Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Σάββας Ρομπόλης: «Οπισθοδρόμηση» το ασφαλιστικό Πινοσέτ, βιώσιμο το σημερινό σύστημα ως το 2070 (video)

της Κατερίνας Μπρέγιαννη


Τι ακριβώς σημαίνει το ασφαλιστικό Πινοσέτ και γιατί εγκαταλείφθηκε από τις χώρες που είχε εφαρμοστεί στην Ευρώπη εξήγησε ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Σάββας Ρομπόλης χθες το βράδυ στην ΕΡΤ.

Ο κ. Ρομπόλης εξήγησε ότι "με τη δικτατορία του Πινοσέτ η κύρια και η επικουρική δημόσια ασφάλιση πήγαν στις ασφαλιστικές εταιρείες. Μέχρι το 2008 υπήρχαν διάφορα προβλήματα που τα κάλυπτε ο κρατικός προϋπολογισμός. Όλος ο πληθυσμός πήγε στην ιδιωτική ασφάλιση εκτός από την αστυνομία και το στρατό που έμεινε στο διανεμητικό".

Το Νοσοκομείο Πατησίων που έκλεισαν το 2012 η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ανοίγει ξανά ως σύγχρονο Κέντρο Υγείας

του Παναγιώτη Αντωνογιαννάκη


Ως το τέλος του έτους αναμένεται να ανοίξει το κλειστό από το 2012 Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων το οποίο θα λειτουργήσει ως σύγχρονο και άρτια
εξοπλισμένο Κέντρο Υγείας παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, δήλωσε «στο κόκκινο» η διοικήτρια της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Ιωάννα Διαμαντοπούλου.

Η κα Διαμαντοπούλου τόνισε ότι με την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών διαμόρφωσης των χώρων του τέως νοσοκομείου και τη μεταφορά εκεί του Κέντρου Υγείας, το οποίο στεγάζεται σήμερα σε μισθωμένο κτήριο επί της Δροσοπούλου στην Κυψέλη, θα βοηθήσει σημαντικά στη μείωση των λειτουργικών εξόδων και θα αξιοποιηθούν οι κτιριακές υποδομές, καθώς το κτίριο του μέχρι πρότινος κλειστού νοσηλευτικού ιδρύματος βρίσκεται επί της οδού Χαλκίδος, μόλις λίγα μέτρα από τον σταθμό του ΗΣΑΠ «Άνω Πατήσια», και αυτό διευκολύνει ιδιαίτερα το κοινό (ασθενείς, γιατρούς, συνοδούς κ.ά.).

Άγιος Δημήτριος: Συναυλία των «Karma Band» στην Πλατεία Άρη Βελουχιώτη, την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στις 9.00μμ


Ολόκληρο το πρόγραμμα:

Ηλιούπολη: «Σύγχρονες προκλήσεις για μια άλλη εκπαίδευση» στο Άλσος «Δ. Κιντής», το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στις 6.30μμ

Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Σύγχρονες προκλήσεις για μια άλλη εκπαίδευση, κράτος, φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση» διοργανώνουν οι «Συνεργοί με την Ηλιούπολη».

Στην εκδήλωση που θα γίνει στο Δημοτικό Άλσος Ηλιούπολης «Δ. Κιντής», το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στις 6.30μμ, θα μιλήσουν:

Άγιος Δημήτριος: Η Ελένη Βιτάλη, η Γεωργία Νταγάκη & οι Τζουμ στον Ασύρματο, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στις 9.00μμ


Ολόκληρο το πρόγραμμα:

Η ταινία «Το Παιχνίδι της Μίμησης» προβάλλεται στο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου στις 9.00μμ

Η αγγλοαμερικανική δραματική ταινία «Το Παιχνίδι της Μίμησης - The Imitation Game» του Μόρτεν Τίλντουμ, θα προβληθεί την Παρασκευή
14 Σεπτεμβρίου στις 9.00μμ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτίριο της πύλης εισόδου πεζών και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Προσοχή: Από τις 7 Σεπτεμβρίου οι προβολές ξεκινούν στις 9.00μμ.

Άγιος Δημήτριος: Συναυλία ελληνικής παραδοσιακής μουσικής με τις "Smyrna" στον Ασύρματο, την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου

 

Ολόκληρο το πρόγραμμα: