Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

K. Μερκουράκης για αξιολόγηση ΔΥ: Ή με τη νομιμότητα ή με τη σοβαρότητα

γράφει ο Κώστας Μερκουράκης*
 
Τα ρεπορτάζ επιλέγουν συνήθως τις λέξεις: «συνδικαλιστές» και «αντίδραση» για να αποτυπώσουν τη νέα σύρραξη εργαζομένων-υπουργείου. Με τη βοήθεια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, λοιπόν, ο κατ’ ευφημισμόν (νεο)φιλελεύθερος υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζει να επιβιώνει πολιτικά και να παράγει πολιτική με αναμασήματα και ιδεολογήματα του χθες.

Εξακολουθεί να παίζει «κόντρα επίθεση» τους εργαζομένους του υπουργείου, όπως  ακριβώς πράττει και η κυβέρνηση του Μνημονίου με τους πολίτες. Στόχος; Αμφότεροι να εξασφαλίσουν τα «νούμερα». Να ικανοποιήσουν τις «απαιτήσεις».

Σε αυτό το εγχείρημα, το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων αποτελεί σημαντικό εργαλείο. Ωστόσο, θα χρειαστούν «στρατιές προθύμων»  -έτοιμων να υλοποιήσουν τις επιταγές της δικομματικής εξουσίας, χωρίς δεύτερες σκέψεις.

«Οι καλοί δημόσιοι υπάλληλοι δεν αντιδρούν στην αξιολόγηση» ανέφερε στο Mega (3/7) ο Κ. Μητσοτάκης.

Και έχει δίκιο. Όντως, οι καλοί δημόσιοι υπάλληλοι δεν αντιδρούν στην αξιολόγηση. Αντιδρούν στις απολύσεις. Αντιδρούν στην προπαγάνδα και τους τακτικισμούς. Αντιδρούν σε προχειρότητες, αλλά κυρίως στην αδιαφορία άλλης μιας κυβέρνησης για την τύχη της δημόσιας διοίκησης.

Μετακόμισε η "Δύναμη Ζωής"

και το σχόλιο της Ρένας Δούρου στο facebook:

Tην Παρασκευή "πακετάραμε"... μαζέψαμε γραφεία, προγράμματα, πίνακες και χάρτες. Αποχαιρετήσαμε το "στρατηγείο" μας όπως συνήθιζα να λέω...

Από τον Φεβρουάριο είχε γίνει το "σπίτι μας". Ο Κώστας έκανε λόγο
για "τέλος εποχής", η Εριάννα ήταν εμφανώς συγκινημένη, η Εύη έκρυβε την συγκίνηση κοροϊδεύοντας ότι "αφήνουμε το σπίτι μας". Ο Στέλιος ήθελε να βγάλουμε selfies. Η Γιάννα τον κορόιδευε. Έλειπε η Νατάσα, ο Γιώργος, ο Ανδρέας...

Από 1η Σεπτεμβρίου πράγματι "ΑρχίΖουμε" και κάνουμε αυτή την αρχή με δύναμη και αισιοδοξία. Όπως κάναμε και προεκλογικά από αυτό το γραφείο. Από άλλο ορμητήριο λοιπόν...

Ευχαριστώ και πάλι την ομάδα μου.



Άλιμος: Πρόγραμμα για μηδενικά τροφεία στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς

Αφορά εργαζόμενες ή άνεργες μητέρες καθώς και άνδρες που με δικαστική απόφαση έχουν την επιμέλεια των παιδιών τους ή βρίσκονται σε χηρεία.




Το οικογενειακό εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τις:
– 27.000€ όταν υπάρχουν έως και 2 παιδιά,
– 30.000€ όταν υπάρχουν έως και 3 παιδιά,
– 33.000€ όταν υπάρχουν έως και 4 παιδιά
– 36.000€ όταν υπάρχουν από 5 παιδιά και άνω.
Η αίτηση συμμετοχής των ενδιαφερομένων, θα ξεκινήσει να διατίθεται μόνο σε ηλεκτρονική μορφή από τις 25/7/2014 στις ιστοσελίδες της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr), της ΚΕΔΕ (www.kedke.gr) και του ΕΠΑΝΑΔ (www.epand.gov.gr). 


Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται μόνο ταχυδρομικά ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier) από τις 25/7/2014 έως και τις 2μμ της 4/8/2014.

Δείτε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πηγή: anokatostokalamaki.wordpress.com

ΠΡΩΣΥΝΑΤ: Καταγγελία των κυβερνητικών ρυθμίσεων για τη διαχείριση αποβλήτων

Εξαιτίας του επείγοντος χαρακτήρα του θέματος, που αφορά στο στραγγαλισμό των αρμοδιοτήτων των δήμων στον τομέα της διαχείρισης των αποβλήτων, μέσα από το νέο ενιαίο κώδικα αυτοδιοίκησης, η Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση
των απορριμμάτων (ΠΡΩΣΥΝΑΤ) -στην οποία συμμετέχει και η δημοτική κίνηση ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι- ανέλαβε την πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών, κάτω από κείμενο καταγγελίας των ρυθμίσεων που προωθεί το υπουργείο εσωτερικών και η κυβέρνηση.

Καλούνται αυτοδιοικητικά σχήματα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ και τα σωματεία των εργαζομένων στην ΤΑ, φορείς και άλλες συλλογικότητες πολιτών να συνυπογράψουν το κείμενο, σε μια προσπάθεια συλλογικής αντίδρασης σε μια καταφανώς οπισθοδρομική ρύθμιση, που δεν έχει καμία άλλη σκοπιμότητα παρά τη διευκόλυνση του έργου της πλήρους παράδοσης της διαχείρισης των απορριμμάτων στα εργολαβικά συμφέροντα.

 
Διαδώστε την πρωτοβουλία όσο γίνεται πιο πλατιά. Στείλτε τις δηλώσεις (συν)υπογραφής του κειμένου στη διεύθυνση: prosynat@gmail.com


Κείμενο καταγγελίας των ρυθμίσεων του ενιαίου κώδικα αυτοδιοίκησης

Ηλιούπολη: Ανοιχτή σύσκεψη για το ασφαλιστικό (ΦΩΤΟ)

Μαζική ανοιχτή συγκέντρωση - σύσκεψη πραγματοποιήθηκε από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηλιούπολης - Δάφνης Υμηττού την Πέμπτη 24 Ιούλη στην Πλ. Ανεξαρτησίας στην Ηλιούπολη. Θέμα της σύσκεψης ήταν: «οι περικοπές των συντάξεων και η υποβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας είναι αιτία πολέμου».

Όπως τονίστηκε από την εισηγητική ομιλία της προέδρου του σωματείου Άννας Τούντα: «Είναι καθήκον και προσωπική ευθύνη του καθενός να ξέρει τι συμβαίνει, ποιος το προκαλεί, ποιόν εξυπηρετεί και ποιος ωφελείται. Ο αγώνας ενάντια σ’ αυτή τη βάρβαρη πολιτική που μας ρίχνει στη φτώχεια και την εξαθλίωση είναι καθήκον και υποχρέωση απέναντι στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας. Βρισκόμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα γιατί σύντομα θα καλεστούμε όλοι σε νέους αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ – Κεφαλαίου».

Από την Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών παραβρέθηκε και έκανε σύντομη παρέμβαση ο Παναγιώτης Πάλμος, οργανωτικός γραμματέας.

Έγιναν σύντομες τοποθετήσεις από εκπροσώπους της Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων, του παραρτήματος συνδικάτου οικοδόμων Νοτίων προαστίων και της Ένωσης ΕΒΕ Ηλιούπολης.

Πηγή: www.902.gr

Συνεργασία της Νέας Δημοτικής Αρχής με Φορείς του Αλίμου

Σύσκεψη με τους φορείς και τους συλλόγους του Αλίμου πραγματοποίησε η νέα Δημοτική Αρχή την Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε εν όψει
της προετοιμασίας του νέου Προϋπολογισμού του Δήμου για το 2015, ο οποίος θα ψηφιστεί από το καινούριο Δημοτικό Συμβούλιο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Συζητήθηκαν μικρά έργα και παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν στις γειτονιές του Αλίμου, τα σχολεία, τους αθλητικούς χώρους κ.λπ., αλλά και σοβαρά θέματα της επικαιρότητας, όπως η ιδιωτικοποίηση της Μαρίνας Αλίμου.

ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ - 60 χιλιόμετρα ακτογραμμής. Τι πουλιέται, τι μένει...

Ήδη σήμερα στο Δήμο, στο 76% των ακτών δεν διασφαλίζεται η ελεύθερη πρόσβαση!

Τρεις οργανωμένες ακτές κολύμβησης, με εισιτήριο και χρήσεις που ταλαιπωρούν τους κατοίκους και ρυπαίνουν τις παραλίες, χρήσεις που δεν συνάδουν στο χαρακτήρα των οργανωμένων πλαζ, καταστήματα που καταλαμβάνουν τμήματα των ακτών, ακόμη και πολυτελείς κατοικίες στη Βουλιαγμένη χτισμένες δίπλα στη θάλασσα...

Όμως, η κατάσταση αυτή πρόκειται να επιδεινωθεί ραγδαία με τις μελλούμενες εκποιήσεις για την ιδιωτική εκμετάλλευση των ακτών.

Οι μνημονιακοί νόμοι έχουν προλειάνει το έδαφος. Οι νόμοι για τις στρατηγικές επενδύσεις, για την αναδιάρθρωση του ΕΟΤ, για τις χρήσεις γης και την πολεοδομική ανασυγκρότηση, με επιστέγασμα το σχέδιο νόμου για τους αιγιαλούς και το σχέδιο νόμου για την εκμετάλλευση των δασών, πρόκειται να οδηγήσουν σε περαιτέρω υποβάθμιση του Δήμου μας και αλλοίωση του εξαιρετικού κάλλους φυσικού μας τοπίου.

Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, από τον ΚΥΡ


Πηγή: i-kyr.gr