Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Καταδίκη για δύο νεοναζί - προφυλακίστηκε η Σκορδέλη

Ένοχοι κρίθηκαν οι Γιώργος Περρής και Νίκος Παπαβασιλείου για συμμετοχή στα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής και επιθέσεις στην περιοχή της πλατείας Αμερικής, όπως αναφέρει το «jailgoldendawn», παρατηρητήριο για τις δικαστικές υποθέσεις της νεοναζιστικής οργάνωσης. Το δικαστήριο επέβαλε στους δύο κατηγορούμενους ποινή φυλάκισης τριών ετών και πέντε μηνών στον καθένα για τέλεση
εγκληματικής πράξης «από μίσος προκαλούμενο λόγω της φυλής, του χρώματος, κλπ», με αποτέλεσμα η ποινή να μην αναστέλλεται.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο και τις μαρτυρίες, οι Περρής και Παπαβασιλείου συμμετείχαν σε τάγματα εφόδου με σκοπό την τρομοκράτηση και το υλικό κέρδος. Ειδικότερα κρίθηκαν ένοχοι για την επίθεση στα γραφεία της Τανζανικής κοινότητας και την τρομοκράτηση μεταναστών καταστηματαρχών.


Το του Μιλτιάδου τρόπαιον

γράφει ο Θανάσης Καρτερός

 Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είναι ως γνωστόν υπουργός Ναυτιλίας. Θα έπρεπε να είναι πρώην υπουργός Ναυτιλίας, αν είχε φιλότιμο, ευαισθησία, πολιτική υπευθυνότητα, ή έστω τη στοιχειώδη αίσθηση τι σημαίνει να πνίγονται μικρά παιδιά και οι μανάδες τους στο Αιγαίο. Στα χέρια των ένστολων τους οποίους διοικεί και για τους οποίους αυτός φέρει την πλήρη ευθύνη -και πολιτική και ανθρώπινη.

Ο Μιλτιάδης όμως προτιμά από την παραίτηση το τρόπαιο των πνιγμένων παιδιών. Δεν καταδέχτηκε ούτε να κατέβει στο λιμάνι για να πει μια κουβέντα παρηγοριάς στους τραγικούς πατεράδες. Δεν εδέησε να ψελλίσει ούτε εκείνη την άχαρη και προσχηματική φρασούλα που συνηθίζει η κυβέρνησή του -ότι θα διερευνηθεί το θέμα, θα αποδοθούν ευθύνες αν υπάρχουν και λοιπά και λοιπά. Δεν φρόντισε ούτε να στείλει έναν υπάλληλο του υπουργείου του να υποδεχτεί τους διασωθέντες, ούτε ένα αυτοκίνητο να τους μεταφέρει στο κατάλυμα που άλλοι βρήκαν γι' αυτούς.


Ουδεμία έκπληξις

Του Χριστόφορου Παπαδόπουλου

Διαβάζω στις εφημερίδες για μια νέα διάσπαση που προετοιμάζει ομάδα στελεχών της ΔΗΜΑΡ και δεν εκπλήσσομαι με τα ονόματα που, σύμφωνα με τις ίδιες δημοσιογραφικές πηγές, είναι οι πρωταγωνιστές της.

Αν απουσίαζες επί μακρόν, επέστρεφες ανυποψίαστος και σε ρωτούσαν ποιοι φεύγουν από την
«Ανανεωτική Αριστερά» για να τα βρουν με το ΠΑΣΟΚ πάλι μέσα θα έπεφτες, με απόκλιση 1-2 πρόσωπα. Θα έπεφτες βεβαίως έξω όσον αφορά τον Νίκο Μπίστη, γιατί θα τον έβαζες πρώτο και καλύτερο και θα έχανες.
Πρόλαβε να φύγει πρώτος και μόνος, μακριά από το «αγριεμένο» πλήθος των βραδυπορούντων. Εκείνος έπιασε ήδη στασίδι στην κίνηση των 58, οι άλλοι έπονται. Δεν συγκαταλέγεται στους αποχωρούντες ο Σπύρος Λυκούδης, προς το παρόν τουλάχιστον. Στους πρωταγωνιστές συγκαταλέγονται οι Γρηγόρης Ψαριανός, Ανδρέας Παπαδόπουλος, Γεράσιμος Γεωργάτος, ουδεμία έκπληξις.

Πρόταση στην κυβέρνηση Σαμαρά για το καλό της πατρίδας

Το περιστατικό με τους 12 νεκρούς μετανάστες στο Φαρμακονήσι αμαύρωσε την άψογη εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό, ενώ η πρωτοβουλία της Διεθνούς Αμνηστίας να ζητήσει από τις ελληνικές αρχές να ξεκινήσουν έρευνα και να ασκήσουν δίωξη στους υπαίτιους δίνει συνέχεια στην υπόθεση και μπορεί να πλήξει ανεπανόρθωτα τον ελληνικό τουρισμό. Υπάρχει, όμως, ένας τρόπος για την κυβέρνηση Σαμαρά να αλλάξει το κλίμα:


Η κυβέρνηση Σαμαρά πρέπει να επικηρύξει τα πτώματα των παιδιών και των γυναικών που πνίγηκαν στο Φαρμακονήσι, για να δείξει στην παγκόσμια κοινότητα πως ενδιαφέρεται τουλάχιστον αυτοί οι άνθρωποι να βρεθούν και ταφούν.

Αν το ποσό της επικήρυξης είναι μεγάλο, χιλιάδες ψαράδες -αλλά και σκαφάτοι που τώρα τα φέρνουν δύσκολα βόλτα- θα ξαμοληθούν στο Αιγαίο για να βρουν κάνα πτώμα παιδιού από το Αφγανιστάν ή τη Συρία και να πιάσουν την καλή.

(Τους μετανάστες που επέζησαν από το περιστατικό στο Φαρμακονήσι -και κυκλοφορούν τώρα ανάμεσά μας- δεν χρειάζεται να τους επικηρύξει η κυβέρνηση, γιατί είναι ήδη επικηρυγμένοι. Και δεν το ξέρουν.)

Πηγή : pitsirikos.net

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο ΓΑΠ

Η Ελλάδα αλλάζει

Οριστικό επιχείρημα υπέρ της άποψης πως η κυβέρνηση Σαμαρά άλλαξε την Ελλάδα :

Κάποτε ήταν ατυχία να σε βρει ο Χριστόδουλος Ξηρός... σήμερα είναι τύχη να βρεις εσύ τον Χριστόδουλο Ξηρό.

Πηγή : pitsirikos.net

Χατζηκωνσταντέληδες και Χατζηκονδυλάκηδες


Μέρα που είναι σήμερα... Κυριακή και βροχερή, σκέφτηκα να ξεφύγουμε απ' αυτά που βασανίζουν τις ζωές μας.

Βρήκα λοιπόν και παρουσιάζω ένα ανθολόγιο από πηγές κρυστάλλινες και καθαρές σαν το γάργαρο νερό. Πηγές με έναν κοινό παρονομαστή :

ο καραμπινάτος και επιθετικός νεοφιλελευθερισμός (όπως το γνωρίζουμε από τον παρουσιαστή του kontra channel), η τηλεποδοσφαιροεφοπλιστική διαπλοκή και η αγωνία μην πουληθεί η συντηρητική παράταξη στη Συγγρού (που εκφράζουν τα parapolitika) και το μίγμα ακροδεξιάς-νεοφιλελευθερισμού, χρυσαβγίτικης συμπάθειας και εξυπηρέτησης μεγάλων (ενίοτε αγνώστων) συμφερόντων (που είναι μόνο μια σταχυολόγηση όσων υπηρετεί το γνωστό vimaonline).