Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη : ΕΛΑ στη ΡιΚιΠ να ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ τον ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΣ!


Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, ολοκληρώνει τη μεθεπόμενη ΚΥΡΙΑΚΗ, 23 ΦΛΕΒΑΡΗ, στις 10:30 πμ, στην ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΒΟΥΛΑΣ, τη διαδικασία επιλογής του υποψήφιου Δήμαρχου - επικεφαλής του εκλογικού συνδυασμού της.

Δικαίωμα ψήφου, αλλά και υποψηφιότητας, έχουν όλα τα μέλη της Κίνησης, υπό την προϋπόθεση πως θα έχουν εγγραφεί μέχρι την Παρασκευή 21 Φλεβάρη.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ : η κα Καυκά να κοιτάξει στα μάτια τους εμπόρους και τους άνεργους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ποιός φταίει κα Καυκά για το 1,5 εκατομμύριο ανέργους
και τα λουκέτα στην αγορά;

Η κα Άννα Καυκά, πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Γλυφάδας και υποψήφια δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Η Γλυφάδα μας» με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου, μη σεβόμενη το θεσμικό της ρόλο, επιτέθηκε εντελώς απρόκλητα και χωρίς προσχήματα κατά κομμάτων της αριστεράς και έμμεσα εναντίον της δημοτικής μας κίνησης.

Ταυτόχρονα, εκτός πάσης λογικής, ισχυρίστηκε ότι «στην ελληνική κοινωνία δεν υπάρχουν πλέον χρώματα και κόμματα»!!! Φαίνεται ότι κατά τη γνώμη της, για την καταστροφή που βιώνουμε καθημερινά, ευθύνονται κάποια φυσικά φαινόμενα και όχι οι ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές των υπαρκτών βεβαίως κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που κυβερνούν εδώ και πολλά χρόνια αυτόν τον τόπο και συνεχίζουν και σήμερα να συγκυβερνούν και να οδηγούν τη χώρα και τους πολίτες της στην καταστροφή.

Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση Π. Φαλήρου : ιδρυτική συνέλευση την Κυριακή


Εκδήλωση για την Ποινικοποίηση των Κοινωνικών Αγώνων.


Ο αγώνας των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ Αργυρούπολης συνεχίζεται...

Και το πρωί της Τρίτης, 18 Φεβρουαρίου από νωρίς δήμος, φορείς και κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο υποκατάστημα του ΕΟΠΥΥ στην Αργυρούπολη.
Οι ελεγκτές ήρθαν και έφυγαν χωρίς να μπορέσουν να παραδώσουν τα έγγραφα παραλαβής-παράδοσης, αφού εμποδίστηκαν από τον συγκεντρωμένο κόσμο.

Οι εργαζόμενοι σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να περιφρουρηθεί το κτίριο.
Σήμερα Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου η επιτροπή των ελεγκτών κατάφερε να μπει στο κτίριο νωρίς-νωρίς. Έγιναν όμως αντιληπτοί από τους πολίτες που στο μεταξύ άρχισαν να προσέρχονται στο κτίριο και η καταγραφή αποτράπηκε.

Η Υγεία είναι δικαίωμα των κατοίκων και η κυβέρνηση την καταργεί ως δημόσια.

Τα περιουσιακά στοιχεία του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) είναι ιδιοκτησία πληρωμένη από τους ασφαλισμένους και το υπουργείο υγείας επιχειρεί να τη ληστέψει.

Ο αγώνας συνεχίζεται.

Το κάλεσμα προς τους κατοίκους για αλληλεγγύη είναι ανοικτό. Η περιφρούρηση του κτιρίου συνεχίζεται και μάλιστα ορίσθηκαν και οι σχετικές βάρδιες. 

Τάσος Ταστάνης: Θέλουμε έναν δήμο δίπλα στους ανθρώπους που εξαθλιώνονται

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΤΑΣΤΑΝΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ με την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ

Θέλουμε έναν δήμο δίπλα στους ανθρώπους που εξαθλιώνονται. 
Στη Γλυφάδα υπάρχουν 500 οικογένειες που προμηθεύονται τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, δύο καταστήματα του ΙΚΑ που έκλεισαν, το Ασκληπιείο Βούλας που υπολειτουργεί, ενώ 500 παιδάκια δεν έχουν παιδικό σταθμό να πάνε. 
Θέλουμε να δημιουργήσουμε ανάχωμα απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές.
     Απάντηση στην κρίση και στις βλέψεις των δανειστών που εποφθαλμιούν στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας του Δήμου Γλυφάδας συνιστά η υποψηφιότητα του Τάσου Ταστάνη, που εκλέχτηκε με 85% ως επικεφαλής στη νεοσύστατη παράταξη "Ανατροπή για τη Γλυφάδα - Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία". Έχοντας επίγνωση των περιορισμών που θέτει η μνημονιακή πολιτική, μιλώντας στην "Α" τονίζει ότι "ακόμη και 'σκούρα' να τα βρούμε, εμείς δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε". 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ

* Η κρίση έχει φθάσει και στη Γλυφάδα. Εσείς, ως παράταξη, σε ποιες δράσεις προβαίνετε;
     Είναι αλήθεια ότι η κρίση έχει αγγίξει και τη Γλυφάδα. Προφανώς το πρόβλημα δεν είναι τόσο έντονο όπως στα δυτικά προάστια της Αττικής, αλλά ειδικά στην περιοχή της Τερψιθέας ο κόσμος πλέον αντιμετωπίζει πρόβλημα. Υπάρχουν 500 οικογένειες που κάθε εβδομάδα προμηθεύονται τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, τα οποία δίνονται από την Εκκλησία, και πολλοί προσφεύγουν στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Ελληνικού. Εμείς και πριν από τη συγκρότηση της παράταξης "Ανατροπή για τη Γλυφάδα - Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία" συμμετείχαμε, μαζί με συναγωνιστές από την Επιτροπή Ενάντια στα Μνημόνια, και από το ξέσπασμα της κρίσης κάναμε δράσεις αλληλεγγύης, αναδεικνύοντας και την υπόθεση με τα χαράτσια και τους πλειστηριασμούς.

Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης : δενδροφύτευση στον Υμηττό


η Ρι.Κι.Π. Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης για τις συλλήψεις στον Ωροπό

Την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου συνελήφθησαν ο Δήμαρχος Ωρωπού, έξι δημοτικοί σύμβουλοι και δύο πολίτες επειδή αντιδρούσαν μαζί με πλήθος συμπολιτών τους στις αυξήσεις των τιμών των διοδίων που επιβαρύνουν υπέρμετρα ειδικά τους κατοίκους της περιοχής προς όφελος των μεγαλοεργολάβων.

Οι συλλήψεις έγιναν στα πλαίσια της τρομοκράτησης των πολιτών και με αστήριχτες κατηγορίες σε βάρος τους ενώ οι διώξεις που τελικά ασκήθηκαν αφορούν πλημμελήματα για διατάραξη κοινής ειρήνης και ασφάλειας συγκοινωνιών (!!!).

Ρι.Κι.Π. Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης : Όχι στην περιβαλλοντική υποβάθμιση του Δήμου μας !

Με σχέδιο νόμου που φέρει τον υποκριτικό τίτλο «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και Ιδιωτική Πολεοδόμηση», η κυβέρνηση επιχειρεί μέσα σε μια νύχτα να καταργήσει ό,τι κατακτήθηκε εδώ και δεκαετίες, από τα περιβαλλοντικά κινήματα και τους πολίτες στο Δήμο μας και σε ολόκληρη τη χώρα.

Σε κάθε νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο ή αναθεώρηση - τροποποίηση παλαιού Γ.Π.Σ., υποχρεωτικά θα πρέπει πλέον να περιλαμβάνονται όλες οι χρήσεις γης, από την κατοικία μέχρι τη βιομηχανία! «Σε κάθε χωροταξικό και πολεοδομικό σχέδιο με το οποίο καθορίζονται χρήσεις γης χωροθετούνται υποχρεωτικά περιοχές που περιλαμβάνουν κάθε μία από τις κατηγορίες χρήσεων γης», χαρακτηριστικά αναφέρεται.  Οι κατηγορίες χρήσεων γης αυξάνονται από 9 σε 20. Η έννοια της αμιγούς κατοικίας ουσιαστικά καταργείται γιατί προστίθενται σ' αυτήν χρήσεις όπως επαγγελματικά εργαστήρια και ξενοδοχεία. Στα Οικοδομικά Τετράγωνα γύρω από αρτηρίες και συλλεκτήριες οδούς, χωροθετούνται υποχρεωτικά «Πολεοδομικά Κέντρα», δηλαδή επιτρέπονται πολυκαταστήματα, κέντρα διασκέδασης, μεγάλα ξενοδοχεία, συνεργεία, επαγγελματικά εργαστήρια και άλλα.