Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

ΡΕΜΑ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗΣ: Να σώσουμε οτιδήποτε σώζεται


Από τις αρχές του 20ού αιώνα η ανάγκη για αστική ανάπτυξη ήταν επιτακτική. Η νέα μορφή πόλης είχε ως στόχο την κάλυψη των αναγκών του συνεχώς αυξανόμενου πληθυσμού και την
εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής, με αποτέλεσμα να αυξάνεται συνεχώς και το ποσοστό του κτισμένου τμήματος της.

Εκεί όπου παλιά ήταν δασικός και ανοιχτός χώρος, δημιουργούνται σπίτια, οδοστρώματα, εμπορικές και βιομηχανικές περιοχές. Αυτή η μετάβαση στη χρήση γης προκάλεσε διάφορες άμεσες αλλαγές στο φυσικό τοπίο και είχε σημαντικές επιπτώσεις στα τοπικά οικοσυστήματα.

Άλιμος: Παρουσίαση του βιβλίου "Χάρτινο το καραβάκι" στο θέατρο Κάρολος Κουν, το Σαββάτο 15 Οκτωβρίου στις 7.00μμ


Τα νέα προγράμματα κολύμβησης στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Γλυφάδας

Ξεκίνησαν τα νέα και ανανεωμένα προγράμματα κολύμβησης που προσφέρει ο Δήμος Γλυφάδας στο δημοτικό κολυμβητήριο (Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Μάκης Λιούγκας», πλ. Νυμφών). Τα προγράμματα αφορούν όλες τις ηλικίες.

Παράλληλα, ο Δήμος συνεχίζει και ενισχύει τα υπάρχοντα θεραπευτικά προγράμματα κολύμβησης ατόμων με αναπηρία, που ήδη λειτουργούν δωρεάν στο κολυμβητήριο.

Άγιος Δημήτριος: Πρόγραμμα προετοιμασίας ζευγαριών για γονεϊκότητα. Έναρξη την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου

Ξεκινούν την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου οι συναντήσεις των ομάδων, στο πλαίσιο του συμβουλευτικού προγράμματος προετοιμασίας ζευγαριών για την υποδοχή του νέου μέλους στην οικογένειά τους.

Κάθε ομάδα που θα συγκροτηθεί θα κάνει 10 συναντήσεις με την κ. Νικολέτα Γαλανοπούλου (Μαία Μsc, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Περιγεννητικής Περιόδου, Ψυχοπροφυλάκτρια), στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου
Αγίου Δημητρίου επί της οδού Δυρραχίου 11.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία και στα τηλ.: 2109738093 και 2109754035.

Μαζί θα πάμε μπροστά κι αυτό -καταλάβετέ το καλά- είναι μονόδρομος



Ξεκινά μεθαύριο το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ... Ως ανένταχτος,
αλλά υποστηρικτής της κυβέρνησης, με τις όποιες διαφορές
και διαφοροποιήσεις, θεωρώ πως είναι ένα μεγάλο πολιτικό γεγονός... Έτσι από αρχής εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του...

Να πω και λίγα λόγια ακόμα... Τι προσδοκώ, τι θα ήθελα να γίνει!

"Τα κόμπλεξ τού ανδρός που γαμά με ξένα αρχίδια", έργο κι αυτό του Ρουσό...

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε με ονόματα και διευθύνσεις - Siemens, "Κήρυκας Χανίων", τραπεζική δανειοδότηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με αέρα κοπανιστό, εξαφανισμένες λίστες φοροδιαφυγής, νόμους-
ξεπλύματα των αμαρτιών τους.

Ο αρχηγός Κούλης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όταν παίρνει ρεπό ο Β. Βενιζέλος, Φώφη και η μαριονέτα Σταύρος είχαν να αντιπαραθέσουν στην ουσία μόνο ύβρεις, σκάνδαλα τα οποία δεν υπάρχουν και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για νεκρούς τουϊτεράδες και τυφλούς υπουργούς.

«Οι Κόκκινοι» από την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας στο Μοσχάτο, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 8.00μμ

Οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Μεσοποταμίας συνεχίζονται με τη βραβευμένη ταινία «Οι Κόκκινοι» (1981) του Γουόρεν Μπίτι, αυτή την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 8.00μμ, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας ή στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη. Στο χώρο θα βρείτε επίσης το κουτί οικονομικής στήριξης των προσφύγων.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Μία από τις σημαντικότερες αμερικανικές ταινίες της δεκαετίας του 1980, οι «Κόκκινοι» του Warren Beatty αφηγούνται τη ζωή και τη δράση του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζον Ριντ (γνωστού από το βιβλίο «Οι Δέκα Μέρες που Συγκλόνισαν Τον Κόσμο») και κυρίως το ταξίδι του στη Ρωσία, κατά τη διάρκεια της ρωσικής επανάστασης του 1917, και τη σχέση του με την επίσης δημοσιογράφο Λουίζ Μπράιαντ και τον θεατρικό συγγραφέα Ευγένιο Ο’Νιλ.


Με αξιοζήλευτη σκηνοθετική δεινότητα και με ένα στυλ που χρωστά πολλά στο Νέο Κύμα του Αμερικανικού Σινεμά, που είχε κάνει την εμφάνισή του από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 και μετά, ο Μπίτι (σκηνοθέτης, συν-σεναριογράφος και πρωταγωνιστής του φιλμ) συνθέτει ένα εντυπωσιακό δράμα εποχής.

Εκτός από τους ηθοποιούς, στην ταινία περιλαμβάνονται και συνεντεύξεις με ανθρώπους που έζησαν εκείνη ακριβώς την εποχή, όπως με τον συγγραφέα Χένρι Μίλλερ, τον εκπαιδευτικό και ακτιβιστή Σκοτ Νίαρινγκ, την επίσης συγγραφέα Ντόροθι Φρουκς, τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Τζορτζ Σελντς και τον ακτιβιστή Ρότζερ Μπόλντουιν.

Το event στο facebook


Κατάπτωση Μητσοτάκη: Ρεσιτάλ ύβρεων, αντί απαντήσεων για τη διαπλοκή, τη διαφθορά και τα δανεικά κι αγύριστα

Αλέξης Τσίπρας: Στη χώρα συγκρούονται δύο κόσμοι, της διαφθοράς, της μίζας και των χρεοκοπημένων καναλαρχών και πολιτικών από τη μία και, από την άλλη, οι παραγωγικές και ζωντανές δυνάμεις
που παλεύουν για ανασυγκρότηση της χώρας και ισονομία.

Σε πρωτοφανείς για πολιτικό αρχηγό ύβρεις και σκαστά ψέματα κατέφυγε ο Κυρ. Μητσοτάκης στη Βουλή, στην προσπάθειά του να καλύψει την αδυναμία αντιπαράθεσης με τον Αλ. Τσίπρα στα θέματα διαφθοράς και διαπλοκής, ορισμένα από τα οποία τον αφορούν και προσωπικά.