Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Τα οικόπεδα της συναλλαγής: Στο εδώλιο 26 δημοτικοί σύμβουλοι και η εμπλοκή του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στην υπόθεση

της Ηλέκτρας Βισκαδουράκη

Στο εδώλιο 26 δημοτικοί σύμβουλοι και οι 4 φερόμενοι ως ιδιοκτήτες - Ξεκινά αύριο η δίκη για τις παρατυπίες στην αγορά ακινήτων επί δασικής έκτασης στη Γλυφάδα

Αντιμέτωπα με βαρύτατες κατηγορίες βρίσκονται 26 μέλη του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου επί δημαρχίας του “πράσινου” Κ. Κόκκορη και τέσσερις φερόμενοι ως ιδιοκτήτες οικοπέδων σε δασική έκταση της Γλυφάδας.

ΣΥΡΙΖΑ: Όχι στην παραχώρηση σχολικού χώρου στην Μ.Κ.Ο. "Αποστολή" από τη δημοτική αρχή Μοσχάτου-Ταύρου



Την εναντίωσή της στην παραχώρηση σχολικού χώρου σε Μ.Κ.Ο. "Αποστολή" εκφράζει η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη Νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ που συνήλθε το Σαββατοκύριακο 28 & 29 Ιανουαρίου στο Μοσχάτο.
 

Το ψήφισμα αφορά την παραχώρηση του χώρου συναθροίσεων και εκδηλώσεων του 1ου Λυκείου Ταύρου από τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου, απόφαση στην οποία αντιδρά η εκπαιδευτική κοινότητα.

Με επείγουσες διαδικασίες νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Με τη διαδικασία του επείγοντος κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που ρυθμίζει μεταξύ άλλων θέματα του κρατικού
πιστοποιητικού γλωσσομάθειας και της εθνικής βιβλιοθήκης της Ελλάδας.

Δικαιολογώντας τον επείγοντα χαρακτήρα του, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση αναφέρει ότι το νομοσχέδιο συμπεριλαμβάνει αναγκαίες και επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που πρέπει να θεσπιστούν πριν από την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής των υποψηφίων, εντός του Φεβρουαρίου.

Κυριάκο, άλλο Βολταίρος κι άλλο συνεταίρος

του Κώστα Βαξεβάνη


H ΝΔ αποφάσισε να απαντήσει, αντί του προέδρου της, την ώρα που επιμένει πως οι αποκαλύψεις του Documento, αφορούν ένα προσωπικό θέμα. Αλλά αν η ΝΔ θέλει να πάρει πάνω της αυτό που εδώ και ώρες έχει χαρακτηριστεί ως #Mareva_Gate, είναι δική της υπόθεση.

Δική μας είναι να επαναλάβουμε τα ερωτήματα που θέτει η δημοσιογραφική έρευνα: