Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Τερψιθέα Γλυφάδας: Πρεμιέρα για το θερινό κινηματογράφο "Μαριλένα"

Την Πέμπτη κάνει πρεμιέρα ο ανακαινισμένος θερινός κινηματογράφος Μαριλένα στην Τερψιθέα, που παρέμενε κλειστός τα τελευταία 15 χρόνια και ανυπομονούμε!

Ακόμη θυμόμαστε εκείνες τις φορές που πηγαίναμε στο θερινό σινεμά Μαριλένα για να απολαύσουμε κάποιο δημιούργημα της έβδομης τέχνης, κάτω από τον έναστρο Αττικό ουρανό, με τη σαγηνευτική μυρωδιά του γιασεμιού και του νυχτολούλουδουνα να τρυπάει ευχάριστα τη μύτη μας!

Δυστυχώς τα τελευταία 15 χρόνια, ο κινηματογράφος παρέμενε κλειστός και ανεκμετάλλευτος και κάθε φορά που κατεβαίναμε την οδό Αιγύπτου και τον βλέπαμε έτσι έρημο ευχόμασταν να υπήρχε η δυνατότητα να ξαναλειτουργήσει και να αποκτήσει την παλιά του αίγλη!

Η ταινία «Οι ζωές των άλλων» στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 29 Μαϊου στις 9.00μμ


H ταινία του Φλόριαν Χένκελ φον Ντόνερσμαρκ «Οι ζωές των άλλων - Das Leben den Anderen» θα προβληθεί την Παρασκευή 29 Μαϊου στις 9.00 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ της Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθέτης: Φλόριαν Χένκελ φον Ντόνερσμαρκ
Πρωταγωνιστούν: Ούλριχ Μίχε, Μαρτίνα Γκέντεκ, Σεμπάστιαν Κοχ, Ούλριχ Τουκούρ


Υπόθεση:

Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας η εκδήλωση με τον Γιάννη Μπαλάφα, την Τετάρτη 27 Μαϊου στις 7.30μμ


Λόγω της προβλεπόμενης κακοκαιρίας η προγραμματισμένη για την Πλατεία Καραϊσκάκη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας, θα γίνει στα γραφεία της οργάνωσης στη Γ, Γεννηματά 71 κοντά στον Άγιο Τρύφωνα.



Ομιλητής θα είναι ο Γιάννης Μπαλάφας, βουλευτής Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ και Β' Αντιπρόεδρος της Βουλής.


Χρόνος: Τετάρτη 27 Μαϊου, στις 7.30μμ.

Άγιος Δημήτριος: Προϊόντα χωρίς μεσάζοντες στον Ασύρματο, την Κυριακή 31 Μαΐου



Πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 6-14 ετών διοργανώνει ο Δήμος Γλυφάδας

Πρόγραμμα ημερήσιας δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 6-14 ετών διοργανώνει ο Δήμος Γλυφάδας το φετινό καλοκαίρι. Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό για όλα τα παιδιά των μόνιμων κατοίκων της πόλης.

Στόχος είναι η στήριξη των οικογενειών των κατοίκων της Γλυφάδας και η προσφορά ψυχαγωγίας, δημιουργικής απασχόλησης και γνώσης στα παιδιά.

Στις καλοκαιρινές δραστηριότητες τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με ένα πλήθος αθλημάτων, θα συνδεθούν με πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα, θα γνωρίσουν σημαντικούς Έλληνες πρωταθλητές και θα αναπτύξουν το δυναμικό τους μέσα από υγιή αθλητικά πρότυπα.

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου στο Θέατρο Βράχων Βύρωνα, την Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 9.00μμ

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και οι μόνιμοι -τα τελευταία χρόνια- συνεργάτες του θα προσπαθήσουν κι αυτό το καλοκαίρι να προσφέρουν απόλαυση και στοχασμό παίζοντας και τραγουδώντας για τα απλά και τα περίπλοκα
με οδηγό την παράδοση από τη μια και τον μαγικό ρεαλισμό από την άλλη.

Στο Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη" στο Βύρωνα θα είναι την Τετάρτη 3 Ιουνίου. Οι πόρτες ανοίγουν στις 8.00μμ και η συναυλία θα ξεκινήσει στις 9.00μμ. Εισιτήρια εδώ.

Αναλυτικά, μαζί του θα είναι:

Επανά..σταση Πληρωμών


Πηγή: yannis-ioannou.com

Βήμα Ταχύ για Σχολικούς Φύλακες και Δημοτική Αστυνομία

Την επανασύσταση των υπηρεσιών της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων με την επαναπρόσληψη όσων έχουν απολυθεί ή βρίσκονται με δικαστικές αποφάσεις στην εργασία, πάγια αιτήματα της Αυτοδιοίκησης, έρχεται να επισπεύσει με έγγραφα του το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Όσον αφορά τους Σχολικούς φύλακες απέστειλε στους Δήμους έγγραφο με την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον» την Παρασκευή (23/5/2015) και ζητεί την άμεση επαναφορά τους στις παλιές τους θέσεις.

Ζητείται από τους δημάρχους να εκδώσουν άμεσα πράξη κατάταξης των σχολικών φυλάκων, και να τη στείλουν, μαζί με τα στοιχεία των υπαλλήλων, στην Διεύθυνση προσωπικού Τοπικής Αυτοδιοίκησης του υπουργείου Εσωτερικών, μέχρι τις 5 Ιουνίου.

Δημοτικές Εκλογές Ισπανίας: Αλλαγές Πολιτικού σκηνικού

Οι περιφερειακές εκλογές που διεξήχθησαν στην Ισπανία επιβεβαιώνουν την έναρξη μιας νέας πολιτικής εποχής, που χαρακτηρίζεται από την απώλεια

ηγεμονίας του Λαϊκού Κόμματος (PP).

Τις χειρότερες επιδόσεις του από το 1991 σημειώνει το κυβερνών ισπανικό Λαϊκό Κόμμα (PP), του Μαριάνο Ραχόι, στις περιφερειακές εκλογές της χώρας, έχασε 2,5 εκατομμύρια ψήφους και έξι από τις δέκα Περιφέρειες, ενώ ενισχύονται σημαντικά τα κόμματα της Αριστεράς, με το Podemos να κερδίζει τη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη - έξι μήνες πριν τις εθνικές εκλογές.

Με την καταμέτρηση να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί το Partido Popular έχει συγκεντρώσει το 27% των ψήφων και οι Σοσιαλιστές το 25%. Και τα δύο κόμματα που κυριάρχησαν στην πολιτική σκηνή τις τελευταίες δεκαετίες, φαίνονται να πληρώνουν τα μέτρα σκληρής λιτότητας, σε συνδυασμό με τις καταγγελίες για διαφθορά.

Ανακοίνωση - κάλεσμα της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών & Εμπόρων Αγ. Δημητρίου


Το τέλειο παράδειγμα των επιδοτούμενων σκλάβων

γράφει η Δάφνη Σφέτσα


Πρόκειται για το τέλειο παράδειγμα. 122 εκατομμύρια ευρώ σε πρόγραμμα για ανέργους από τα οποία το 75% θα πήγαινε στον εργολάβο (εντός και εκτός εισαγωγικών), στους παρόχους δηλαδή κατάρτισης και μόλις το 25% στους ανέργους.

Από τους οποίους ανέργους, το 62% θα δούλευε αποκλειστικά στον κατασκευαστικό τομέα (γι αυτό και ο εργολάβος είναι και εκτός εισαγωγικών). Χωρίς καν ο συγκεκριμένος κλάδος, ο τεχνικός να προβλέπεται στην προκήρυξη!