρίς όμως να κρύβει τις επιφυλάξεις ως προς τις προθέσεις.

«Στην πράξη θα φανεί ποιο είναι το ακριβές περιεχόμενο και η αξία των αναφορών στην περιβαλλοντική αξία του ρέματος της Πικροδάφνης», καταλήγει η ανακοίνωση που μπορείτε να διαβάσετε στη συνέχεια: