Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται… και στο Πρόγραμμα Καλοκαιρινής Απασχόλησης

Πολλά τα παράπονα γονιών και κυρίως παιδιών για την πρωτόγνωρη ανοργανωσιά της Καλοκαιρινής Απασχόλησης από τη διοίκηση Κωνσταντάτου.

Ο θησαυρός της ιδιωτικής εταιρείας που θα έκανε θαύματα και θα απογείωνε το πρόγραμμα σε άλλα επίπεδα αποδείχτηκε άνθρακες.

Από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου η δημοτική αρχή τρέχει και δε φτάνει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα διατεινόταν ότι το πρόγραμμα θα φιλοξενήσει μόνο 700 παιδιά, ενώ στην πραγματικότητα οι εγγραφές έφθασαν τις 1300. Έτσι, γονείς και παιδιά βρέθηκαν μπροστά σε ανήκουστες μέχρι πρόσφατα καταστάσεις.

Όλιβερ Στόουν: Viva Tsipras, Viva New Greece!

Ο γνωστός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ανέβασε ένα κείμενο στήριξης στην Ελλάδα, στέλνοντας το δικό του μήνυμα:
«Viva Tsipras, Viva Greece».

Όπως γράφει, τον τελευταίο καιρό έχει συνέχεια στο μυαλό του το Grexit. «Συνάντησα τον Αλέξη Τσίπρα πριν από δύο χρόνια στην Κροατία. Στη διάσκεψη (σημ: στην Κροατία) όλοι καταλαβαίναμε πως ήταν το νέο πρόσωπο που χρειαζόταν η Ελλάδα», γράφει και αναφέρεται σε έναν «διορατικό» άρθρο, όπως αναφέρει, του Mark Weisbrot με τίτλο «Germany is Bluffing on Greece», το οποίο και προτείνει σε όλους να διαβάσουν.

Να διαδηλώσουμε αδερφωμένοι...


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή 18.06.2015

Επιτροπή για το Χρέος: Είναι παράνομο, αθέμιτο και επονείδιστο - Συμπεράσματα

«Η Ελλάδα όχι μόνο δεν είναι σε θέση να πληρώσει το χρέος, αλλά και δεν πρέπει να το πληρώσει, διότι είναι παράνομο, αθέμιτο και επονείδιστο». Αυτό αναφέρεται στα συμπεράσματα της προκαταρκτικής έκθεσης της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος.

Ακολουθεί αναλυτικά η Προκαταρκτική Έκθεση της Επιτροπής Αλήθειας του Δημόσιου Χρέους:

Σύνοψη

Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα, τον Ιούνιο του 2015, μπροστά σε ένα σταυροδρόμι. Έχει να διαλέξει ανάμεσα στο να συνεχίσει τα αποτυχημένα προγράμματα μακροοικονομικής προσαρμογής που της επέβαλαν οι δανειστές και στο να προχωρήσει, σπάζοντας τα δεσμά του χρέους, σε μια αληθινή αλλαγή.

Γιατί ο Τσίπρας έκανε την Ευρώπη (και τις αγορές) να χάσουν την ψυχραιμία τους

γράφει η Νικόλ Λειβαδάρη

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε χθες ανοιχτά δυό σκληρές αλήθειες που τάραξαν. Τάραξαν την Ευρώπη και τις αγορές, οδήγησαν τα spreads των ομολόγων του νότου
σε ρεκόρ τριετίας κι έβγαλαν από τα ρούχα του, κι απ’ το κοστούμι της πολιτικής υποκριτικής του ευγένειας, τον «φίλο» Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τα αυταπόδεικτα: Ότι το σχέδιο των πιστωτών έχει στόχο «να ταπεινώσει τον ελληνικό λαό» και πως το ΔΝΤ φέρει «εγκληματικές ευθύνες» για την κατάσταση στην Ελλάδα.

Το γεγονός, όμως, ότι τα είπε θεσμικά, δημόσια και σε απ’ ευθείας μετάδοση από τα μεγαλύτερα διεθνή δίκτυα προκάλεσε απώλεια ψυχραιμίας: Ο Γιούνκερ εξεμάνη κι επιχείρησε να διαχωρίσει τη θέση του εξαπολύοντας κεραυνούς κατά της Αθήνας αντί κατά του ΔΝΤ, τα δε λόμπι των πιστωτών πέρασαν στην αντεπίθεση κραδαίνοντας ανά χείρας την απειλή της χρεοκοπίας και των κλειστών τραπεζών.

Πιο φελλός πεθαίνεις

γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Φέρεται να είπε ο Τσίπρας στον Θεοδωράκη, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση, ότι δεν θα πληρώσει το ΔΝΤ αν δεν υπάρξει έντιμη συμφωνία.

Φέρεται. Ποιος είναι ο φέρων εκείνου που φέρεται ψάξτε να το βρείτε. Πάντως, οι δυο τους ήταν στη συνάντηση. Και το Μαξίμου διέψευσε και τους φέροντες, και τα φερόμενα.

Πράγμα που δεν εμπόδισε το άκρως φιλικό στο Ποτάμι "Βήμα" να φέρει στη δημοσιότητα το φερόμενο, υπό κατηγορηματικό μάλιστα τίτλο: "Τσίπρας: 'Δεν πληρώνω το ΔΝΤ χωρίς έντιμη συμφωνία και αναδιάρθρωση χρέους'".

Διελκυστίνδα Ελλάδας-πιστωτών με ζητούμενο τη συμφωνία - Ξεκινά η συνεδρίαση του Eurogroup (συνεχής ενημέρωση)

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έναρξη του αποψινού Eurogroup όπου θα συζητηθεί το ελληνικό ζήτημα - Παραμένει η σκληρή γραμμή από τους δανειστές,
χαρακτηριστική η σημερινή ομιλία της Α. Μέρκελ στη Μπούντεσταγκ - Νέα επικοινωνία με τον Ζ. Κ. Γιούνκερ είχε την Τετάρτη το απόγευμα ο Αλ. Τσίπρας - «Αν δεν βρεθεί έντιμος συμβιβασμός και βιώσιμη λύση, θα πάρουμε την ευθύνη για το μεγάλο "όχι"», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον αυστριακό καγκελάριο, Β.Φάιμαν.

Οι πρώτοι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών άρχισαν να καταφθάνουν στο Λουξεμβούργο όπου το απόγευμα θα συνεδριάσει το Eurogroup.

Mπαράζ δηλώσεων και σήμερα σχετικά με το ελληνικό ζήτημα, αναφορά, στη γνωστή γραμμή, και από την Άνγκελα Μέρκελ κατά τη σημερινή ομιλία της στη Μπούντεσταγκ. Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος, δηλώνει σε συνέντευξή σε αυστριακή εφημερίδα ο Αλ. Τσίπρας.

Φεύγοντας απ' την Ευρώπη, να μην ξεχάσουμε...


ΑΡΚΑΣ: Φεύγοντας απ'την Ευρώπη

Άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στον Tagesspiegel: Οι Γερμανοί δεν πληρώνουν τους Έλληνες

Στην εξέλιξη μιας διαπραγμάτευσης είναι θεμιτή η επίμονη αντιπαράθεση επιχειρημάτων, αρκεί να υπάρχει ειλικρίνεια και καλή πίστη μεταξύ των μερών.

Διαφορετικά, όταν ο διάλογος δεν αποσκοπεί στην αλήθεια, πρέπει να καταφύγει κανείς στις μεθόδους που περιγράφει ο σπουδαίος Γερμανός φιλόσοφος Σοπενάουερ στο «Η Τέχνη του να έχεις πάντα δίκιο»!

Γιατί είναι αθέμιτο να χρησιμοποιούνται επιλεκτικά στατιστικοί δείκτες, περιβεβλημένοι μάλιστα με το κύρος διακεκριμένων οικονομολόγων όπως ο Olivier Blanchard, για να παραχθούν αστήρικτες γενικεύσεις που συσκοτίζουν την πραγματικότητα.

Οι παραστάσεις Ιουνίου - Ιουλίου από το Θεατρικό Εργαστήρι Καλλιθέας


Νέα Σμύρνη: Τριήμερο Festival Άλσους 23, 24 & 25 Ιουνίου στις 9.00μμ

Ο Σύλλογος Νέας Σμύρνης “Ποιότητα Ζωής” διοργανώνει το 1ο Μουσικό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΛΣΟΥΣ στο Άλσος Νέας Σμύρνης, το 3ήμερο Τρίτη 23/6, Τετάρτη 24/6 και Πέμπτη 25/6, ώρα έναρξης 9.00μμ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη γιατί για εμάς Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ.
Σας περιμένουμε όλους να διασκεδάσουμε!

Πρόσβαση στο Άλσος Ν.Σ: Με το τραμ στάση Αιγαίου ή Αγίας Φωτεινής-Πλατεία. Λεωφορεία: Γραμμή 136 (Α.Νέα Σμύρνη-Σταθμός Μετρό Φιξ) στάση Άλσος καθώς και σε απόσαστη περ. 100-200 μέτρων εξυπηρετούν τα λεωφορεία 218, 219, 106.

Πηγή: geitoniamou.gr

"Μας πιάσανε τα γέλια" από το Θεατρικό Εργαστήρι Καλλιθέας


Η περίοδος της κατοχής και το φαινόμενο της αντίστασης: Η τελευταία διάλεξη του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας

Η τελευταία διάλεξη του κύκλου «Βία και πολιτική», που διοργανώνει η ΟΜ Γλυφάδας του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον Επίκουρο Καθηγητή Θωμά Νουτσόπουλο (Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης, Πανεπιστήμιο Κρήτης), θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Ιουνίου στις 7.00μμ στα γραφεία της ΟΜ, Γ. Γεννηματά 71, και θα έχει ως αντικείμενο την περίοδο της κατοχής και το φαινόμενο της αντίστασης.

Θα εστιάσει αφενός στις δομές εξουσίας της κατοχικής περιόδου στην Ελλάδα (Κατοχική κυβέρνηση, ελληνική κυβέρνηση στην Αίγυπτο, ΕΑΜ και ΠΕΕΑ στην ύπαιθρο) και τις αντίστοιχες δομές νομιμοποίησής τους και αφετέρου στους παράγοντες εκείνους που ώθησαν την ιστορική κίνηση της ελληνικής κοινωνίας μετά την Απελευθέρωση προς την κατεύθυνση των Δεκεμβριανών.

"Ο Έρως Γιατρός" του Μολιέρου στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας


Δωρεάν θαλάσσια μπάνια από τον δήμο Ηλιούπολης στην παραλία του Αγίου Κοσμά

Ο Δήμος Ηλιούπολης διοργανώνει και φέτος το καλοκαίρι δωρεάν θαλάσσια μπάνια για τους κατοίκους της πόλης και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων, προβλέπονται τα εξής:

• Δικαίωμα συμμετοχής έχει ο κάθε ενδιαφερόμενος μόνο για μία περίοδο.
• Το πρόγραμμα θα εκτελείται
καθημερινά με τα λεωφορεία του Δήμου, εκτός Σαββατοκύριακου.
• Οι ώρες αναχώρησης και οι στάσεις θα τηρηθούν αυστηρά και καμία άλλη στάση δεν θα γίνει καθ’ οδόν.

Καήκαμε !...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Φωτιά σε κινούμενο τζιπ στη Γλυφάδα

Πύρινος εφιάλτης το μεσημέρι της Τρίτης στο κέντρο της Γλυφάδας. Λίγο μετά από τις 2 το μεσημέρι ένα τζιπ που κινούνταν επί της οδού Ζέρβα (στο ύψος του δημαρχείου) τυλίχθηκε στις φλόγες. Ο οδηγός όταν αντελήφθη τους πρώτους καπνούς σταμάτησε το όχημα του και απομακρύνθηκε ειδοποιώντας παράλληλα και την Πυροσβεστική.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα στο σημείο έφτασε ένα πυροσβεστικό όχημα ενώ αστυνομικοί διέκοψαν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων καθώς το τζιπ ήταν εφοδιασμένο με φιάλες υγραερίου.

Τελικά, οι πυροσβέστες μετά από μισή ώρα κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά. Από τις φλόγες καταστράφηκε το μπροστινό μέρος του τζιπ ενώ προκλήθηκαν ζημιές και ένα παρκαρισμένο όχημα.

Πηγή: www.notiamatia.gr

Καλλιθέα: Χορωδιακή Συνάντηση στην Πλατεία Νερού, το Σάββατο 20 Ιουνίου στις 8.30μμ


Θέσεις στάθμευσης κατοίκων ζητά η Βουλιαγμένη

Το οξυμένο πρόβλημα της στάθμευσης κατά τους θερινούς μήνες στη Βουλιαγμένη συζήτησε διεξοδικά το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας της πόλης, καταλήγοντας σε
τολμηρές προτάσεις προς τη δημοτική αρχή.

Συγκεκριμένα, το Τοπικό Συμβούλιο συνέταξε έναν κατάλογο προτάσεων για να περιληφθούν στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για την ερχόμενη χρονιά.

Εκεί βλέπουμε μεταξύ άλλων την πρόταση για «καθιέρωση θέσεων πάρκινγκ για κατοίκους στις οδούς που δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στάθμευσης ειδικά κατά τους θερινούς μήνες (οδός Ιάσωνος-Ήρας-Διός-Ερμού) με ειδική σήμανση όπου θα επιτρέπεται η στάθμευση αυτοκινήτων με αυτοκόλλητο κατοίκου».

Νέα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας Ηλιούπολης


Καλοκαιρινό πάρτι στο Πανόραμα Βούλας, το Σάββατο 20 Ιουνίου στις 9.00μμ

Πάρτι για… μεγάλα παιδιά διοργανώνουν οι κάτοικοι του Πανοράματος, στην πλατεία της συνοικίας με ανοιχτή πρόσκληση.

Η βραδιά προγραμματίζεται για αυτό το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015, στην πλατεία Άλσους, ξεκινώντας από τις 9.00μμ.

Τη διοργάνωση κάνουν οι ΠανΟραματιστές, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Βούλας και 2ου Λυκείου Βούλας καθώς και με τον εξωραϊστικό σύλλογο «Πανόραμα Βούλας».

Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση:

"Σκοπός της εκδήλωσης είναι όλοι μαζί να διασκεδάσουμε με απλό και χαλαρό τρόπο όπως γινόταν παλιά, σαν μία παρέα. Στόχος είναι αυτή η εκδήλωση να γίνει θεσμός ως το πρώτο πάρτι του κάθε καλοκαιριού".
Πηγή: 3vita.gr

Καλλιθέα: Λαϊκοί χοροί στην πλατεία Δαβάκη, την Κυριακή 21 Ιουνίου στις 8.30μμ


Χιλιάδες προϊόντα μαϊμού εντόπισε στο Μοσχάτο η αστυνομία

Δύο αποθήκες, με περισσότερα από 700.000 προϊόντα απομίμησης παρεμπορίου, εντόπισαν στο Μοσχάτο, μετά από συντονισμένη επιχείρηση,
αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά.

Συνελήφθησαν τρία άτομα, ηλικίας 53, 57 και 59 ετών, υπεύθυνα των αποθηκών και ένας 23χρονος υπήκοος Κίνας, ενοικιαστής και κύριος διακινητής αυτών των προϊόντων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για παράβαση των νόμων περί αθέμιτου ανταγωνισμού, σημάτων και λαθρεμπορίου, καθώς και για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Τελικά... Ποιο είναι καλύτερο;...


Καλημέρα από τον ΚΥΡ

Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος του 3ου Δημοτικού Μοσχάτου, Μπάμπης Κατσός

Σοκ και θρήνος στο 3ο Δημοτικό Μοσχάτου. Ο δάσκαλος του σχολείου, Μπάμπης Κατσός, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 51 ετών την Κυριακή 14 Ιουνίου.

Ήταν ένας πολύ δραστήριος άνθρωπος και αγαπητός δάσκαλος στο Μοσχάτο. Επίσης, ήταν μέλος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Α’ Γυμνασίου Μοσχάτου.

Μόλις είχε αναλάβει καθήκοντα υποδιευθυντή στη θέση του κ. Δημήτρη Ζώταλη.

Βράβευση του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ενημερωθήκαμε πριν από λίγες μέρες ότι το ιατρείο μας είναι μια από τις 47 οργανώσεις σε όλη την Ευρώπη που θα βραβευτεί
από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη, ως αναγνώριση σε εκείνους που αγωνίζονται για μια καλύτερη κοινωνία.

Όντως αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη κοινωνία, όπου ο πολίτης θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, ανεξάρτητα από το εάν έχει να πληρώσει ή όχι, και διεκδικούμε αυτό το αγαθό ως ανθρώπινο δικαίωμα και όχι απλά ως άλλη μια κοινωνική παροχή που το κράτος μπορεί να περικόπτει ανάλογα με το εάν έχει χρήματα ή όχι.

Το δικαίωμα της πρόσβασης όλων των πολιτών σε υπηρεσίες υγείας είναι ισότιμο με την πρόσβασή τους σε τροφή, νερό και παιδεία.

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Αντιδημοκρατικός κατήφορος της διοίκησης Κωνσταντάτου

Για επίδειξη αντιδημοκρατικής και αλαζονικής νοοτροπίας δύο φορές σε μία μόλις ημέρα καταγγέλλει τη διοίκηση Κωνσταντάτου η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Παρουσιάζουμε τα δυο περιστατικά, όπως τα περιγράφει η παράταξη του Χρήστου Κορτζίδη:

Την Τρίτη 16 Ιουνίου κλιμάκιο της παράταξής μας αποτελούμενο από τους Βασίλη Μπούκα, Τάκη Κοροβέση, Τότα Κωνσταντινίδου και Γιώργο Κοκκίνη επισκέφθηκαν χώρους του καλοκαιρινού camp σε μία προσπάθεια αυτοψίας και ενημέρωσης.

Εκδήλωση «Χιλή: 42 χρόνια μετά το πραξικόπημα του Πινοσέτ και την πτώση του Αλιέντε» στην Εργατική Λέσχη Καλλιθέας

Το Σάββατο 20 Ιουνίου στις 8.00μμ θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Εργατικής Λέσχης Καλλιθέας, εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Χιλή: 42 χρόνια μετά το πραξικόπημα του Πινοσέτ και την πτώση του Αλιέντε».

Ομιλητής θα είναι ο Μανουέλ Καταλάν και θα προηγηθεί της συζήτησης η προβολή του ντοκιμαντέρ «Η άνοδος του Σ. Αλιέντε στην εξουσία και το πραξικόπημα Πινοσέτ».

Λίγα λόγια για την εκδήλωση:

Αρχηγού παρόντος, αργεί να ξημερώσει...


Σκίτσο του Γιάννη Καλαϊτζή

Στο "φουλ" η παραγωγή στο Δημοτικό Λαχανόκηπο του Αγίου Δημητρίου (video)

Μια παρουσιάση του Δημοτικού Λαχανόκηπου στην εκπομπή "Live U" της Πόπης Τσαπανίδου στο Star, την Τετάρτη 17 Ιουνίου.


Γιατί βιολογικά;

της Γιώτας Καραδήμα

Αδιαμφισβήτητα τα βιολογικά τρόφιμα υπερτερούν σε γεύση και δεν μολύνουν το περιβάλλον, αφού έχουν καλλιεργηθεί χωρίς χημικά φυτοφάρμακα και λιπάσματα. Είναι
ανώτερα ποιοτικά και ωφελούν την υγεία μας.

Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που διστάζουν να βάλουν τα βιολογικά προϊόντα στο καθημερινό τους τραπέζι, είτε γιατί δεν γνωρίζουν την πολύτιμη αξία τους, είτε γιατί δυσκολεύονται οικονομικά.

Αν όμως στο ύψος της δαπάνης μπορούσαμε να συνυπολογίσουμε το περιβαλλοντικό κόστος και το κόστος της υγείας μας, τότε μήπως τα συμβατικά τα πληρώνουμε ακριβά;

Μια ντουζίνα(+) δράσεις από το ΜΚΙΕ

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείου Ελληνικού συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία τη δράση του προσφέροντας στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Παράλληλα συμμετείχε σε σεμινάρια, ομιλίες και συναντήσεις εντός και εκτός συνόρων.

Συγκεκριμένα, τον μήνα Μάιο όπως αναφέρουν από το ΜΚΙΕ:

1) Δεχτήκαμε 1078 επισκέψεις ασθενών. Αρκετούς άλλους βοηθήσαμε να απευθυνθούν στο ΠΕΔΥ και σε δημόσια νοσοκομεία. Το οδοντιατρείο μας δέχτηκε 34 επισκέψεις (22 ενήλικες και 12 παιδιά).

5μηνη διαπραγμάτευση...



Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα