Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Απάντηση στην εξώδικη δήλωση - πρόσκληση - διαμαρτυρία του κ. Κωνσταντάτου που εξακολουθεί να κυνηγάει μάγισσες

Ο κ. Κωνσταντάτος δεν αρκέσθηκε στη μήνυση την οποία υπέβαλε στις 25 Ιανουαρίου στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυρούπολης με την αξίωση αυτόφωρης σύλληψης του Χρήστου Κορτζίδη και του Τάκη Κοροβέση.

Ο κ. Κωνσταντάτος έδωσε συνέχεια με εξώδικη δήλωση - πρόσκληση - διαμαρτυρία, η οποία επιδόθηκε σε... όλους τους δημοτικούς συμβούλους της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης, βαφτίζοντάς τους "μέλη της Συντακτικής Επιτροπής" επειδή έτσι του αρέσει ή επειδή έτσι τη συνέταξαν οι δικηγόροι του.

Υπογράφηκε από τη Ρένα Δούρου η σύμβαση για την Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού

Τη Σύμβαση με την οποία η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί με 2.600.000 ευρώ την κατασκευή της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού, υπέγραψε η Ρένα Δούρου.
 
"
Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την περιοχή, καθώς η κατασκευή της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων αναμένεται να εξυπηρετήσει όχι μόνο τις ανάγκες του σχολείου, αλλά και φορέων και συλλογικοτήτων", τονίζει στην ιστοσελίδα της η Ρένα Δούρου.

Εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Νοτιανατολικής Αττικής εγκληματική οργάνωση που λήστευε σπίτια επωνύμων

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στον Άγιο Δημήτριο, ένας 22χρονος , ενώ ταυτοποιήθηκαν και εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος τριών ατόμων, ηλικίας 25 και 26 ετών, καθώς και ενός 28χρονου, ο οποίος είναι δραπέτης από φυλακή.
 

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απόπειρα ανθρωποκτονίας, των διακεκριμένων ληστειών και κλοπών, της πλαστογραφίας, της υπεξαίρεσης και της απόδρασης κρατουμένου καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Ανδρέας Ξανθός: Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, με πολιτικό ονοματεπώνυμο

«Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες με πολιτικό ονοματεπώνυμο» είπε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ερωτηθείς «για τη διερεύνηση των σκανδάλων στον χώρο
της Υγείας», στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου, όπου παρουσιάστηκε το πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας.

«Η εξεταστική θα ελέγξει σκάνδαλα σε βάθος εικοσαετίας. Ξέρουμε όλοι ότι γινόταν πάρτι» τόνισε ο κ Ξανθός ενόψει της αυριανής συζήτησης στη Βουλή της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει τα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας, τη χρονική περίοδο 1997-2014.

Παύλος Πολάκης: Θα αποδοθούν πολιτικές και ποινικές ευθύνες για τα 85 δισ. ευρώ που χάθηκαν στην Υγεία

Το ένα τέταρτο του δημόσιου χρέους της Ελλάδας προκλήθηκε από το «μαύρο χρήμα» και την κατασπατάληση στο χώρο της Υγείας, της διαφθοράς στο ΚΕΕΛΠΝΟ, της μεθόδευσης από τους τότε υπουργούς κ.κ. Λοβέρδο, Γεωργιάδη και Βορίδη, της εκχώρησης του Ερρίκος Ντυνάν σε Βγενόπουλο και Τράπεζα Πειραιώς και άλλα σκάνδαλα.

Αυτά είπε ο αναπλήρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μιλώντας Στο Κόκκινο και το Στάθη Σχινά τονίζοντας ότι εξεταστική επιτροπή θα αποδόσει τόσο πολιτικές όσο και ποινικές ευθύνες, τόνισε ο ίδιος.

Ρύθμιση χρεών των επιχειρήσεων σε Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία μέχρι 120 μηνιαίες δόσεις

Στη διαρκή κοινοβουλευτική επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου άρχισε χθες η συζήτηση του νομοσχεδίου «Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης
οφειλών επιχειρήσεων».

Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια στο τέλος του τρέχοντος μηνός. Προηγουμένως, την Τετάρτη του Πάσχα, θα γίνει η β' ανάγνωση του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Ποια είναι η νέα εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη

Η νέα εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη είναι μία δυναμική και ήπιων τόνων παρουσία στο εισαγγελικό σώμα, που έχει στο ενεργητικό της τον χειρισμό σημαντικών υποθέσεων.

Η κ. Τουλουπάκη είχε εισαχθεί τέταρτη στη Σχολή Δικαστών το 1998 και από το 1999 ασκούσε καθήκοντα εισαγγελικού παρέδρου στην Αθήνα. Το 2008 έγινε εισαγγελέας Πρωτοδικών, ενώ από τον περασμένο Φεβρουάριο προήχθη σε αντεισαγγελέα Εφετών.

Ειδική Αγωγή: Εκδόθηκε η υπουργική απόφαση για την πρόσληψη αναπληρωτών

Εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση που αφορά στην πρόσληψη αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή, μετά το πέρας της δημόσιας διαβούλευσης και βελτιώσεις, στις οποίες
προέβη το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, για τη «Ρύθμιση θεμάτων πρόσληψης αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στις δομές της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης», όσο ήταν σε δημόσια διαβούλευση, υποβλήθηκαν συνολικά 13.937 σχόλια, εκ των οποίων 8.690 επιδοκιμαστικά και 5.204 αποδοκιμαστικά, επί του συνόλου του προτεινόμενου σχεδίου της Υπουργικής Απόφασης.

Προϊστορικός οικισμός στη Ραφήνα βγαίνει από τη λήθη, εκεί που θα γινόταν ανάπλαση πλατείας

Ένας ξεχασμένος αρχαιολογικός χώρος, ο προϊστορικός οικισμός του λιμένα της Ραφήνας, που εντόπισε και ερεύνησε τη δεκαετία του 1950 ο σπουδαίος αρχαιολόγος Δημήτριος Ρ. Θεοχάρης, αναδύεται ξανά.

Αφορμή στάθηκε το αίτημα του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου για έγκριση έργου ανάπλασης της «Πλατείας Ταχυδρομείου», στη συμβολή των οδών Βασ. Παύλου και Ελ. Βενιζέλου, το οποίο οδήγησε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής στη διενέργεια δοκιμαστικών τομών.

Κατά του Γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή η Διαδημοτική Επιτροπή Υμηττού

Την αντίθεσή του στη σχεδιαζόμενη κατασκευή γηπέδου 35.000 θέσεων, στον χώρο του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδίου, για την ΠΑΕ
Παναθηναϊκός, εξέφρασε ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Ηλ. Αποστολόπουλος, το σύνολο σχεδόν των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου και εκπρόσωποι φορέων από όμορους Δήμους, κατά την εκδήλωση που διοργανώθηκε στο δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού.

Όπως τονίσθηκε οι εξαγγελίες για το γήπεδο φαίνεται ότι «εκφράζουν μια γενικότερη αλλαγή πολιτικής, η οποία συνδέεται επίσης με σχέδια περιορισμού της προστασίας του όρους Υμηττού σύμφωνα με το Π.Δ187/2011.

Στη Νότια Αθήνα επιλέξαμε τις απεντάξεις για να προχωρήσουμε τα έργα με αμεσότητα και αξιοπιστία

του Χρήστου Καπάταη, Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αθήνας *

Η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της έθεσε τις προτεραιότητές της σε σχέση με τις βασικές κατευθύνσεις των έργων της Αττικής.

Σε αυτό το πλαίσιο έγιναν συναντήσεις και συνεννοήσεις με το σύνολο των Δημάρχων του Νότιου Τομέα της Αθήνας. Προτάξαμε για παράδειγμα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, έναντι άλλων. Στο αμέσως επόμενο διάστημα και με δεδομένες τις προτεραιότητες, οι Τεχνικές μας υπηρεσίες άρχισαν να λαμβάνουν μελέτες από τους Δήμους.

Ανοιχτά τα προαύλια σχολείων στο Δήμο Γλυφάδας

Ανοιχτά θα είναι κάθε απόγευμα, κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα τα προαύλια των σχολείων της Γλυφάδας.

Με απόφαση της δημοτικής
αρχής Γλυφάδας, συνολικά 11 σχολεία της πόλης θα ανοίγουν κάθε απόγευμα στις 5 και θα παραμένουν ανοιχτά μέχρι και τις 9 το βράδυ, με γνώμονα την ασφαλή και δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη

του Νίκου Σερβετά

Δεν είχαν περάσει ούτε 24 ώρες από το τραγικό συμβάν της Παρασκευής στη Στοκχόλμη και Σουηδός επιχειρηματίας έδειξε ότι το «κέρδος» δεν καταλαβαίνει από τραγικές στιγμές και ανθρώπινα δράματα.

Την Παρασκευή το μεσημέρι, φορτηγό έπεσε πάνω σε συγκεντρωμένο πλήθος έξω από το πολυκατάστημα Åhlens, σκοτώνοντας 4 άτομα και τραυματίζοντας 15. Μετά την σύγκρουση προκλήθηκε πυρκαγιά.