Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Π. Πολάκης: Η εικόνα του ΕΣΥ σήμερα, είναι ενός συστήματος που αρχίζει να ορθοποδεί (συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ)

γράφει η Έφη Φουσέκη

Με συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας προαναγγέλλει παρεμβάσεις σε πολλά μέτωπα, με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Δεν «κομίζουμε γλαύκας εις Αθήνας» αν πούμε ότι δεν «μασάει» τα λόγια του και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικός ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε
στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όταν τα αρχαία μνημεία συναντούν το… ΚΤΕΟ!

γράφει η Ελένη Μπελιά *

Στον Άλιμο, στο μέσο μιας αστικής, πυκνοκατοικημένης περιοχής, έχουμε την τύχη η ιστορία να έχει αφήσει σημαντικά απομεινάρια της.

Στην περιοχή «Τραχώνων», στο Άνω Καλαμάκι βρίσκεται το Αρχαίο Θέατρο Ευωνύμου, γνωστό και ως Αρχαίο Θέατρο Τραχώνων, που χρονολογείται από τα μέσα του 4ου π.Χ. Αιώνα.

Ο Δήμος Ηλιούπολης στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

Ο Δήμος Ηλιούπολης κατατάσσεται στους 150 Δήμους της Χώρας που θα χρηματοδοτηθούν για την εκπόνηση Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) από το
Πράσινο Ταμείο, φορέα που εποπτεύεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που έλαβε στην τελευταία συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου ο Δήμος Ηλιούπολης θα λάβει 86.000€ για την εκπόνηση του δικού του ΣΒΑΚ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων Ιανουαρίου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το 2017 είναι η χρονιά, που η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και η Εθνική Λυρική Σκηνή θα μετακομίσουν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Είναι η χρονιά, στην οποία το ΚΠΙΣΝ θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία και θα ξεδιπλώσει όλες του τις πτυχές, προκειμένου να υποδεχθεί τους φίλους, τα μέλη και τους επισκέπτες του.

Η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου στην εκπομπή econews του ΣΚΑΪ για θέματα εξοικονόμησης ενέργειας (video)

Το Σάββατο 7 Ιανουαρίου, η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, μίλησε στη εκπομπή "econews" της Κατερίνας Χριστοφιλίδου,
στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, για τις πολιτικές και τις δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας που εξελίσσονται στο Δήμο Αγ. Δημητρίου.

Παρακολουθείστε όλη τη συνέντευξη στο video που ακολουθεί, γιατί η ενεργειακή οικονομία και η προστασία του περιβάλλοντος μας αφορά όλους.

"Η Ζωή Είναι Ωραία" στον Άλιμο, όταν βέβαια υπάρχουν λεφτά - Το πρόγραμμα του Ιανουαρίου


Στο κυνήγι της μαύρης εργασίας το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας - Το 30% ξεπερνά η υποδηλωμένη εργασία

Πλήθος ερωτήσεων και καταγγελιών δέχτηκε ο γενικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε), Νάσος Ηλιόπουλος, φιλοξενούμενος στο στούντιο του 105,5 στο Κόκκινο από τον Στάθη Σχινά.

Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε σημαντική ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών για την αντιμετώπιση της μαύρης εργασίας και κάλεσε τους πολίτες να απευθύνονται στο τηλέφωνο 15512 για ανώνυμες καταγγελίες με τα στοιχεία της επιχείρησης που θέλουν να δεχτεί έλεγχο.

Έναρξη προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Ηλιούπολης - Το πρόγραμμα της Χειμερινής Περιόδου 2016-2017

Με δυο ταινίες του σύγχρονου σουηδικού κινηματογράφου σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα, ξεκινάει τη χειμερινή περίοδο 2016-2017 η Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης (ΚΛΗ).

Η πρεμιέρα γίνεται την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στις 8.00μμ στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης (Μαρ. Αντύπα 134 & Σοφ. Βενιζέλου 100, Ηλιούπολη), οι προβολές θα γίνονται κάθε Κυριακή την ίδια ώρα και η είσοδος είναι ελεύθερη.