Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Έως το τέλος της εβδομάδας το ν/σ για τους τηλεοπτικούς σταθμούς

Έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα κατατεθεί το σχέδιο νόμου για το ζήτημα των αδειοδοτήσεων των τηλεοπτικών καναλιών και της
χρήσης των συχνοτήτων, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη.

Μιλώντας σήμερα στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε πως το σχέδιο νόμου αποτελείται από δυο μέρη, το πρώτο αφορά τον μέγιστο αριθμό των αδειοδοτούμενων καναλιών και το δεύτερο τις συχνότητες και την λειτουργία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, οι άδειες θα δοθούν στα κανάλια (πανελλαδικά και περιφερειακά) που θα καταθέσουν την μεγαλύτερη οικονομική προσφορά με βάση την τιμή εκκίνησης.

Ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών ομολογεί ότι είναι πραξικόπημα (#ThisIsACoup)

O Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών Πίτερ Καζμίρ υπήρξε από τους πιο πιστούς, «λοχαγούς» του Σόιμπλε κατά τη διαπραγμάτευση, ο οποίος αναλάμβανε να λέει δημόσια ότι δεν ήθελε -ή δεν μπορούσε- να πει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Με τη διαπραγμάτευση να έχει πλέον τελειώσει και μόλις λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της επώδυνης για την Ελλάδα συμφωνίας, ο Σλοβάκος υπουργός δεν διστάζει να προβεί στην κυνική ομολογία ότι η Ελλάδα τιμωρήθηκε με αυτή εξαιτίας της «ελληνικής Άνοιξης».

Σε tweet που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό ο Πίτερ Καζίμιρ ανέφερε: Η συμφωνία στην οποία καταλήξαμε με την Ελλάδα είναι σκληρή για την Αθήνα γιατί είναι το αποτέλεσμα της «ελληνικής Άνοιξης».