Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Ο δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης για την κατάσταση των θαλάσσιων υδάτων

Πληθώρα καταγγελιών έχει δεχτεί τις τελευταίες μέρες ο Δήμος για υποψία μόλυνσης της θάλασσας στην περιοχή του πρώην κάμπινγκ και ΠΙΚΠΑ Βούλας και συγκεκριμένα για την παρουσία λυμάτων
στο νερό.

Ο Δήμος μετά από διεξοδική έρευνα του θέματος, ενημερώνει του πολίτες ότι η διεύθυνση δικτύου αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ διαβεβαίωσε το Δήμο ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, και καμία διαρροή στο δίκτυο αποχέτευσης.

Υπάρχει ωστόσο υποψία για παράνομη απόρριψη βοθρολυμάτων και σε περίπτωση που ισχύει κάτι τέτοιο, η μόλυνση στα ύδατα διαρκεί κάποιες ώρες, αφού μετά η όποια ρύπανση παρασύρεται από τα θαλάσσια ρεύματα.

Παράλληλα, ο Δήμος έχει ζητήσει, σε συνεργασία με τις λιμενικές αρχές, να γίνει νέα δειγματοληψία των υδάτων και να ενημερωθεί για την καθαρότητά τους.

Δεν είμαστε πια ένα κόμμα του 4%...


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή 29.07.2015

Nέα Σμύρνη: Πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης και ο Ειδικός Διαβαθμικός Σύνδεσμος Αττικής (ΕΔΣΝΑ) εγκαινιάζουν πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης έντυπου χαρτιού, με την τοποθέτηση ειδικών κάδων συλλογής.

Σημεία ειδικών κάδων συλλογής:
1. Δημαρχείο 
2. Εντός του Άλσους 
3. Σχολικό συγκρότημα οδού Νικομηδείας 
4. Σχολικό συγκρότημα οδού Αδαμαντίου Κοραή 
5. Σχολικό συγκρότημα οδού Αγνώστων Μαρτύρων 
6. Α’ ΚΑΠΗ 
7. Οδός Θεμιστοκλή Σοφούλη (έξω από τη Λεόντειο) 
8. Πλατεία Άνοιξης 
9. Πλατεία Φάρου 
10. Οδός Αγίας Φωτεινής (απέναντι από το ΚΕΠ)

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού για Μάρδα και Πανούση ζητά η Ζωή Κωνσταντοπούλου


Για ανεξήγητη επιθετικότητα και προσβολές στην προεδρία της Βουλής κάνει λόγο σε επιστολή της προς τον Α.Τσίπρα.

Αύριο Τρίτη
συνεδριάζει η Διάσκεψη των Προέδρων για την επιλογή νέου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

του Γεράσιμου Λιβιτσάνου

Σκληρή κριτική στους αναπληρωτές υπουργούς Οικονομίκών Δημήτρη Μάρδα καιΓιάννη Πανούση από την Πρόεδρο της Βουλης Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ζητά να μεριμνήσει ώστε να λάβουν τέλος τα φαινόμενα επίθετικότητας και προσβλητικών δηλώσεων εναντίον του θεσμού του Προέδρου της Βουλής και της επιτροπής για το δημόσιο χρέος.

Μοσχάτο-Ταύρος: Μέχρι τις 26 Αυγούστου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας

Παράταση έως τις 26 Αυγούστου πήρε η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους» που υλοποιείται από την Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφέρειας Αττικής σαν επικεφαλής στα πλαίσια της προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Ο ακριβής ορισμός των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων επιλεξιμότητας των ωφελουμένων ορίζεται με το ΦΕΚ 1066/5-6-2015 που βρίσκεται στη διάθεση των ενδιαφερομένων στην ιστοσελίδα του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το εισόδημα του ωφελούμενου όπως προκύπτει από τη φορολογική δήλωση δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 3.000€ ετησίως για μεμονωμένο άτομο και 4.500€ για το ζευγάρι προσαυξανόμενο κατά 900€ για κάθε ανήλικο (και κατά 1.500€ για κάθε ενήλικο) εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας.

Δαβάκης, Κωνσταντέλλος στη διοίκηση του Αστέρα Βάρης

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Ο. Κυανούς Αστήρ Βάρης με τη χθεσινή του συνεδρίαση.

Πρόεδρος αναλαμβάνει ο Δημήτρης Πάπιος, ενώ μέλη του ΔΣ θα είναι ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης Κύμα Ενωμένων Πολιτών, Δημήτρης Δαβάκης.

Έτσι για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 η ομάδα της Βάρης που θα συμμετέχει στο Πρωτάθλημα της Γ Εθνικής, θα έχει την εξής σύνθεση:

Νομίζω... ότι το παρακάνατε...


Καλημέρα από τον ΚΥΡ

Θα γίνει ο Γ. Πανούσης ο Πάγκαλος του ΣΥΡΙΖΑ;

του Διονύση Ελευθεράτου


Δυο πολιτικοί κινδυνεύουν να καταγραφούν ως έμψυχες, ζωντανές επιτομές της έννοιας «εμμονή»: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος των τελευταίων 3,5 ετών και ο «φρέσκος», Γιάννης Πανούσης, ο υπουργός. Ο πρώτος με το PSI, ο δεύτερος με τους «μπαχαλάκηδες» και τις μολότοφ. Εμμονή - λατρεία του ενός, εμμονή - κατάρα του άλλου.

Ο πρώτος προσποιείται ότι δεν είδε ακόμη την παγκόσμια, ολέθρια «πρωτοτυπία» του PSI, για το οποίο -αλίμονο- επαίρεται όπου βρεθεί κι όπου σταθεί: Αφάνισε το 75% των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, δένοντάς μας σε νέο Μνημόνιο και μάλιστα με «αλυσίδες» αγγλικού δικαίου, είδε το δημόσιο χρέος να συνεχίζει να τραβά την ανηφόρα κι όμως, ακόμη δεν λέει να «τραβήξει χειρόφρενο» η αμετροέπειά του. Ακόμη παριστάνει τον σωτήρα μας…

Ο δεύτερος, ο Γ. Πανούσης, χειρίζεται κάπως διαφορετικά το αντικείμενο της εμμονής του: Το βλέπει να «αλωνίζει» παντού και πάντα, ώστε να δικαιολογεί όλα τα «δικά του».

Παιδιά, ξαπλωθείτε, να μπούμε στους τάφους

γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Δεν ξέρω, αλλά αυτή η τελευταία Κεντρική Επιτροπή, αν εξαιρέσεις την τελική της απόφαση, θα πρέπει νομίζω να ξεχαστεί γρήγορα. Να είναι παρένθεση και να αντανακλά
μια παρένθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Και δεν αναφέρομαι εδώ στα όχι, στα ναι, στα ναι μεν αλλά, στη διάσταση απόψεων. Και στην ενδημική, τον τελευταίο καιρό, αποθέωση του τακτικισμού - άλλα λέμε, άλλα εννοούμε κι άλλα κάνουμε.

Αλλά στο γενικό κλίμα δυσθυμίας, δυστυχίας, ακόμα και πένθους, που χαρακτήριζε τις εργασίες από την αρχή μέχρι το τέλος.

Μανώλης Γλέζος: Νίκη των αντιδραστικών δυνάμεων, η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ

Το να συνομιλείς με τον Μανώλη Γλέζο είναι εξαιρετική τύχη (και τιμή ασφαλώς) είτε συμφωνείς σε όλα μαζί του είτε όχι. Ισοβίως ανατρεπτικό πνεύμα ο ίδιος άλλωστε, ζητά αντεπιχειρήματα για να αντικρούσει ο συνομιλητής του όσα εκείνος υποστηρίζει.

Επικριτικός για τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύτηκε η κυβέρνηση, αλλά και προς την Αριστερή Πλατφόρμα για την πρότασή της για εθνικό νόμισμα, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς επιμένει στην πρότασή του για μορατόριουμ με τους δανειστές.

Λένιν, Τσίπρας, Λαφαζάνης, μαζί με Σόιμπλε και Φάιμαν, αλλά και Σόλωνας, Πλούταρχος και Μένανδρος ήταν τα, ονομαστικά, «πιάτα» της συνέντευξης, μια συνέντευξη πάντως που επεκτάθηκε και σε άλλα: στη μαστίχα Χίου, τον κρόκο Κοζάνης και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

συνέντευξη στον Νίκο Παπαδημητρίου

Τ. Κορωνάκης: Να συγκροτήσουμε ένα σχέδιο που δεν θα μετατρέπει το Μνημόνιο σε πολιτική μας


Τη συγκρότηση ενός σχεδίου που "δεν θα μετατρέπει το μνημόνιο σε πολιτική μας" και ταυτόχρονα θα βάζει σε πρώτη προτεραιότητα την οργάνωση του βασικού συμμάχου κυβέρνησης

και κόμματος, "του ίδιου του λαού", υπογραμμίζει ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης περιγράφοντας την πορεία του κόμματος προς το έκτακτο συνέδριο, το οποίο δεν πρέπει να είναι "εσώκλειστο" αλλά, χρησιμοποιώντας τις προβλέψεις του καταστατικού, να στραφεί πιο πολύ στην ελληνική κοινωνία.

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη οι αποφάσεις του συνεδρίου να ληφθούν σε "ανοιχτό διάλογο με ό,τι κινείται στην Ευρώπη", καθώς και το γεγονός ότι η ενότητα είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ "πολιτικό σχέδιο αντιμετώπισης των δυσμενών συσχετισμών το οποίο φάνηκε να πετυχαίνει στην πορεία του", διαμηνύει πως "η περίοδος των διαφορετικών στάσεων μέσα στην Κ.Ο. τελειώνει με το έκτακτο συνέδριο".

συνέντευξη στον Φοίβο Κλαυδιανό

για εσχάτη προδοσία...

 Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή 29.07.2015

ΕΡΤ: Σε δίκη ο Χρ.Παναγόπουλος για κακουργηματική απιστία - Ζημία εκατομμυρίων ευρώ για το Δημόσιο

«Έκτακτες» αμοιβές συνολικά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε διευθυντικά στελέχη, απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες παραγωγής και εταιρείες τεχνικών συμβούλων και σειρά άλλων πράξεων κακοδιαχείρισης, συγκροτούν το πόρισμα βάσει του οποίου, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, παραπέμπεται σε δίκη, ο πρώην πρόεδρος της Δημόσιας Τηλεόρασης, Χρήστος Παναγόπουλος.

Όπως αναφέρει το ιστολόγιο www.typologies.gr, η έρευνα διενεργήθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς, από τους Εισαγγελείς Πόπη Παπανδρέου και Αντώνη Ελευθεριάνο, υπό την επίβλεψη της προϊσταμένης Ελένης Ράικου.

Η εντολή δόθηκε από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα τον Ιούνιο του 2013, όταν μαζί με τον Σίμο Κεδίκογλου έκλεισαν την ΕΡΤ και τελικά η εισαγγελική έρευνα έφερε στο φως σκάνδαλα που έγιναν κατά τη διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ.

Ωραίοι ως έφηβοι, ωραίοι ως πρωταθλητές Ευρώπης!

επιμέλεια: Αλέκα Ζουμή

Ωραίοι ως έφηβοι, ωραίοι ως αθλητές, ωραίοι σαν νέοι άνθρωποι. Η Εθνική Εφήβων επικράτησε της Τουρκίας με 64-61 στον μεγάλο τελικό του Ευρωμπάσκετ
εφήβων που ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ στο Βόλο και απέδειξαν πως το μπάσκετ συνεχίζει να κρατάει ψηλά τη σημαία του ελληνικού αθλητισμού.

Επειτα από έναν συγκλονιστικό τελικό, εκεί όπου η Τουρκία παρουσιάστηκε σαφώς αλλαγμένη προς το καλύτερο σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι και εξαιρετικά επικίνδυνη, τα "μωρά" του Παπαθεοδώρου κατάφεραν να ανέβουν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και μάλιστα με μεγάλη υπέρβαση καθώς βρέθηκαν πίσω στο σκορ ακόμη και με 14 πόντους.

MVP αναδείχτηκε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος που ήταν ο κορυφαίος στα περισσότερα από τα παιχνίδια της Εθνικής όπως και στον τελικό.

Ανοιχτά τα προαύλια των σχολείων της Γλυφάδας τα απογεύματα του Αυγούστου

Με απόφαση της δημοτικής αρχής Γλυφάδας, τα προαύλια σχολείων του Δήμου θα παραμείνουν ανοιχτά κάθε απόγευμα, καθόλη τη διάρκεια του Αυγούστου, προκειμένου τα παιδιά των κατοίκων που θα παραμείνουν στην πόλη να μπορούν να παίξουν και να διασκεδάσουν.

Τα σχολεία που θα είναι ανοιχτά τις καθημερινές, από τις 6.00μμ ως τις 10.00μμ, υπό την επίβλεψη δημοτικού υπαλλήλου, είναι τα ακόλουθα:

Νομισματοκοπείο πάμε !...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα