Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Άλιμος: Εικόνες ντροπής - Πολίτες τρίτης κατηγορίας τα Άτομα με Αναπηρία (φωτογραφίες)


Eίναι η στιγμή που ένα νεαρό παιδί, το οποίο βρίσκεται καθηλωμένο σε αναπηρικό αμαξίδιο, προσπαθεί να φτάσει στο σπίτι του, αλλά δυστυχώς κάποιοι φρόντισαν να του κλείσουν τον πεζόδρομο!

Είναι γεγονός πως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της σημερινής δημοτικής αρχής Αλίμου είναι τα απροσπέλαστα πεζοδρόμια.


Παρά το γεγονός ότι ο Δήμος διαθέτει πεζοδρόμια με μεγάλο πλάτος, στα οποία θα μπορούσαν με άνεση να εξυπηρετηθούν οι πεζοί, όπως θα διαπιστώσετε και στις αποκλειστικές φωτογραφίες, τα περισσότερα καταλαμβάνονται από γλάστρες, ζαρντινιέρες, αυτοκίνητα αλλά και ειδικά διαμορφωμένες πέργκολες για να εξυπηρετούνται οι επιχειρηματίες και μόνο!


Τα τεχνητά εμπόδια τα οποία δημιουργούνται από ασυνείδητους (με τις ευλογίες όμως της δημοτικής αρχής…) κατά παράβαση πάντα του κανονισμού χρήσης πεζοδρομίων, εμποδίζουν και καθιστούν άκρως επικίνδυνη τη διέλευση παιδιών, ηλικιωμένων, αμαξιδίων ΑμεΑ, μητέρων με καροτσάκια και γενικότερα όλων των πεζών.


Οι εικόνες δείχνουν ξεκάθαρα την πλήρη αναρχία που επικρατεί σε κεντρικούς δρόμους του Αλίμου, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση δικαιωμάτων, κυρίως των ΑμεΑ και των θεμελιωδών ελευθεριών τους.

Η αδιαφορία της δημοτικής αρχής, δίνει την αίσθηση προπάντων σε όλους αυτούς που αντιμετωπίζουν κινητικά και όχι μόνο προβλήματα, πως η ατομική τους αυτονομία και ανεξαρτησία, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας τους, καταστρατηγείται στο όνομα του κέρδους.

Οι φωτογραφίες ντοκουμέντο που κατέγραψε ο φακός τού
“τρο” και που δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση, είναι αδιάψευστος μάρτυρας μιας κατάστασης που δείχνει να παγιώνεται στην περιοχή, δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά σε χιλιάδες πολίτες, για τη στάση του δημάρχου Α. Κονδύλη, απέναντι σε ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα, που με την ανοχή του παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα, θέτοντας σε κίνδυνο χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.

Αντί λοιπόν ο δήμαρχος να διαχωρίζει τους πολίτες του σε πολίτες δυο ταχυτήτων, καλό θα ήταν να εκπονήσει ένα σχέδιο δράσης για την αποκατάσταση της νομιμότητας στην πόλη του και την παράδοση των πεζοδρομίων στους πεζούς...tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου