Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Ποσοστό 10% του γενικού πληθυσμού παρουσιάζει κάποια διαταραχή στη νεφρική λειτουργία

Το 10% του γενικού πληθυσμού σε όλο τον κόσμο παρουσιάζει κάποια διαταραχή στη λειτουργία των νεφρών, η οποία
μπορεί να διαγνωστεί με μια απλή εξέταση.

Η υψηλή τιμή κρεατινίνης σε μία εξέταση αίματος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι η διαταραχή της νεφρικής λειτουργίας μπορεί να εξελιχθεί προς το χειρότερο.

«Έρευνες που έγιναν στην Αμερική έδειξαν ότι 10% του γενικού πληθυσμού έχουν ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά με τη λειτουργία των νεφρών. Σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να δούμε τι φταίει και να προλάβουμε την εξέλιξη της νεφρικής διαταραχής σε νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου και να την καθυστερήσουμε».

Την παιδίατρο Αιμιλία Γιαννοπούλου τίμησε η Ένωση Γυναικών Γλυφάδας "Εμείς" στην εκδήλωση για τη Μέρα της Γυναίκας

Τη Κυριακή στις 6 Μαρτίου του 2015 η Ένωση Γυναικών Γλυφάδας "Εμείς" γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας με την χοροεσπερίδα που πραγματοποίησε στο ξενοδοχείο Όασις της Γλυφάδας.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Πρόεδρος Λένα Μαυρακάκη ενώ αφιέρωμα στη γυναίκα έγινε από την κ. Ερμιόνη Κοροσίδου, η οποία έχει διατελέσει μέλος ενώσεων για τα δικαιώματα της γυναίκας στο εξωτερικό.

Τα σωματείο βράβευσε την παιδίατρο Αιμιλία Γιαννοπούλου , η οποία παρέχει ιατρικές υπηρεσίες σε άπορα παιδιά του σωματείου και την ευχαρίστησε για τον συνεχή εθελοντικό και ακούραστο αγώνα που δίνει τόσα χρόνια στη πόλη μας .

Ανοιχτή Συνέλευση Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης: Το έγκλημα στη Χερσόνησο της Βουλιαγμένης δεν θα περάσει

Η Ανοιχτή Συνέλευση φορέων και πολιτών Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης στη συνάντηση της 7 Μαρτίου αποφάσισε τη δημιουργία ομάδων εργασίας που θα ασχοληθούν με τα ιστορικά μνημεία
του δήμου με στόχο την προστασία και ανάδειξη των μνημείων, όπως και τη διάδοση της τοπικής ιστορίας στους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους.

Οι ομάδες θα είναι τρείς και θα ασχοληθούν μια με τα ιστορικά μνημεία της Βάρης, μια με τα μνημεία της Βούλας και μια με τα μνημεία της Βουλιαγμένης. Στις ομάδες μπορεί να συμμετέχει ελεύθερα κάθε πολίτης.

Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο και το έργο των ομάδων όπως και για τις ημέρες και ώρες συναντήσεων μπορούν να ζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι από τη Μιμίκα Θεοδωρίδου 6982209948.

Κάλεσμα σε συλλογικότητες για συντονισμό ενάντια στις εκποιήσεις, το Σάββατο 19 Μαρτίου στις 6.00μμ - ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α.

Κάλεσμα για συνάντηση και συντονισμό των συλλογικοτήτων που αντιδρούν στις τρεις μεγάλες εκποιήσεις του παραλιακού μετώπου, απευθύνουν η "Επιτροπή ενάντια στην εκποίηση του Λιμανιού του Πειραιά", η "Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό" και η "Επιτροπή ενάντια στην εκποίηση της Χερσονήσου της Βουλιαγμένης.

Η συνάντηση θα γίνει στο ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α, στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο, το Σάββατο 19 Μαρτίου στις 6.00μμ.

Ακολουθεί ολόκληρο το κάλεσμα:

Ο Χορός του Μίλωνα στο ''Ασπρο Πιάτο''. Ρεπορτάζ και Συνεντεύξεις (video)

της Εριέλλας Χρυσού

Ο Αθλητικός Όμιλος Νέας Σμύρνης ο Μίλων πραγματοποίησε τον ετήσιο χορό του στο Άσπρο Πιάτο, στην Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Σμύρνη.

Σε μία γεμάτη αίθουσα από φίλους και μέλη του Μίλωνα, οι παραβρισκόμενοι διασκέδασαν τρώγοντας, πίνοντας και χορεύοντας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος, εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής και δημοτικοί σύμβουλοι.

Η διαδικτυακή τηλεόραση της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr κάλυψε την εκδήλωση.

Τάσος Ταστάνης, Πρόεδρος του Ο.Α.Σ.Α.: «Να κερδίσουμε το στοίχημα της καταξίωσης των Δημόσιων Αστικών Συγκοινωνιών»

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνει δύο μήνες στο τιμόνι του ΟΑΣΑ, ο νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας κ. Τάσος Ταστάνης και μιλάει για πρώτη φορά και αποκλειστικά στον «Π» για την υφιστάμενη κατάσταση του ΟΑΣΑ αλλά και για την επόμενη ημέρα του Οργανισμού, για τα λιθαράκια με τα οποία έχουν αρχίσει ήδη να χτίζουν μια διαφορετική εικόνα πιο φιλική στον επιβάτη, στον πολίτη.

«Μεγάλο στοίχημα» χαρακτηρίζει τη θέση ευθύνης που κατέχει και την οποία του εμπιστεύτηκε η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπίρτζης.

«Για μένα -τονίζει- είναι ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να το κερδίσουμε για να πούμε ότι έχουμε μια διαφορετική πρόταση για την κοινωνία, και τη ζωή. Μέχρι τώρα υπήρχε μια λογική απαξίωσης για όλα τα δημόσια αγαθά όπως είχε και όλος ο δημόσιος τομέας». Αυτή την εικόνα λοιπόν ο Πρόεδρος Δ.Σ. του ΟΑΣΑ κ. Ταστάνης με θέρμη υποστήριξε ότι θα συμβάλλει τα μέγιστα για να τη βελτιώσει.


συνέντευξη στην Έφη Φιλιπποπούλου

Άλλο ανεξαρτησία και άλλο ασυδοσία & Το απόστημα θα σπάσει...

Το τρίγωνο της διαπλοκής, που ως γνωστόν περιλαμβάνει κυβερνήσεις και κόμματα, ΜΜΕ και τράπεζες, έχοντας χάσει λόγω των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων τον ασύδοτο
και παράνομο θαλασσοδανεισμό από τον έως χθες ελεγχόμενο χρηματοπιστωτικό τομέα, αντιδρά σπασμωδικά και εκτίθεται.

Με αφορμή την εισαγγελέα κυρία Τσατάνη, η οποία έσπευσε να επιτεθεί στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο για παρεμβάσεις στο έργο της, η πολιτική πλευρά του τριγώνου -Κυριάκος Μητσοτάκης, Μ. Βορίδης και Ευ. Βενιζέλος-, συνεργαζόμενη με την άλλη πλευρά του τριγώνου -Σταύρος Ψυχάρης και Σία-, επιχειρεί να πλήξει την κυβέρνηση εγκαλώντας την για παρεμβάσεις στο έργο της "ανεξάρτητης" Δικαιοσύνης, την οποία οι ίδιοι είχαν φτιάξει τόσα χρόνια στην εξουσία.

Η κ. Τσατάνη, λοιπόν, της οποίας ο σύζυγος και η θυγατέρα ήταν υποψήφιοι βουλευτές με τη Ν.Δ., ζήτησε επιμόνως να αναλάβει την υπόθεση του επιχειρηματία Βγενόπουλου, που είχε ανατεθεί στον εισαγγελέα διαφθοράς. Και τι έκανε όταν την ανέλαβε;

Βιβλιοπαρουσίαση: "Το στίγμα" της Ρούλας Σαμαϊλίδου στην Αγ. Παρασκευή Ελληνικού, το Σάββατο 19 Μαρτίου στις 7.00μμ

Η στιγμή που πρόσφυγες και το ηλικιωμένο ζευγάρι που τους φιλοξένησε ξεσπούν σε κλάματα μπροστά στην κάμερα (video)

Ο Χρήστος και η Ελένη, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι από την Ειδομένη, φιλοξένησαν πρόσφυγες στο σπίτι τους.

Το επόμενο πρωί, ενώ οι πρόσφυγες ετοιμάζονταν να φύγουν, ένας Γερμανός δημοσιογράφος επισκέφτηκε το σπίτι των ηλικιωμένων στο πλαίσιο ρεπορτάζ για τις εξελίξεις με τους πρόσφυγες στα σύνορα.

Ενώ οι δύο ηλικιωμένοι μιλούσαν στην κάμερα εμφανίστηκε μία πρόσφυγας, που πέρασε το βράδυ μαζί τους. Χωρίς να διστάσει, φίλησε τα χέρια πρώτα της κυρίας Ελένης και μετά του κυρ Χρήστου.

Καθαρά Δευτέρα στο Ελληνικό με τους πρόσφυγες - Ash Monday with the refugees

Την Καθαρά Δευτέρα παίρνουμε τους χαρταετούς μας και πάμε Ελληνικό, στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο, στις 8.00μμ.

Καλώδια, κολώνες δεν έχει, κάνουμε κούλουμα όλοι
μαζί και αφήνουμε τους αετούς μας στα 500 περίπου πιτσιρίκια της μιας μονάδας προσφύγων, που αγαπούν πολύ το έθιμο αυτό κι είναι εξπέρ στα ζύγια.

Μιλήσαμε σήμερα επιτόπου (είχα πάει με την κόρη μου να δώσουμε πέντε αετούς που είχαμε πάρει) με την κυρία υπεύθυνη από το Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής και είπαμε τα εξής:

Κωνσταντάτος: Ψηφίζω ότι θέλετε αρκεί να φύγουν οι πρόσφυγες από το Ελληνικό

Σε μια προσπάθεια να χειριστεί «συνδικαλιστικά» το προσφυγικό, ο κ. Κωνσταντάτος δήλωσε πρόθυμος να ψηφίσει όλες τις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης με μία και μοναδική προσθήκη «να κλείσει στο τέλος Μαρτίου το κέντρο φιλοξενίας στο Ελληνικό».

Το αποτέλεσμα ήταν το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης με την προσθήκη να υπάρξει δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για να κλείσει το Ελληνικό (που πρότεινε σε αντικατάσταση της αρχικής διατύπωσης ο κ. Μιμηγιάννης) να ψηφιστεί από τους δημοτικούς συμβούλους της Ενωμένης Πόλης και τον κ. Μιμηγιάννη.


Η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης κατέθεσε δικό της ψήφισμα.

Τερτίπια από την αρχή