Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Μπάσκετ Α1 Γυναικών: Προελαύνει αήττητο το Ελληνικό


Το «πέντε στα πέντε» στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών έκανε το Ελληνικό, που επιβλήθηκε με 75-44 και του Παναθλητικού Συκεών. 


Παναθλητικός Συκεών - Ελληνικό 44-75

Δεκάλεπτα: 10-25, 15-38, 28-59, 44-75.
 
Παναθλητικός (Συρόπουλος): Κωτούλα 4, Γκιμπς 19 (3), Αναστασιάδου 1, Καζαντζίδου, Τόσκα 2, Τσαμπούρη 3, Κωστανάκη, Ταρπάγκου 10, Ρούσσου, Γαϊτάνη 3, Κουλουμπή 2, Μουταφίδου.

Ελληνικό (Καπογιάννη): Παπαμιχαήλ 12, Σταμάτη 11 (1), Καλογήρου 3 (1), Κοσμά 11 (1), Μαγκλάρα, Μπαλτά 3 (1), Νικολαΐδου 3, Χαλιβέρα 11, Τζόνσον 9, Μπόνη 2, Στ. Φουράκη 10, Β. Φουράκη.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Μπάσκετ Ανδρών: Το Ελληνικό νικητής στο τοπικό ντέρμπι

Η Αθλητική Ένωση Σουρμένων-Ελληνικού αναδείχθηκε νικήτρια στο τοπικό ντέρμπι κόντρα στον Ερμή Αργυρούπολης. Νίκη για τον ΑΟΝΑ εντός έδρας. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Α' Ανδρών

4η αγωνιστική: ΑΟΝΑ - ΕΝ. ΠΕΡΑΜΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ 52-48

Γ' Ανδρών

5η αγωνιστική: ΑΕ ΣΟΥΡΜΕΝΩΝ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΕΡΜΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ  66-54
ΗΛΕΚΤΡΟΥΠΟΛΗ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΕ ΡΕΝΤΗ  42-58

Πηγή: www.sinergasia.gr 

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία, τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου στην Αργυρούπολη


Γιατί η ISIS θέλει απελπιστικά την Κομπανί;


Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και γενναιότητα η ηρωική αντίσταση των Κούρδων στην Κομπανί. Νέες σφοδρές συγκρούσεις είχαμε και χθες στην πόλη όπου, οι τζιχαντιστές εξαπέλυσαν νέα επίθεση, προσπαθώντας να καταλάβουν το μοναδικό
φυλάκιο με την Τουρκία που ελέγχουν οι Κούρδοι.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η νέα επίθεση έχει στόχο να μην μπορέσουν να περάσουν οι Πεσμεργκά μέσα στην Κομπανί. Από το πρωί οι Κούρδοι έχουν καταστρέψει δύο μεγάλα φορτηγά του Ισλαμικού κράτους, από αυτά που χρησιμοποιούν για επιθέσεις αυτοκτονίας, ενώ 17 τζιχαντιστές έπεσαν νεκροί ενώ, συνολικά τις τελευταίες ώρες, έχουν σκοτωθεί 38 από τα πυρά των Κούρδων.

Κατά την διάρκεια της νύχτας οι συμμορίες του ISIS πραγματοποίησαν γενικευμένη επίθεση η οποία, αποκρούστηκε από τους μαχητές και τις μαχήτριες των YPG/YPJ, αναγκάζοντάς τες να υποχωρήσουν στα περίχωρα της πόλης.

Αποστολή του ΣΥΡΙΖΑ στο Κομπάνι: «Το Κομπάνι πρέπει να νικήσει!»

Οι τζιχαντιστές βομβαρδίζουν με οβίδες το Κομπάνι
(29.10.2014)
Photo: Μιχάλης Καραγιάννης
Στο πλαίσιο αποστολής του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην Νοτιοανατολική Τουρκία, που διοργανώθηκε από τα κόμματα της Τουρκικής Βουλής HDP και ODP, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με τη Νάντια Βαλαβάνη, βουλευτή Β΄ Αθήνας, υπεύθυνη εξωτερικής πολιτικής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, και τον Βαγγέλη Καλπαδάκη, διπλωματικό σύμβουλο του Προέδρoυ του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφθηκε από 28-29.10.2014 την πόλη Σουρούτς και τα γύρω χωριά στα τουρκoσυριακά σύνορα: Απέναντι από την «ελεύθερη πολιορκημένη», από τους τζιχαντιστές του ISIS, κουρδική πόλη Κομπάνι, παγκόσμιο σύμβολο ανεξιθρησκείας, άμεσης δημοκρατίας και ισοτιμίας των φύλων. Όχι τυχαία, η υπόθεση της ηρωικής υπεράσπισής της, εδώ και 40 μέρες, θεωρείται «γυναικεία υπόθεση».

Δηλώσεις  της Νάντιας Βαλαβάνη
στο Κουρδικό Πρακτορείο Ειδήσεων
πάνω από τις φωτιές στη νεκρή ζώνη
(28.10.2014) Photo: Μιχάλης Καραγιάννης
Η επίθεση των τζιχαντιστών ενάντια στο Κομπάνι είχε σαν συνέπεια, η πόλη και τα γύρω χωριά της ν’  αδειάσουν από ανθρώπους. Από τους 200.000 αμάχους, που πέρασαν τα σύνορα προς την Τουρκία, οι μισοί  έμειναν στην περιοχή του Σουρούτς απέναντι απ’  το Κομπάνι με την προσδοκία ότι οι υπερασπιστές της πόλης τελικά θα νικήσουν
και οι ίδιοι θα μπορέσουν να επιστρέψουν έστω και στα ερείπια των σπιτιών τους: Μέσα σε 40 μέρες μια «πόλη» 100.000 προσφύγων προστέθηκε σε άλλο τόσο πληθυσμό του Σουρούτς και των γύρω χωριών, δημιουργώντας μια εκρηκτική κατάσταση ανθρωπιστικής κρίσης.

Αποτελέσματα και βαθμολογίες στην Α΄κατηγορία της ΕΠΣΑ


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΚΑΣ


Με το εκπληκτικό 6-0 ο ΓΣ Αργυρούπολης συνέτριψε τη Θύελλα Αγίου Δημητρίου (που αγωνίστηκε για περισσότερο από ένα ημίχρονο με παίκτη
λιγότερο), συνεχίζοντας την εξαιρετική του πορεία στο πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣΑ.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Θρίαμβος Αθηνών, που «σκόρπισε» τον απογοητευτικό Εθνικό Αστέρα (που επίσης έπαιξε με δέκα για μεγάλο διάστημα) με 5-0.

Το σερί νικών του επέκτεινε ο Αγιος Ιερόθεος, που επιβλήθηκε με 1-0 της Διάνας Ηλιούπολης, ενώ με το ίδιο σκορ το Αιγάλεω λύγισε την αντίσταση του Ιάσονα και η Αγία Παρασκευή την Πεύκης (σκοράροντας, μάλιστα,στην εκπνοή).

Στο ντέρμπι της Ηλιούπολης (που παρακολούθησε πλήθος κόσμου), η ομώνυμη ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη με το Χαϊδάρι, χωρίς τέρματα.

Τέλος τα Σούρμενα πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας από τον Φωστήρα στην Ηλιούπολη (1-1).

Χάσαμε έναν αγαπημένο φίλο και σύντροφο, τον Δήμο Τσακνιά - Την Τετάρτη η κηδεία του

Η μεγάλη καρδιά του Δήμου σταμάτησε την Κυριακή το απόγευμα. Η πολιτική του κηδεία θα γίνει στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών την Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου στις 11.30 πμ. Από εκεί η σωρός του θα μεταφερθεί για ταφή στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Καστέλια.


Ένας φίλος, ένας σύντροφος δεκαετιών, ένας κομμουνιστής που πάντα έψαχνε και αναζητούσε, έφυγε από κοντά μας ξαφνικά και ήσυχα στα 65 του χρόνια.

ο Δήμος Τσακνιάς υπήρξε μαχητής του αντιδικτατορικού αγώνα, στέλεχος της ΚΝΕαρχισυντάκτης του "Οδηγητή", μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του γραφείου της οργάνωσης Πειραιά, διευθυντής της ΚΟΜΕΠ και στέλεχος του ΚΜΕ. Αποχώρησε από το ΚΚΕ στην κρίση του '89 με τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που συγκρότησαν μετέπειτα το ΝΑΡ.

Ο Δήμος υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, διετέλεσε μέλος της Γραμματείας του και μέχρι την τελευταία του πνοή έδινε μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ το παρών σε όλα τα μέτωπα για την προοδευτική ανατροπή και το σοσιαλισμό.

Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του Νάντια Βαλαβάνη, στα παιδιά του και σε όλους τους δικούς του.

*** * ***

ΔΗΜΟΣ ΤΣΑΚΝΙΑΣ (1949-2014)