Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών βραβεύει το μέλος της κύριο Κωνσταντάτο ;


Δυο παγκόσμιες διακρίσεις ανθρωπιάς και πολιτισμού για την Ελλάδα με αφορμή το προσφυγικό.

Πρώτα ήρθε πρόταση για το βραβείο Νόμπελ στους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου για το καλωσόρισμα και την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.

Πριν λίγες μέρες η απονομή του Βραβείου Pulitzer στον φωτογράφο Γιάννη Μπεχράκη και στους συναδέλφους του, Άλκη Κωνσταντινίδη και Αλέξανδρο Αβραμίδη.

*** * ***
Έγραψε μεταξύ άλλων το cnn για τον Γιάννη Μπεχράκη:

Η συνταγματική επιταγή γίνεται πράξη: Ενιαίος Τύπος Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου


Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη τίθεται σε εφαρμογή από το νέο σχολικό έτος μια σημαντική
μεταρρυθμιστική παρέμβαση στο δημοτικό σχολείο.

Πρόκειται για τη δημιουργία του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου, ώστε να γίνει πράξη η συνταγματική δέσμευση για παροχή ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση για όλους τους μαθητές της ίδιας βαθμίδας.

Με το ισχύον καθεστώς πολυτυπίας των σχολείων στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση προκύπτει ένα άδικο, ανορθολογικό και αντιπαιδαγωγικό δεδομένο: να προσφέρονται γνωστικά αντικείμενα (Πληροφορική, Θεατρική Αγωγή) καθώς και αυξημένες ώρες σε άλλα μαθήματα (Αγγλικά, Φυσική Αγωγή, Εικαστικά) μόνο σε έναν τύπο σχολείου, αυτόν του ΕΑΕΠ (Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα), ενώ σε μη ενταγμένα στο ΕΑΕΠ δημοτικά σχολεία δεν προσφέρονται αντίστοιχες ευκαιρίες.

Νότια Προάστια: Σε εξέλιξη το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών (προνυμφοκτονίας) από την Περιφέρεια Αττικής

Το πρόγραμμα ψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα Αθηνών συνεχίζεται κανονικά.

Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει έγκαιρα από 07-04-2016. Οι εφαρμογές γίνονται κάθε εβδομάδα κατά τις ημέρες Πέμπτη και Παρασκευή καθ΄εκάστης.

Έχουν προγραμματιστεί 21 εφαρμογές και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και την πορεία του έργου, υπάρχει το ενδεχόμενο αλλαγών για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος. Όλες οι εφαρμογές γίνονται με εγκεκριμένα φάρμακα που προτείνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Κέντρα Κοινότητας: Μία πρόταση του ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι *

Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση έχει διευρύνει σημαντικά τον αριθμό των ατόμων/οικογενειών που χρειάζονται βοήθεια για να καλύψουν βασικές τους ανάγκες.

Οι Δήμοι έχουν προσπαθήσει να συνδράμουν αυτές τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες μέσα από την ανάπτυξη ή την ενίσχυση των υπαρχουσών δομών αλληλεγγύης.

Ας δούμε τι προτείνει η δημοτική κίνηση ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι για τον δήμο Αλίμου:

"Το μεγαλύτερο βραβείο μου είναι ότι έγινα τα μάτια αυτών των ανθρώπων" @ 16 φωτογραφίες άξιες για Πούλιτζερ

της Πόλυς Κρημνιώτη

"Το μεγαλύτερο βραβείο μου είναι ότι έγινα τα μάτια αυτών των ανθρώπων" είπε ο Γιάννης Μπεχράκης όταν ρωτήθηκε για τη βράβευσή του με το Πούλιτζερ.

Ο διεθνούς φήμης φωτογράφος, επικεφαλής της ομάδας του Reuters για την Ελλάδα και την Κύπρο που, μαζί με τους Έλληνες συνάδελφους του Άλκη Κωνσταντινίδη και Αλέξανδρο Αβραμίδη βραβεύτηκαν από κοινού με τους New York Times στην κατηγορία της φωτογραφίας «Breaking News» (Έκτακτης Επικαιρότητας), για τη φωτογραφική κάλυψη της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, βρέθηκε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μουσικής για την παρουσίαση της εκδήλωσης "Οι επτά λόγοι του Ιησού στο Σταυρό" του Γιόζεφ Χάϋντ.

Εκατόν είκοσι φωτογραφίες του "συνομίλησαν" με τη μουσική του Χάϋντ διαμέσου του πιανίστα Νίκου Λαάρη, ενώ ο ίδιος διάβαζε αφηγήσεις προσφύγων, αναδεικνύοντας "την ομορφιά της μουσικής και το δράμα των ανθρώπων" όπως είπε.

Είμαι περισσότερο φιλελεύθερος από πολλούς "φιλελεύθερους"...

Στο οικονομικό πεδίο ο φιλελευθερισμός έχει θεμελιώδεις διαφορές με το σοσιαλισμό, με κυριότερη το ποιους θέλει να προστατεύσει σε προτεραιότητα η κάθε ιδεολογία.

Στο πεδίο, ωστόσο, των ατομικών, πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων ο πραγματικά φιλελεύθερος ταυτίζεται με τον Αριστερό, όπως ο γράφων.

Σε ζητήματα, για παράδειγμα, όπως το δικαίωμα ιθαγένειας σε μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν χρόνια σε μια χώρα, στους γάμους ομοφυλόφιλων, στο διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας, στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών ουσιών, στις αμβλώσεις και στην προτεραιότητα της ελευθερίας, το οποίο είναι λυτρωτικό συναίσθημα, έναντι της ασφάλειας, που είναι φοβικό, η φιλελεύθερη θεωρία ταυτίζεται με τα αριστερά ιδανικά.

Μια παλιά μαχαιριά που κάθε 22 Απρίλη στάζει πύον

του Πέτρου Κατσάκου

«Επιδρομή από φασιστοειδή στοιχεία και μέλη της ΕΠΕΝ οπλισμένα με στιλέτα και λοστούς έγινε χθες το πρωί στη Νομική Σχολή της Αθήνας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν εννιά φοιτητές και να προκαλέσουν ζημιές στο κτίριο».
Ελευθεροτυπία 23/4/1986

Ήταν 22 Απριλίου του 1986, λίγες ημέρες πριν τις φοιτητικές εκλογές εκείνης της χρονιάς. Στο κτήριο της Νομικής επικρατούσε μια διάχυτη ανησυχία.

Είχε προηγηθεί μια άγρια συμπλοκή στη Σόλωνος την προηγούμενη μέρα ανάμεσα σε μέλη της ΔΑΠ και της Πανσπουδαστικής και όλοι περίμεναν τη συνέχιση της κόντρας.

Οι «Ρομπέν του ξύλου» στα χνάρια της ΒΙΟ.ΜΕ. - Ενωμένοι, με τη στήριξη της κοινωνίας

Το πρόσφατο «λουκέτο» των καταστημάτων της αλυσίδας «Ηλεκτρονική Αθηνών», εξαιτίας του οποίου μένουν χωρίς δουλειά επιπλέον 450
εργαζόμενοι, έφερε ξανά στο προσκήνιο τις δραματικές συνέπειες της συνεχιζόμενης ύφεσης στη διαρκώς συρρικνούμενη ελληνική αγορά εργασίας θέτοντας, ξανά, βασικά ερωτήματα επιβίωσης για τους απασχολουμένους και τους ανέργους: Υπάρχει λύση - «αντίδοτο» απέναντι στην κρίση και στα μνημόνια;

Μπορούν διαφορετικής αντίληψης και δομής εταιρικά σχήματα, χωρίς εργοδοσία, να σταθούν ικανά να επιβιώσουν και να προσφέρουν αξιοπρεπή εργασία και μισθό;

Είναι δυνατόν τα συστατικά της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας να ξεπεράσουν τα προβλήματα της επεκτατικού, ακραίου νεοφιλελευθερισμού;

2ήμερη εκδρομή σε Σπάρτη-Μυστρά-Μονεμβασιά-Σπήλαιο Διρού με την Ένωση Γυναικών Γλυφάδας "εμείς", 14 - 15 Μαϊου


Κοινή Συνέντευξη Τύπου των συν-διοργανωτών των αγώνων «Ειρηνοδρομία 2016» που θα γίνουν στον Άγιο Δημήτριο

Στην έδρα του ΣΕΓΑΣ (Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων) παραχώρησαν κοινή Συνέντευξη Τύπου με θέμα την διεξαγωγή των αγώνων «Ειρηνοδρομία 2016» στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Παναγούλεια 2016», η δήμαρχος του Δήμου Αγίου Δημητρίου κα Ανδρούτσου, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών κ. Χρήστος Καπάταης, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Αττικής.

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκε, επίσης, η πρόεδρος του Συλλόγου Ολυμπιονικών, κ. Κοζομπόλη, στην οποία απονεμήθηκε ο τίτλος της επίσημης πρέσβειρας των αγώνων.

Η «Ειρηνοδρομία 2016» θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαΐου 2016, και θα περιλαμβάνει αγώνες δρόμου 10, 5 και 2,5 χλμ καθώς επίσης και τη διαδρομή ευαισθησίας 1.000μ ΑμεΑ. Παράλληλα, θα διεξαχθεί και το πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ «Kids' Athletics».

Θέλουμε διαφορετικές δομές

του Πάνου Τότσικα

Ζούμε σε δύσκολες συνθήκες, κάποιοι από μας σε τραγικές συνθήκες. Ζούμε την εποχή της ανεξέλεγκτης «αγοράς», της αφθονίας της «προσφοράς» αλλά
και της αδυναμίας «ζήτησης» βασικών αγαθών, από πολλούς.

Ζούμε την εποχή της κυριαρχίας του ανταγωνισμού, του αμοραλισμού, των διευρυνόμενων ανισοτήτων.

Ζούμε την εποχή της διεθνοποιημένης οικονομικής κρίσης, της καλπάζουσας φτώχιας, της εκτεταμένης ανεργίας.

Νέα Σμύρνη: Παρουσίαση ποιητικών συλλογών στον Γαλαξία. Εκδήλωση, ρεπορτάζ & συνεντεύξεις (video)

γράφει η Εριέλλα Χρυσού

Στο Δημοτικό Πολυχώρο Πολιτισμού «Γαλαξίας» έγινε η παρουσίαση των καινούργιων ποιητικών συλλογών της ποιήτριας και
ζωγράφου Κατερίνα Παπαμιχαήλ - Ρήγα με τίτλο «Απ’ το χάραμα στο γιόμα» και «Η ζωή είναι ένα κράμα από γέλιο κι από κλάμα».

Για την ποίηση της κας Παπαμιχαήλ-Ρήγα μίλησαν ο δρ φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Αθηνών και συγγραφέας Γαβριήλ Αλπέτζος, ο δρ φιλολογίας και συγγραφέας Αθανάσιος Φραγκούλης και η Νόρα Γαλανοπούλου, φιλόλογος και πρόεδρος της Β΄βάθμιας σχολικής επιτροπής του δήμου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν ελαιογραφίες της ποιήτριας και ζωγράφου, ενώ σε ένα ευχάριστο μουσικό διάλειμμα, η λυρική τραγουδίστρια Κατερίνα Βολίκα τραγούδησε γνωστά κλασσικά και μοντέρνα τραγούδια.

Καμιά συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής στο «Blue Money Show» με τίτλο «Επενδύοντας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα»

Καλό να το δεις!... Να το ζεις;;;
Σε αυθαίρετη και εσφαλμένη ενημέρωση από την πλευρά των διοργανωτών του Φόρουμ οφείλονται οι παρεξηγήσεις που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί σχετικά με τη δήθεν συνεργασία και συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στο «Blue Money Show» με τίτλο «Επενδύοντας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα» που πραγματοποιήθηκε στον Αστέρα της Βουλιαγμένης.

Η Περιφέρεια καλεί όσους αναπαρήγαγαν την ανακριβή είδηση περί συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής, να προβούν στην αποκατάσταση της αλήθειας.

Θυμίζουμε ότι το ιστολόγιό μας κράτησε αποστάσεις από το δελτίο τύπου - "ρεπορτάζ" της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο και βεβαιώνουμε ξανά τους αναγνώστες ότι άμεσα θα είμαστε σε θέση να σας εκθέσουμε μια πιο αντικειμενική εικόνα συνοδευμένη με κάποιες εποικοδομητικές -ελπίζουμε- σκέψεις.