Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Σε αντίθεση με το κλείσιμο του 8ου Παιδικού Σταθμού Ελληνικού, υπήρχε και άλλος δρόμος από τη συμμόρφωση και την υποταγή

Ενώ αρκετοί φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διαμαρτύρονται γιατί και εφέτος ένας μεγάλος αριθμός παιδιών θα μείνει εκτός Βρεφονηπιακών Σταθμών, η δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης αποφάσισε να κλείσει τον 8ο Παιδικό Σταθμό του Δήμου.
 

Έωλο και ανόητο είναι το επιχείρημα -ότι τα παιδιά θα κινδυνεύουν επειδή... ήρθαν στο αεροδρόμιο οι μπουλντόζες της ανάπτυξης, όπως ισχυρίζεται η διοίκηση Κωνσταντάτου-, η οποία φαίνεται ότι δεν διεκδίκησε τίποτε, σε αντίθεση με το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο (ΜΚΙΕ) που πέτυχε την παραμονή του παρά το τελεσίγραφο της «Ελληνικό ΑΕ».

«Μιλήστε, το δικό μου παιδί δεν μίλησε και ήταν λάθος»: Ο πατέρας του 15χρονου, Σπύρος Φιλίππου, σπάει τη σιωπή του

Ο Σπύρος Φιλίππου -πατέρας του 15χρονου Νικόλα που έβαλε τέλος στη ζωή του, στο σπίτι του στην Αργυρούπολη, καταγγέλλοντας bullying από συμμαθητές του- «σπάει τη σιωπή του» με τον πιο αξιοπρεπή τρόπο.

Με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, μιλάει για όλα, ζητάει από όλους τους εμπλεκόμενους - αρμόδιους να αναλάβουν
τις ευθύνες τους και, όπως αναφέρει, «Στην ουσία, σας ζητώ να κάνετε την δουλειά σας!!!»:

Το πρόγραμμα προβολών του Σεπτεμβρίου 2018 στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις»


Στις 8.30μμ και κάθε Κυριακή συνεχίζονται τον Σεπτέμβριο οι προβολές στον Χώρο Πολιτισμού & Αλληλεγγύης «Καλλίπολις» και με ελεύθερη -όπως πάντα- είσοδο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του «Καλλίπολις», θα προβληθούν τέσσερις εξαιρετικές ταινίες από τον παγκόσμιο κινηματογράφο και μία ελληνική, ενώ οι σινεφίλ μπορούν να απολαύσουν το αναψυκτικό ή το ποτό τους στη φιλόξενη και δροσερή αυλή του Χώρου.

Π. Φάληρο: Συνεχίζονται μέχρι 14 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις «Φαληρικά 2018» στον Μπάτη - Το πρόγραμμα

Με μια σειρά από εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις
συνεχίζονται τα «Φαληρικά 2018» που διοργανώνει το Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Η Παραλία Μπάτη φιλοξενεί όλες τις εκδηλώσεις, που αρχίζουν στις 8.30μμ, η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ στο χώρο των εκδηλώσεων το Περίπτερο του Κοινωνικού Παντοπωλείου περιμένει την προσφορά των επισκεπτών αποκλειστικά σε τρόφιμα.

Ευθύνες, πολιτική καπηλεία και δυο προτάσεις

γράφει ο Ανδρέας Δάνος *

Αφιερωμένο εξαιρετικά στην κοινωνιολόγο κ. Ελένη Μαλτέζου
που συζήτησε μαζί μου το κείμενο που ακολουθεί

Σε ένα «τηλεγραφικό» κείμενό μου που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών στις 30.7.18 με τίτλο «Ποιος φταίει;» είχα διατυπώσει την άποψη ότι για τις πυρκαγιές φταίμε λίγο πολύ όλοι... «όχι στον ίδιο βαθμό φυσικά».

Θέλω να το διευκρινίσω αυτό γιατί η αντιπολίτευση επιχειρεί μια άγρια πολιτική κερδοσκοπία εις βάρος της κυβέρνησης, επειδή τάχα δεν έσβησε τις φωτιές με άμεση επέμβαση της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.