Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Εντυπωσιακά υψηλοί οι ρυθμοί των ελληνικών εξαγωγών - Ποτά και καπνός οι "πρωταθλητές"

Με εντυπωσιακά υψηλούς ρυθμούς κινούνται οι ελληνικές εξαγωγές, παραμένοντας η θετική έκπληξη στην περίοδο της ελληνικής οικονομικής κρίσης.

Τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 2017 είναι αποκαλυπτικά της δυναμικής που αναπτύσσουν στις ξένες αγορές εκατοντάδες επιχειρήσεις, οι οποίες αναζητούν διέξοδο από την συρρικνούμενη ελληνική αγορά.

Το μυστήριο με τις πεζογέφυρες της Βούλας, της Βάρης και της Βουλιαγμένης

του Γιώργου Λαουτάρη

Ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης είναι όπως αποδεικνύεται οπαδός της λύσης των πεζογεφυρών.

Μολονότι στο προεκλογικό του πρόγραμμα τόσο του 2010 όσο και του 2014 έκανε λόγο για υπογειοποίηση τμημάτων της παραλιακής λεωφόρου, με στόχο την ανεμπόδιστη επικοινωνία των παραλιακών πόλεων με την ακτογραμμή, χωρίς την παρεμβολή του μεγάλου οδικού άξονα, από την ανάληψη των καθηκόντων του ως δημάρχου, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος έχει εξαγγείλει την κατασκευή 4 (μέχρι στιγμής) πεζογεφυρών.

Κώστας Γαβρόγλου: «Οι οπαδοί του νεοφιλελευθερισμού δεν θέλουν τους ακαδημαϊκούς κανόνες»

Στην επιλογή του να εξαγοράσει τη στρατιωτική του θητεία αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.

Ο κ. Γαβρόγλου έκανε λόγο για απόπειρα «δολοφονίας χαρακτήρα», την οποία συνέδεσε με την ψήφιση του νόμου για την ανώτατη εκπαίδευση που «επαναφέρει τους ακαδημαϊκούς κανόνες» στα πανεπιστήμια και την απέδωσε στο "αδιέξοδο" της αντιπολίτευσης.

Στα στομάχια δελφινιών καταλήγουν τα πλαστικά απορρίμματα

της Νατάσας Καραθάνου


Γεμάτο με πλαστικό ήταν το στομάχι νεκρών δελφινιών που ανέλυσαν ερευνητές του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας "Αρχιπέλαγος", αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά, τις τεράστιες διαστάσεις, που έχει λάβει η ανεξέλεγκτη ρίψη πλαστικού στο περιβάλλον.

Άκρως ανησυχητικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγει το Ινστιτούτο για την εκτίμηση της περιεκτικότητας μικροσκοπικών ινών πλαστικού σε στομάχια δελφινιών, που έχουν βρεθεί νεκρά στις ακτές του Αιγαίου.