Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Σχεδόν δυο μήνες μετά, αλλά σαν να μην πέρασε μια μέρα... Η φρέσκια απεικόνιση του παλιού σκουπιδότοπου (φωτορεπορτάζ)

Αρχές Αυγούστου επισκεφτήκαμε το Άνω Ελληνικό με αφορμή τη διαμαρτυρία -στην επίσημη σελίδα του Δήμου- κατοίκου της 29ης Οδού για τον σκουπιδότοπο που υπήρχε εκεί κοντά.

Η κατάσταση που είχαμε αντιμετωπίσει ήταν αποκαρδιωτική, ένας απέραντος σκουπιδότοπος που τον "μεταφέραμε" στο ιστολόγιο με τις φωτογραφίες της κατοίκου, αλλά και με ρεπορτάζ για αυτά που είδαμε.

Μοσχάτο-Ταύρος: Έναρξη - Παρουσίαση των Καλλιτεχνικών τμημάτων του Πνευματικού Κέντρου

Τα καλλιτεχνικά τμήματα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου ξεκινούν τη χρονιά τους με παρουσίαση του περιεχόμενου των μαθημάτων τους.

Συνελήφθη στο σπίτι του στη Γλυφάδα ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης

Συνελήφθη χθες, από την Ασφάλεια Αττικής, ο εφοπλιστής Ιωάννης Καραγιώργης, 66 ετών, στο σπίτι του στη Γλυφάδα, με βάση ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί από τις
ολλανδικές Αρχές και αφορούσε τα αδικήματα της απάτης, πλαστογραφίας και δόλιας πτώχευσης, για τα οποία κατηγορείται στην Ολλανδία.

Ο εφοπλιστής οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος διέταξε την κράτησή του, μέχρι να εξεταστεί από τις δικαστικές Αρχές το αίτημα για έκδοσή του στην Ολλανδία.

Θα καλέσουμε την κα Τέτα Γρίζου από το "Best" να δώσουμε συνέντευξη κι εμείς, οι δημότες Ελληνικού-Αργυρούπολης



 
Αγαπητοί συνδημότες, βοηθείστε παρακαλώ την γραία...
Μήπως ζω σε άλλο Δήμο
και δεν το έχω καταλάβει η υπέργηρη;;;

Το «Καλάθι Αλληλεγγύης» της Μεσοποταμίας στο SuperMarket “ΓΑΛΑΞΙΑΣ” στο Μοσχάτο, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου

Η κίνηση πολιτών Μοσχάτου «Μεσοποταμία», θεωρώντας υποχρέωση την στήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν άμεση ανάγκη, συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής για το «Καλάθι Αλληλεγγύης» που λειτουργεί γοα 3η συνεχή χρονιά και στηρίζει μέχρι στιγμής 30 οικογένειες.

Για τον παραπάνω λόγο, το «Καλάθι Αλληλεγγύης» της Μεσοποταμίας,
διοργανώνει συγκέντρωση έξω από το SuperMarket “ΓΑΛΑΞΙΑΣ” στο Μοσχάτο, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016, από τις 12.00 έως 14.00, με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής για τους συνανθρώπους μας!

Μοσχάτο-Ταύρος: Εκπαίδευση στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές - Αιτήσεις μέχρι 5 Οκτωβρίου

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου σε συνεργασία με τον Πιστοποιημένο Συνεργάτη της UNICERT - Παν/μιο Πειραιώς, I.C.T.C. διοργανώνει νέο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Δεξιοτήτων Πληροφορικής που οδηγεί στην απόκτηση του Αναγνωρισμένου Πιστοποιητικού χρήσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών “UNICERT PRIMARY”.

Η εκπαίδευση είναι εντελώς δωρεάν, ολοκληρώνεται ταχύρρυθμα σε 2 εβδομάδες και περιλαμβάνει:

Εκμάθηση βασικών αρχών χρήσης υπολογιστή & Media Lab στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης

Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης μαθαίνουμε τις βασικές αρχές χρήσης ενός υπολογιστή, ανακαλύπτουμε
χρήσιμα εργαλεία και δυνατότητες που μας προσφέρει το διαδίκτυο στην καθημερινότητά μας και στις ανάγκες μας και αναζητούμε τρόπους να εκφράσουμε τη δημιουργικότητά μας με χρήση απλών και δωρεάν προγραμμάτων multimedia!

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στο Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηλιούπολης (Νικομάχου 18 κτήριο ΟΤΕ).

2,7 εκατομμύρια από την Περιφέρεια Αττικής για το Μουσείο Μεταλλείας - Μεταλλουργίας στο Λαύριο

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στη συνεδρίαση της 27ης Σεπτεμβρίου ενέκρινε τη σύναψη και τους όρους του σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Αττικής και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) για την υλοποίηση του έργου «Μουσείο Μεταλλείας - Μεταλλουργίας Λαυρίου στο διατηρητέο συγκρότημα Μηχανουργείου στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου Τ.Π.Π.Λ.».

"Η Γυναίκα στους αμμόλοφους" στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας στο Μοσχάτο, Κυριακή 2 Οκτωβρίου στις 8.00μμ

Οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Μεσοποταμίας για το μήνα Οκτώβριο ξεκινούν αυτή την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, με το αριστουργηματικό φιλμ "Η Γυναίκα στους Αμμόλοφους" (1964), του Χιρόσι Τεσιγκαχάρα.

Οι προβολές της Μεσοποταμίας ξεκινούν -προσοχή στην αλλαγή ώρας- ακριβώς στις 8.00 το βράδυ, όπως πάντα, στον πολύ όμορφο κήπο, Πλάτωνος 13, στο Μοσχάτο.
Μετά τις προβολές, θα ακολουθεί μια συζήτηση μεταξύ όλων μας για την ταινία, διάρκειας περίπου μίας ώρας.

Αργυρούπολη: Μοχίτο Πάρτυ στο Υπόστεγο, σήμερα, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου από τις 9.00μμ


Τους Μητσοτάκηδες ο λαός τούς παντρεύεται αλλά δεν τους ερωτεύεται, γι' αυτό και τους χωρίζει...

Πολλοί βουλευτές τής ΝΔ ήταν εξοργισμένοι την Τετάρτη με τον αρχηγό Κούλη γιατί δεν σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας για τη διαπλοκή στη συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία.

Όποιος ήθελε περισσότερες αποδείξεις γιατί δεν το έκανε ο Κ. Μητσοτάκης μάλλον τις έλαβε την Πέμπτη με την κακουργηματική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τού πρώην γενικού διευθυντή τού ΠΑΣΟΚ Ρ. Σπυρόπουλου για τη διαχείριση των οικονομικών τού πάλαι ποτέ κινήματος...

Δεν το ξεχάσαμε!!!


Τόσους μήνες μετά το "Παραδοσιακό Πανηγύρι" κι ακόμη δεν μπορούμε να μάθουμε πού δημοσιεύτηκαν στι διαδίκτυο τα παραστατικά, όπως μας είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο έφορος του Εξωραϊστικού & Πολιτιστικού
Συλλόγου Αγίας Παρασκευής Ελληνικού "Πρόοδος".

Μέχρι να ενημερωθούμε, μπορούμε να σκεφτόμαστε ότι εσκεμμένα παραπλάνησε το Δημοτικό Συμβούλιο και ότι δεν αναρτήθηκαν πουθενά.

Ανοιχτή Προσυνεδριακή Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης, σήμερα, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στις 6.00μμ


Αν δεν παινέψεις το χορηγό...

Σε πλήρη εναρμόνιση το σύνολο σχεδόν των μέσων μαζικής ενημέρωσης, των ραδιοφώνων, των καναλιών (παλιών και νέων), των εφημερίδων και των ιστολογίων αποφαίνονται σήμερα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «κερδίζει έδαφος και ανακτά την πρωτοβουλία»!

Καθόλου παράξενο μια και, εκτός της ιδεολογικής ταύτισης μετά τη χθεσινή τοποθέτηση Μητσοτάκη στη Βουλή, πανηγυρίζουν τα ιδιωτικά σχολεία, τα ιδιωτικά ΙΕΚ, τα φροντιστήρια και τα κολέγια, βασικοί χορηγοί διαφημίσεων των ΜΜΕ τώρα που έχει κάπως περιοριστεί η μεγάλη στρόφιγγα της τραπεζικής «χορηγίας».

Είναι όντως ευλογία ο πλουραλισμός στην ενημέρωση!

efsyn.gr