Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Χρήστο, «έφυγες» νωρίς...

Καλό Ταξίδι, Χρήστο μας...
Είναι από αυτές τις ειδήσεις που δεν μπορείς να πιστέψεις...
Σήμερα το πρωί η καρδιά του Χρήστου Βλάχου τον πρόδωσε.


Ο Χρήστος Βλάχος ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος που πρόσφερε πάρα πολλά για τους συνανθρώπους του και ιδιαίτερα για τα παιδιά. Ασχολήθηκε με τα κοινά στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Από το 2007 επί δημαρχίας Χρήστου Κορτζίδη υπήρξε δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ελληνικού, Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών και Πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης και από το 2011 στον ενιαίο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης. Από το 2012 υπήρξε αντιδήμαρχος Παιδείας. Έτρεφε αμέριστη αγάπη για τα παιδιά με νεοπλασματικές παθήσεις.

Άλιμος: Εικόνες ντροπής - Πολίτες τρίτης κατηγορίας τα Άτομα με Αναπηρία (φωτογραφίες)


Eίναι η στιγμή που ένα νεαρό παιδί, το οποίο βρίσκεται καθηλωμένο σε αναπηρικό αμαξίδιο, προσπαθεί να φτάσει στο σπίτι του, αλλά δυστυχώς κάποιοι φρόντισαν να του κλείσουν τον πεζόδρομο!

Είναι γεγονός πως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της σημερινής δημοτικής αρχής Αλίμου είναι τα απροσπέλαστα πεζοδρόμια.


Παρά το γεγονός ότι ο Δήμος διαθέτει πεζοδρόμια με μεγάλο πλάτος, στα οποία θα μπορούσαν με άνεση να εξυπηρετηθούν οι πεζοί, όπως θα διαπιστώσετε και στις αποκλειστικές φωτογραφίες, τα περισσότερα καταλαμβάνονται από γλάστρες, ζαρντινιέρες, αυτοκίνητα αλλά και ειδικά διαμορφωμένες πέργκολες για να εξυπηρετούνται οι επιχειρηματίες και μόνο!

Η Βαρκελώνη δείχνει τον δρόμο

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να είναι αδιάφορη απέναντι στις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι συμβεβλημένες μ’ αυτήν επιχειρήσεις, αντίθετα πρέπει να προτάσσει τη συνεργασία με εκείνες που καλύπτουν βασικές κοινωνικές ανάγκες και επιδιώκουν το συλλογικό όφελος.

Με αυτό το σκεπτικό ο Δήμος της Βαρκελώνης ετοιμάζεται να προωθήσει σειρά θεσμικών παρεμβάσεων ώστε στις προμήθειες και τις αναθέσεις έργων των δημοτικών αρχών να ευνοούνται συλλογικές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που θέτουν ως προτεραιότητά τους το ήθος και τον θετικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

Στην ευρύτερη περιφέρεια της Βαρκελώνης υπάρχουν 4.800 εγχειρήματα κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας:

Η επόμενη μέρα... @ Κλείνει ο κύκλος της αβεβαιότητας

Ως την "απαρχή του τέλους του φαύλου κύκλου μέτρων - ύφεσης" και της διεθνούς εποπτείας για τη χώρα, όπως είπε ο υπ. Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος, είδαν ο διεθνής Τύπος,
πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες και "αγορές" την προχθεσινή συμφωνία στο Eurogroup για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τη βιωσιμότητα του χρέους, παρά τις επιφυλάξεις που διατυπώθηκαν από ορισμένες πλευρές για τη "βήμα - βήμα" προσέγγιση.

Ακόμη και το ΔΝΤ ωστόσο εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι εντός του έτους οι ρυθμίσεις για τη βιωσιμότητα του χρέους θα ενισχυθούν περισσότερο, σε βαθμό που θα επιτρέψει και στο ίδιο να συμμετάσχει.

Τ
ο πλαίσιο μιας οριστικής λύσης του ελληνικού ζητήματος είδαν στη συμφωνία, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, Κομισιόν, Σόιμπλε, Moody's, Fitch, τραπεζικοί παράγοντες.