Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Η ανεργία των 50αρηδων στην Ελλάδα: Ανθρωποι παρατημένοι, δίχως ζωή και χαρά

Eνα σκληρό ρεπορτάζ της Wall Street Journal για την ανεργία των 50αρηδων στην Ελλάδα
Τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας ο 50χρονος Θανάσης Τζιόμπρας, εργάτης στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, σηκώνεται από τις έξι το πρωί, όχι για να πάει στη δουλειά του, αλλά για να βρει δουλειά...
Κάποια χιλιόμετρα πιο μακρυά, στο Ψυχικό, ο 54χρονος Κωνσταντίνος Τσίμας, σύμβουλος μάρκετινγκ με σπουδές στις ΗΠΑ, σηκώνεται για να στείλει βιογραφικά σε εταιρείες που ζητούν υπαλλήλους.

Ιστορίες καθημερινές μιας Αθήνας που ζει παράλληλους δρόμους. Αυτές αφηγείται το άρθρο της Wall Street Journal με τον τίτλο «οι γηραιότεροι άνθρωποι στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν μια ζωή στην ανεργία».

Ανάμεσα στους δύο προαναφερθέντες άνδρες υπάρχει μια κοινωνική διαφορά, όμως τους ενώνει ένα πράγμα: η ανεργία, η πίεση και το άγχος σε μια χώρα που η οικονομία της μκραίνει κάθε μέρα και η ανεργία πιάνει ταβάνι.

Σε αντίθεση με άλλες χώρες που υπήρχε δίχτυ προστασίας, στον τομέα της εργασίας, για κάποιες κατηγορίες εργαζομένων, στην Ελλάδα οι μεταρρυθμίσεις δεν άφησαν κανέναν ανέπαφο. Έτσι άπαντες βγαίνουν με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις στην αγορά με ελάχιστες ελπίδες. Αυτό επιβεβαιώνει και ο Ρέιμοντ Τόρες, υπεύθυνος της έρευνας για λογαριασμό του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας του ΟΗΕ.

Τη στιγμή που η ανεργία στους νέους αγγίζει το 60%, το αντίστοιχο ποσοστό για τους μεγαλύτερους, στην Ελλάδα, είναι διπλάσιο από το αντίστοιχο της ΕΕ.

Αυτή τη στιγμή το 18% των ανθρώπων μεταξύ 40-59, στην Ελλάδα, είναι εκτός εργασίας από τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Την ίδια στιγμή στις ΗΠΑ, που επίσης πλήττεται από ύφεση, το αντίστοιχο ποσοστό έχει πέσει στο 5,7% το 2013.

Μια στις πέντε δουλειές που χάθηκαν στην Ελλάδα από το 2008 μέχρι το 2013 ήταν για εργαζόμενους αυτής της ηλικιακής ομάδας. Και να σκεφτεί κανείς πως οι άνδρες που έχασαν την εργασία τους ήταν οι μόνοι που έφερναν εισόδημα στο σπίτι, τη στιγμή που η ανεργία στις γυναίκες χτυπάει... κόκκινο.

Η Άν Σονέ, οικονομολόγος στον ΟΟΣΑ, αναφέρει πως, «αν αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν δουλειά και δεν μπορούν να βγουν άμεσα στη σύνταξη, τι θα κάνουν στο ενδιάμεσο της ζωής τους;». Από την μεριά του ο καθηγητής ψυχιατρικής, Κυριάκος Κατσαδώρος δίνει μια άλλη διάσταση, «η ανεργία σε αυτές τις ηλικίες οδηγεί στην κατάθλιψη, η οποία με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει στη βία και τον αλκοολισμό».

Ο Θανάσης Τζιόμπρας από το Πέραμα λέει με πόνο: «Έχουμε συνηθίσει να δουλεύουμε για να ζούμε τις οικογένειες μας. Είμαστε περήφανοι για τη δουλειά μας και τώρα καθόμαστε και αυτό είναι ντροπή. Η ένωση των εργατών μας προσφέρει σιγουριά και ψυχολογική υποστήριξη». Σε μια περιοχή, όπως το Πέραμα, που μοιάζει με φάντασμα του παλιού εαυτού της και σε τίποτα δεν θυμίζει τα παλαιότερα χρόνια που έσφυζε από ζωή και εργασία.

Ο Θανάσης Τζιόμπρας, λέει πως η γυναίκα του αναγκάστηκε να βγει για δουλειά, μια κακοπληρωμένη δουλειά ως καθαρίστρια σε ένα σχολείο. Από την άλλη, εκείνος προσπαθεί να βρει ό,τι δουλειά υπάρχει για λίγα ευρώ, «ό,τι μας είχε μείνει ως καταθέσεις και περιουσία φαγώθηκε για να επιβιώσουμε.

Από την άλλη ο Κωνσταντίνος Τσίμας παραδέχεται πως, «όσο και αν φαίνεται ντροπή, αλλά αναγκάστηκα να ζητήσω χρήματα από τη γυναίκα μου που δουλεύει σε μια τράπεζα επενδύσεων. Παρόλα αυτά τα εισοδήματα στο σπίτι έχουν μειωθεί σημαντικά». Έχει ένα παιδί που σπουδάζει στην Αγγλία και άλλο ένα που πηγαίνει σε ιδιωτικό σχολείο.

Μια κοινή ρίζα ενώνει τους δύο άνδρες. Έχουν περιορίσει στο ελάχιστο τις προσωπικές χαρές, τις μικρές στιγμές που η καθημερινότητα μπορεί να προσφέρει σε ανθρώπους. Είναι δεμένοι στον ίδιο ζυγό, χωρίς να γνωρίζονται, αλλά και χωρίς να θέλει να τους γνωρίσει. Είναι άνδρες στην πιο παραγωγική τους ηλικία. Φευ, όμως, είναι άνεργοι...

Πηγή: www.iefimerida.gr

Αυτοδιοίκηση, προβλήματα και υποκρισία

γράφει ο Ηλίας Μπιτσάνης

Είναι κάποιες φορές που οι λέξεις πλέον χάνουν το νόημά τους πέφτοντας θύματα του γνωστού «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Προεκλογικώς είχαμε πήξει στους «ανεξάρτητους» κομματικούς δημάρχους που ψάρεψαν κάποιους υποψήφιους από άλλους πολιτικούς χώρους (οι περισσότεροι των οποίων έφαγαν φούμο) και παρίσταναν τους υπερκομματικούς. Βεβαίως μετεκλογικώς τούς μετρούσαν στη δύναμή τους τα κόμματα, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα.

Τώρα λοιπόν ξαναμαζεύονται οι «ανεξάρτητοι» γιατί έχουμε τις εκλογές στην Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και μας δουλεύουν κανονικά με τις υπογραφές Νίκα, Αναστασόπουλου, Καφαντάρη και πάει λέγοντας: «Το Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση δημιουργήθηκε από μια ομάδα δημάρχων από όλες τις πόλεις της πατρίδας μας, που πιστεύουν σε μια θεσμικά ισχυρή, λειτουργικά ανεξάρτητη και οικονομικά αυτάρκη Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Είναι μια πρωτοβουλία, που αποστρέφεται τη λογική του κομματικού εναγκαλισμού και στόχο έχει τη δημιουργία μιας ισχυρής αυτοδιοικητικής συμμαχίας, που υπερβαίνει προσωπικές ή μικροκομματικές σκοπιμότητες».


Οι δήμαρχοι που βγήκαν με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας την... αποκηρύσσουν μπας και τσιμπήσουν κανέναν «μετεωριζόμενο» για να κερδίσουν τις εκλογές της ΚΕΔΕ και μετά επανέρχονται στο κομματικό μαντρί.

Κυβερνητικό πρόγραμμα και συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ, είναι το “κλειδί” για να γίνει η πρωτιά, αέρας νίκης.

συνέντευξη του Δημήτρη Παπαδημούλη, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον «Τύπο της Κυριακής»
και τη δημοσιογράφο Αγγ.Σπανού

Πώς βλέπετε την επιλογή του Δ. Αβραμόπουλου ως Επιτρόπου;
Είναι καλύτερο να περιμένουμε ποιο χαρτοφυλάκιο θα αναλάβει ο κ.Αβραμόπουλος στη νέα Κομισιόν και κατόπιν να κριθεί από τα δείγματα γραφής του. Πάντως, όλο το «σήριαλ» για την τελική επιλογή του προσώπου σχετίζεται με οικογενειακές διαμάχες και σκοπιμότητες στους κόλπους της ελληνικής Δεξιάς. Με δυο λόγια, ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΛ.ΑΝ επέλεξε, αντί για την πρώην πρόεδρο της ΔΗ.ΣΥ, τον πρώην πρόεδρο του Κινήματος Ελευθέρων Πολιτών!
Ο κ. Σαμαράς σκέφτεται ότι μπορεί να χάσει στις επόμενες εκλογές και θέλει να προλάβει, δίνοντας μια καλή «μετάθεση» στο εξωτερικό, την αμφισβήτησή του για την ηγεσία της ΝΔ. Ας μην ξεχνάμε ότι πριν λίγα χρόνια, συναγωνίστηκαν για την προεδρία της ΝΔ αυτά τα τρία πρόσωπα: Σαμαράς, Αβραμόπουλος, Μπακογιάννη, με τον δεύτερο να παραιτείται τελικά υπέρ του πρώτου. Επομένως αυτό που γίνεται τώρα, είναι μια «ανταλλαγή» αλλά και μια «εξουδετέρωση» δελφίνου, μέσω προαγωγής.

Γιατί ζητάτε από την κυβέρνηση να φέρει νωρίτερα την εκλογή ΠτΔ;
Για να εμποδίσουμε με όλα τα δημοκρατικά μέσα που μας παρέχει το Σύνταγμα την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση κοινωνικής μειοψηφίας, να συνεχίζει να εκποιεί τον δημόσιο πλούτο και να δεσμεύει τον ελληνικό λαό με επιλογές που καταστρέφουν το παρόν και υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας.
Ο πρωθυπουργός δηλώνει σίγουρος ότι διαθέτει τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών για την εκλογή προέδρου. Αν είναι έτσι, γιατί πρέπει να περιμένει μέχρι τον Φλεβάρη; Πάντως, η άρνηση του κ. Σαμαρά στο αίτημα όλης της αντιπολίτευσης να ανοίξει τη Βουλή για την υπόθεση της ΔΕΗ, παραβιάζοντας το ίδιο το Σύνταγμα, καταδεικνύει τον πανικό που τον διακατέχει μπροστά στην κατάρρευση.

Φάρμακα και υγειονομικό υλικό για τη Γάζα παρέδωσε στο ΜΚΙΕ η κίνηση "κόντρα στο ρεύμα"

Με τις ευχές όλων να φτάσουν το γρηγορότερο δυνατόν τα φάρμακα στη Γάζα, αντιπροσωπεία της Κίνησης Πολιτών Νίκαιας-Ρέντη "κόντρα στο ρεύμα"  παρέδωσε  χθές στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού τα φάρμακα και το υγειονομικό υλικό που συγκέντρωσαν στην εκδήλωση της Τετάρτης .

Όπως γράφουν,  εκεί διαπίστωσαν τη δουλειά που κάνουν οι εθελοντές του Μ.Κ.Ι.Ε. και την βοήθεια που χρειάζονται.
Χιλιάδες κουτιά φάρμακα πρέπει να ταξινομηθούν και να πακεταριστούν για να σταλούν στον προορισμό τους ασφαλή. Και καταλήγουν με την έκκληση:


"Επειδή οι ευχές είναι καλές αλλά δεν φτάνουν από μόνες τους...
Λόγω του όγκου της δουλειάς υπάρχει μεγάλη ανάγκη εθελοντών για διαλογή και ταξινόμηση των φαρμάκων στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού για όσο διάστημα διαρκεί
η καμπάνια. Οι διαθέσιμοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210-9631-950 ή στο email: mkiellinikou@gmail.com.

Καλούμε όσους φίλους-φίλες μέλη της κίνησης, πολίτες της Νίκαιας και του Ρέντη μπορούν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα, να επικοινωνήσουν με το κοινωνικό ιατρείο Ελληνικού για περισσότερες λεπτομέρειες".


Tον Σεπτέμβριο τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ - Μπορεί να είναι «διπλή» η 1η δόση!

Σύμφωνα με την Καθημερινή, αυτό που δεν έχει αποφασιστεί ακόμα είναι αν η δόση του Σεπτεμβρίου θα είναι διπλή (δηλαδή αν θα συμπεριλαμβάνει και τη δόση του Αυγούστου), καθώς και ο αριθμός των δόσεων.

Θυμίζουμε ότι ο Ευ. Βενιζέλος είχε αναγγείλει την μετάθεση ημερομηνίας πληρωμής της 1ης δόσης για τα τέλη Σεπτέμβρη - αν ισχύσουν τα περί «διπλής» δόσης, τότε πρόκειται περί νέας κοροϊδίας.

Πηγή: kinisienergoipolites.blogspot.gr

Ρένα Δούρου: Δεν είμαι... δελφίνος μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ

Τα χαρτιά της ανοίγει η νυν περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και σε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην Realnews, ξεκαθαρίζει πως «το θέμα δεν είναι η αντικατάσταση συγκεκριμένων συμφερόντων με άλλα, αλλά η ρήξη μαζί τους».

Η κ. Δούρου λέει πως εκλέχτηκε για να φέρει «τα πάνω κάτω» , δεν διστάζει να χαρακτηρίσει το σημερινό σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων ως «μήτρα παραγωγής σκανδάλων» και δεσμεύεται ότι η παράταξή της «θα τηρήσει τη νομιμότητα».

Επιπλέον, αναφέρεται στην σχέση της με την κυβέρνηση υπογραμμίζοντας ότι «η σύγκρουση για τη σύγκρουση ή η συνεργασία ευθυγράμμισης σε μνημονιακούς στόχους έρχεται σε αντίθεση με την προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών και του περιβάλλοντος».


Απαντώντας δε, σε ερωτήσεις που αφορούν στο εσωκομματικό πεδίο του ΣΥΡΙΖΑ, βάζει «φρένο» στα όσα ακούστηκαν και διαβεβαιώνει ότι δεν αναδεικνύεται σε «δελφίνο». «Στον ΣΥΡΙΖΑ η επιτυχία δεν εκλαμβάνεται ως εφαλτήριο για αμφισβήτηση του προέδρου» σημειώνει, τονίζοντας ότι «οι δικές μας λειτουργίες στηρίζονται στη συλλογικότητα».

Τέλος, σχολιάζοντας τα πολιτικά ανοίγματα του κ. Τσίπρα, δηλώνει πως «στον ΣΥΡΙΖΑ η άσκηση πολιτικής δεν αποτελεί προσωποπαγή άσκηση αλλά συλλογική διαδικασία. Δεν είμαστε αρχηγικό κόμμα»

Πηγή: www.iefimerida.gr

ΠΑΘΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Φεβρουάριο του 2013, σχεδίασε το σκίτσο ο Πέτρος Τσιολάκης.
 
Βάλτε στη θέση του Στουρνάρα τον Γκίκα... -δεν είναι και υποχρεωτικό- και θα καταλάβετε ότι δεν πέρασε μια μέρα.


Ή μάλλον οι περισσότεροι αισθανόμαστε ότι πέρασε μια μπουλντόζα από πάνω μας... και πριν προλάβουμε να σηκωθούμε και επανέλθουμε... -όπως γίνεται στα κόμικ- διαδοχικά συνεχίζουν να περνούν μπουλντόζες από πάνω μας.


Με την παθητικότητα μας να είναι υπεύθυνη για αυτό.


Πηγή: kinisienergoipolites.blogspot.gr

Ο ελκυστικός άνεργος

Για άνεργο περισσότερο "ελκυστικό" στην αγορά εργασίας έκανε λόγο ο υφυπουργός Εργασίας, αναφερόμενος σε προγράμματα κατάρτισης ανέργων, με πρακτική άσκηση στον ιδιωτικό τομέα, με 380 ευρώ μικτές αποδοχές.
 
Ο ελκυστικός άνεργος - εν δυνάμει όλοι μας - και υποψήφιος ελκυστικός εργαζόμενος είναι:

  • Απελπισμένος, εξαθλιωμένος, φτωχοποιημένος, εξαναγκασμένος να υπογράφει άθλιες ατομικές συμβάσεις, να ανέχεται αμοιβές πείνας και συνθήκες και όρους εργασίας ευτελισμού και ντροπής.
  • Αναγκασμένος να εργάζεται για να πληρώνει τους φόρους "αναπνοής", αδυνατώντας να καλύψει από την εργασία που του προσφέρεται τις βασικές ανθρώπινες ανάγκες.
  • Μονίμως απειλούμενος από την απόλυση και τη γνωστή ρήση του αφεντικού "περιμένουν άλλοι 500 στην ουρά, αν δε σ' αρέσει".
  • Ο ελκυστικός άνεργος είναι απόλυτα αναλώσιμος στην κρεατομηχανή του καπιταλισμού και επιθυμούν να είναι απόλυτα υποταγμένος. Χωρίς οποιαδήποτε πρόθεση και περιθώριο να διεκδικήσει εργασιακά και ανθρώπινα δικαιώματα. Χωρίς συνειδητοποίηση. Χωρίς αντίρρηση. Χωρίς πρόσωπο. Ένα γρανάζι.
"Κι εκεί στο πόστο μου σκυφτός
ξεχνάω τη μιλιά μου
είμαι το νούμερο οχτώ
με ξέρουν όλοι με αυτό
κι εγώ κρατάω μυστικό
ποιο είναι τ’ όνομά μου"
Η φάμπρικα: γραμμένο το 1974


Πηγή: vathiprasino.blogspot.gr

Ψάχνουν ασπιρίνες για το καρκίνωμα του φόρου ακινήτων

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΥΨΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟΥ ΕΝΦΙΑ.


ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΠΙΣΩ ΤΟ ΛΗΣΤΡΙΚΟ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ.

Γενική αναστάτωση κυριαρχεί στην κοινωνία από τα δυσθεώρητα ποσά του ενιαίου φόρου ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) για πολίτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο.

  Σοκ και δέος επικρατεί μέσα σε δεκάδες χιλιάδες οικογένειες που βλέπουν στο διαδίκτυο να οφείλουν χιλιάδες ευρώ και συχνά δεκάδες χιλιάδες ευρώ ΕΝΦΙΑ, για ακίνητα ασήμαντης ή και ανύπαρκτης αξίας.

  Ο συνολικος φόρος ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) φτάνει σχεδόν στο αστρονομικό ύψος των 4 δις. ή αλλιώς το 2,5% του ΑΕΠ, πράγμα που ισοδυναμεί με μεγάλη ετήσια δόση για την επαναγορά των ήδη αγορασμένων ακινήτων.

  Σε πλήρη απόγνωση βρίσκονται ιδιαίτερα οι οικογένειες ανέργων και όσοι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις των στεγαστικών τους δανείων και θα πρέπει άμεσα να αρχίσουν να πληρώνουν τις ληστρικές δόσεις του ΕΝΦΙΑ.
   
Η κυβέρνηση μπροστά στη γενική κατακραυγή και τις οιμωγές των νοικοκυριών αλλά και των πολύ μικρών επιχειρήσεων, προσπαθεί με τεχνάσματα και ψευδοϋποσχέσεις να χρυσώσει το δηλητηριώδες χάπι.
   
Κάτι τέτοιο, όμως, είναι αδύνατον, διότι ο ΕΝΦΙΑ δεν έχει απλώς λάθη, αλλά είναι ο ίδιος εκ κατασκευής λάθος. Από την άλλη είναι μόνο ο ένας από τους πολλούς ληστρικούς φόρους της κλιμακούμενης φοροεπιδρομής, αφού ακολουθεί ο διογκούμενος φόρος εισοδήματος (4 δισ. περίπου), η έκτακτη εισφορά, το τέλος επιτηδεύματος, τα τέλη κυκλοφορίας, και όλα αυτά μέσα σε κλίμα συνεχιζόμενης γενικής κατεδάφισης των εισοδημάτων και μεγάλης ανεργίας.
   
Αυτές τις ώρες ο ελληνικός λαός βρίσκεται ενώπιον της πρόκλησης μιας γενικής εξέγερσης με στόχο την άμεση απόσυρση του Φόρου Ακινήτων και τη διενέργεια εκλογών για μια μεγάλη προοδευτική ανατροπή στη χώρα.
   
Πολιτικοί παρατηρητές τόνιζαν ότι, μπροστά σε συνθήκες γενικευμένης φτωχοποίησης της κοινωνίας και συνεχούς πίεσης με απανωτά εισπρακτικά μέτρα, το θερμό Αύγουστο θα ακολουθήσει ακόμα θερμότερο Φθινόπωρο, με μεγάλα κινηματικά γεγονότα και ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.


Πηγή: dsellar.blogspot.gr

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ ΣΤΟΝ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

Επιστολή προς τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν απέστειλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανόλης Γλέζος, ζητώντας από το Κρεμλίνο να εξαιρέσει τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα από το εμπάργκο που επέβαλε η Μόσχα στις ΗΠΑ και την Ε.Ε. Ολόκληρη η επιστολή Γλέζου έχει ως εξής:

Αθήνα, 8 Αυγούστου 2014

Προς τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Σύντροφε, τότε, κύριε, σήμερα
Βλαντιμίρ Πούτιν



Προσωπικά κατανοώ πλήρως τους λόγους που σας ώθησαν στην απόφασή σας να επιβάλετε εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Εντούτοις, εξ ονόματος του ελληνικού λαού, που διέρχεται μια εποχή ακραίων στερήσεων, κάνω έκκληση στα ανθρωπιστικά σας αισθήματα να ξανασκεφτείτε την απόφασή σας ως προς τους Έλληνες αγρότες.

Δεν θα επικαλεστώ το ότι κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα που δεν έστειλε ούτε έναν άνδρα να πολεμήσει στο Ανατολικό Μέτωπο, εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης.


Το γεγονός αυτό ομολόγησε ο Στρατάρχης Μπουτιόνι όταν, σε συνέδριο της F.I.R. στη Μόσχα, το 1955, δήλωνε χαρακτηριστικά: «Συλλάβαμε αιχμαλώτους από όλες τις φυλές του Ισραήλ, Έλληνα δεν συλλάβαμε».



Θα επικαλεστώ όμως το ότι, σταθερά, ο λαός μας είναι ο μόνος που αντιστάθηκε στις επιθυμίες του διευθυντηρίου της Ε.Ε.



Ήμασταν αντίθετοι στο διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας και κατόπιν στο βομβαρδισμό της Σερβίας, ήμασταν αντίθετοι στην εισβολή στο Ιράκ και στις απειλές εναντίον της Συρίας, ήμασταν αντίθετοι στη λογική της σποράς πολέμων και εμφύλιων ταραχών στη λεκάνη της Μεσογείου.

Κι αυτό το πληρώσαμε ακριβά, με τους Έλληνες σε Ελλάδα και Κύπρο να γίνονται τα πειραματόζωα της νέας τάξης πραγμάτων που επιχειρείται να επιβληθεί παγκόσμια.


Τώρα, που η Ουκρανία βρίσκεται έρμαιο στα χέρια φασιστικών φατριών, υπερασπιστήκαμε και πάλι το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των λαών.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τη στάση που τήρησε η ελληνική κυβέρνηση.
Επιτρέψτε μου, ωστόσο, να σας υπενθυμίσω ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση η οποία έχει ουσιαστικά χάσει τη «δεδηλωμένη» και συνεχίζει να κατέχει την εξουσία μόνο και μόνο για να ολοκληρώσει την καταστροφή της Ελλάδας.
Για τους λόγους αυτούς, επικαλούμενος και πάλι τα ανθρωπιστικά σας αισθήματα αλλά και την πατροπαράδοτη στενή φιλία των λαών μας, ζητώ τη μη εφαρμογή του εμπάργκο για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και ευελπιστώ να εισακουστώ.

Με αισθήματα εκτίμησης και φιλίας

Μανώλης Γλέζος

Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
 

Ομοιότητς και διαφορές: Βρείτε τα

Aphrodite's Child ή Tsarpa Lee?
Αγαπάτε αλλήλους ή σαβουριάστε υπέρ πάρτης?

Γεννημένοι ηγέτες χωρίς "ή"!

Τσαρπαλιές* (κι εδώ είναι ο Μπαμπινιώτης)...

Ότι ένας καθηγητής... άνθρωπος είναι... μπορεί να πει και κάποιο ψέμα, είναι στα όρια του κοινωνικά αποδεκτού. Όταν όμως ανάγει το ψέμα σε επιστήμη, τότε το μονοπάτι οδηγεί αλλού γι αλλού.

Όσο και να προσπαθεί κανείς να θεωρήσει ότι το "άθλημα" ασκείται στα πλαίσια μιας πολιτικής αντιπαράθεσης, δεν βγαίνει συμπέρασμα. Είναι τόσο χοντροκομμένα και τόσο επαναλαμβανόμενα τα ψέματα του κ.Τσαρπαλή (από 1/9 προέδρου του Δ.Σ. Ελληνικού-Αργυρούπολης) που η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Κι εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο πέραν του να καταγράφουμε όσα λέει και γράφει προκειμένου
να τα μοιράσουμε για να γελάσει το χειλι του κάθε πικραμένου.

Τελευταίο καραμπινάτο παράδειγμα ότι κανένας από τα μαγαζιά της Γερουλάνου επί 4 χρόνια (επί Κορτζίδη δηλαδή) δεν πληρώνει για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα.

"Πληρωμένη" βέβαια ήταν για ακόμα μια φορά η "ενημέρωσή" του από τον Δήμο -τώρα από την αρμόδια αντιδήμαρχο Ροϊδή Γεωργακάκη- με βάση βέβαια τα στοιχεία του γραφείου εσόδων.


Ευχόμαστε στον κ.Τσαρπαλή να επιστρέψει από τις σκανδιναβικές χώρες πλήρως εμπνευσμένος από τα παραμύθια του Άντερσεν και τους μύθους του Αη Βασίλη, ώστε στο εξής τα δικά του παραμύθια να είναι λιγότερο επώδυνα (και) για τον ίδιον, αλλά και περισσότερο διδακτικά για τους άλλους -κυρίως για τους μαθητές του...
*Για τη λέξη "τσαρπαλιές" ανατρέξαμε στο λεξικό του Μπαμπινιώτη: Το λήμμα συναντάται μόνο σε πληθυντικό, ουσιαστικό παράγωγο αποκλειστικά και μόνο από το επίθετο πρώην δημάρχου της Αργυρούπολης και καθηγητή μαθηματικών. Πρωτοχρησιμοποιήθηκε από τους τωρινούς συνεργάτες του, όταν αυτοί βρίσκονταν σε πρωτόγονη μορφή κι αυτός ήταν αντικείμενο της πολιτικής ανθρωποφαγίας τους. Κατά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που παραμένουν επτασφράγιστα μυστικά στα σπήλαια της Ενωμένης Πόλης, ο όρος σηματοδοτεί τη συμπεριφορά ατόμων που βρίσκονται υπό τον πανικό αλληλουχίας ψεμάτων και μυθοπλασιών, τα οποία και εκφωνούν, αλλά ταυτόχρονα και πιστεύουν.



«Χήρες και ορφανά να κλαίνε και τα σπίτια τους να καίμε»!

«Λοκατζής, λοκατζής, σε βουνό χωρίς φαΐ, χωρίς νερό. Mόνο αίμα. Και τι αίμα; Τουρκικό, Σκοπιανό, Αλβανικό. Αίμα να ΄ναι και ό,τι να΄ναι, τα G3 να βαράνε. Χήρες και ορφανά να κλαίνε και τα σπίτια τους να καίμε»!

Βίντεο με στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων που φωνάζουν, μετά από εντολές ανωτέρων, ακροδεξιά και φασιστικά συνθήματα, με απίστευτες εκφράσεις, κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων - Σπάρτακος, που κατήγγειλε το βίντεο, θέτει, εύλογα, το ερώτημα «γιατί οι ΑΓΕΣ Μανωλάς, ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος και ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος δεν κινούνται σύμφωνα με το νόμο».

Σύμφωνα με τον τίτλο του βίντεο τα εμετικά «τραγούδια» είναι από τα ΛΟΚ Σταυροβουνίου:


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, και η κυβέρνηση δεν έχουν παρά να δώσουν εξηγήσεις.  Τέρμα, πια, με τις φωτογραφίες της πλάκας, όπως η διπλανή.



Πηγή: www.imerodromos.gr

Ένα σύντομο βιογραφικό του πιο άχρηστου και ανεπάγγελτου πρωθυπουργού όλων των εποχών

Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα με αρχές και αξίες που φροντίζει για την επαγγελματική αποκατάσταση των γόνων του πριν καν καλά καλά αποφοιτήσουν από το πανεπιστήμιο και το έχει δείξει πάρα πολλές φορές. Η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κώστας Μπακογιάννης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης,
ο Κώστας Καραμανλής, ο Μιχάλης Λιάπης, είναι μόνο μερικά από τα παραδείγματα. Το ρεκόρ αποκατάστασης πάντως επάξια κερδίζει ο Αντώνης Σαμαράς.

Παρατηρώντας τους προγόνους και την πολιτική (δηλαδή και επαγγελματική) εξέλιξη του Αντώνη Σαμαρά, έρχεται στο νου η σουρεαλιστική δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη πριν λίγες βδομάδες σε κάποιο πάνελ. «Δεν με ενδιαφέρει αν είναι άθεος ο Τσίπρας, με ενδιαφέρει αν έχει κολλήσει κανένα ένσημο στη ζωή του». Ναι, ναι... ο Κυριάκος το 'πε αυτό! Όσο αστείο κι αν φαίνεται. 

Μίνι βιογραφικό Αντώνη Σαμαρά:

Δε μας παρατάς ρε… Χαρδούβελη

γράφει ο Δημήτρης Μηλάκας

Μετά το Βενιζέλο που ούτε λίγο ούτε πολύ περιμένει τον ανδριάντα του στο Σύνταγμα από την ευγνωμονούσα πατρίδα (που την έσωσε) μας προέκυψε και άλλος μετριόφρων σωτήρας. Ο Γκίκας!

 «Δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου για το ποιος είμαι, ποια ήταν η καριέρα μου. Δεν έχω υπηρετήσει κανέναν. Δεν σήκωσα τη σημαία κανενός και πάντοτε θέλω να κάνω το σωστό και το πρέπον. Και ξέρω ότι από αυτή τη θέση θα πολεμήσω για το δημόσιο συμφέρον. Αυτό, τελεία και παύλα» είπε εκνευρισμένος στη Βουλή ο υπουργός, γιατί, προφανώς αυτός ξέρει, πως θα μας σώσει και δε δέχεται κουβέντα.

Επίσης, ο Χαρδούβελης, μας ξεκαθάρισε στην ίδια του ομιλία πως  δεν έχουν γι  αυτόν σημασία τα λεφτά: «Έκανα την επιλογή να έρθω στην χώρα μου και κάθομαι ακόμα σε αυτήν τη χώρα, ενώ έχω επιλογή και έχω προσφορές να φύγω και να πάρω πολύ περισσότερα χρήματα».

Και μεις οι αχάριστοι να μην μπορούμε να εκτιμήσουμε τις προσπάθειές του, ούτε να δούμε με τα φώτα που άπλετα μας προσφέρει η διάνοιά του…

Να μην μπορούμε να καταλάβουμε ότι ήδη σχεδόν έχουμε βγει από την κρίση. Ότι να, όπου ναναι έρχεται η ανάπτυξη…
Και πώς να τον καταλάβουμε εμείς τον κύριο υπουργό με τις τόσες γνώσεις και τις ακόμη περισσότερες επιλογές. Και να θέλαμε δε θα μπορούσαμε, όπως δεν μπορούμε να πληρώσουμε το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ για παράδειγμα με το οποίο ο σπουδαίος μας τεχνοκράτης Γκίκας φορολογεί τους τάφους (δεν είναι πλάκα)  και τον αέρα!!! 

Δεν αμφισβητούμε τις ακαδημαϊκές  περγαμηνές του υπουργού οικονομικών, ποιοι είμαστε εμείς άλλωστε. Όμως αφού ξεκινά τη θητεία του με μια φοροεπιδρομή τέτοιου μεγέθους όπως ο ΕΝΦΙΑ και δίχως ίχνος συστολής απέναντι στα εκατομμύρια ανθρώπων  που -οι κυβερνητικές πολιτικές τις οποίες και αυτός ασπάζεται και υπηρετεί- έχουν τινάξει στον αέρα, μια κουβέντα μόνο έχουμε να του πούμε!

Δε μας χέζεις ρε Χαρδούβελη…

Πηγή: kokinorodo.blogspot.gr