Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Περιζήτητος ο Αλέξης Τσίπρας


Αίσθηση έχει προκαλέσει η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, αφού είναι η πρώτη φορά που η επίσκεψη ενός Έλληνα πρωθυπουργού σε μια άλλη χώρα απασχολεί
τα ΜΜΕ όλου του πλανήτη.

Ήδη, ο Αλέξης Τσίπρας έχει προσκληθεί από 135 χώρες για να τις επισκεφτεί, ενώ πρόσκληση στον Αλέξη Τσίπρα απέστειλε και ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Μπαράκ Ομπάμα αναγκάστηκε να παρακαλέσει τον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφτεί την Ουάσιγκτον, μετά από τα αλλεπάλληλα διθυραμβικά δημοσιεύματα και αφιερώματα για τον Έλληνα πρωθυπουργό στα αμερικανικά ΜΜΕ.

Η τελευταία ελπίδα του Αντώνη

Έλεγχοι της αγοράς από την Περιφέρεια Αττικής

Με γνώμονα την προστασία των καταναλωτών, συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι στην αγορά κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής.

Οι έλεγχοι, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας, διενεργούνται από τα κλιμάκια των αρμόδιων Διευθύνσεων, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε χώρους τροφίμων και ποτών και κυρίως σε προϊόντα όπως νηστίσιμα, αυγά, οπωροκηπευτικά και αμνοερίφια.

Ειδικότερα οι έλεγχοι εστιάζουν σε ό,τι σχετίζεται με την ποιότητα των προϊόντων, την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών όρων και προϋποθέσεων για τη διάθεσή τους, την επισήμανση των τροφίμων, την ανάρτηση πινακίδων και την είσπραξη του αναγραφόμενου αντιτίμου.

Σε περιπτώσεις διάθεσης υποβαθμισμένων, ακατάλληλων, αλλοιωμένων ή με παραπλανητικές ενδείξεις τροφίμων, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές της Περιφέρειας, προκειμένου αυτές να επεμβαίνουν άμεσα.

...κι έχουν και την καλύτερη βότκα

γράφει ο Kartesios

«Οι Βρυξέλλες είναι ενοχλημένες με την επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα». Δηλαδή είναι ενοχλημένη η Γερμανία, διότι αυτό σημαίνει «Βρυξέλλες». Και η Γερμανία είναι ενοχλημένη επειδή η Ελλάδα «σπάει» την κοινή στάση της Ε.Ε. απέναντι στη Ρωσία σχετικά με το Ουκρανικό ζήτημα.

Στη δημιουργία, όμως, και συντήρηση του ουκρανικού ζητήματος η Γερμανία έπαιξε τον καθοριστικότερο ρόλο χρησιμοποιώντας μία ολόκληρη χώρα
για να αποδείξει η καγκελάριος Μέρκελ ότι υπερισχύει σε κάθε επίπεδο του προέδρου Πούτιν.

Η Ε.Ε. σύρθηκε στην κυριολεξία πίσω από τα βίτσια του γερμανικού ιμπεριαλισμού επειδή απλώς δε μπορούσε να πράξει διαφορετικά. Κι έτσι εμφανίζονται τώρα χώρες, όπως η Γαλλία, να καταδικάζουν την «επιθετική πολιτική» της Ρωσίας και να υπερασπίζονται την ανεξαρτησία της Ουκρανίας. Ποια; Η Γαλλία που λειτουργεί νέο-αποικιακά στραγγαλίζοντας χώρες της Αφρικής για να έχει τη μονοπωλιακή εκμετάλλευση του πλούτου τους.

Και εσταύρωσαν αυτήν...


Πηγή: i-kyr.gr

Μνήμες Ιστορίας μέσα στο Μητροπολιτικό Πάρκο… (φωτογραφίες)

Στο πλαίσιο του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό, το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζόμενων της Ολυμπιακής Αεροπορίας (ΠΟΛΚΕΟΑ) πραγματοποίησε τη Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου εκδήλωση και έκθεση αντικειμένων της Ιστορίας της Ο.Α. για να προωθήσει τη δημιουργία Μουσείου Πολιτικής Αεροπορίας στον χώρο του Ελληνικού.

Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, δίνοντας παράλληλα το μήνυμα των φορέων που εδρεύουν εκεί για τη δυνατότητα πολύπλευρης αξιοποίησης του Ελληνικού.

Μέρος των εκθεμάτων που κατέχει το ΠΟΛΚΕΟΑ (περίπου δέκα χιλιάδες από την εποχή του Ωνάση έως σήμερα) εκτέθηκαν στην εκδήλωση.

Γιατί τέτοια λύσσα εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου; (και 3 video)


Αν και η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δέχεται ομαδική επίθεση από τα χρεοκοπημένα ΜΜΕ των ολιγαρχών και από τα ληγμένα
παπαγαλάκια τους, ανακοίνωσε τη σύσταση ειδικής επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση της αλήθειας σχετικά με τη δημιουργία και τη διόγκωση του δημόσιου χρέους, το λογιστικό έλεγχο του χρέους, η οποία θα ονομάζεται Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.


Προσωπικά, δεν μου κάνει καμία εντύπωση η ανελέητη επίθεση που δέχεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ήξερα πολύ καλά πως αυτός που θα έπαιρνε την πρωτοβουλία να συστήσει επιτροπή λογιστικού ελέγχου του δημοσίου χρέους θα δεχόταν επίθεση από ολόκληρο το υπάρχον σύστημα.

Σε Ιδιώτες το Δ΄ Αθλητικό Κέντρο Ηλιούπολης

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ηλιούπολης που έγινε στις 26 Μαρτίου, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία το Δ' Αθλητικό Κέντρο της πόλης να παραχωρηθεί σε ιδιωτική εταιρεία.

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για το ίδιο αθλητικό κέντρο όπου οχτάχρονος είχε βρει τραγικό θάνατο  από την πτώση δοκαριού πριν δύο χρόνια, όταν -και πάλι- αυτό ήταν μισθωμένο.

Διαβάστε τι λέει για τη νέα μίσθωση η δημοτική κίνηση "ΗΛΙΟΥ-πόλις - ανθρώπινη πόλη:

Η προσευχή του...


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή 09.04.2015