Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Δυο ερωτήματα για τον Γ. Κωνσταντάτο

Στις δημοτικές εκλογές του 2010 ο Γ. Κωνσταντάτος διεκδίκησε με σθένος το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ  και όταν το πήρε δήλωσε : «εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μου στον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που έδωσε στο πρόσωπό μου την πολιτική στήριξή του».
Λίγο μετά ζητούσε στήριξη στο Γιωργάκη και στο μνημόνιο στο οποίο είχε βάλει τη χώρα λίγους μήνες πριν : «εκτιμώ ότι ο Γιώργος Παπανδρέου κάνει έναν τιτάνιο αγώνα μέσα σε μία παγκόσμια οικονομική ύφεση για να προστατεύσει τα συμφέροντα της χώρα μας, και πρέπει να σταθούμε δίπλα του αρωγοί σε αυτήν του την προσπάθεια, όλα τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα αυτοί που σήμερα το κατηγορούν και μέχρι εχθές διεκδικούσαν την στήριξη του».
 
Λίγο καιρό πριν  τις προσεχείς δημοτικές εκλογές δύο ερωτήματα περιμένουν απάντηση από τον Γ. Κωνσταντάτο:
­  -Είναι αλήθεια ότι τώρα που το καράβι του ΠΑΣΟΚ βούλιαξε, επισκέφθηκε κατ επανάληψη τους αρμόδιους της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ  ζητώντας την υποστήριξη  της, την οποία τελικά πήρε;
  -Μήπως ξέρει ποιος είναι ο υποψήφιος δήμαρχος στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, που όπως είπε, μιλώντας στις 24 Φλεβάρη στον Καμπουράκη στο  Mega,  η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη: «έχουμε συμφωνήσει όλοι»;
Γι αυτό εδώ το βίντεο ρωτάμε τον Γ. Κωνσταντάτο !

το "Υπόστεγο" για την Πώληση του Ελληνικού

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ 
 ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ 
Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΤΙΜΟ

Το Ελληνικό πωλείται. Μπορεί και αυτή την ώρα που διαβάζονται αυτές οι γραμμές να έχει ήδη ξεπουληθεί. Μια τεράστια δημόσια έκταση παραδίδεται - χαρίζεται σε ιδιωτικά συμφέροντα. Αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι πρέπει να κλάψουμε και να αποδεχτούμε μία ακόμη ήττα. Σημαίνει όμως ότι η περίοδος αναμονής τελείωσε. Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει ενωτικά, μαζικά και αποφασιστικά να ακυρώσουμε τα κυβερνητικά σχέδια.

Η άποψη που εκφράζουμε για το μέλλον του πρώην αεροδρομίου έχει ως αφετηρία την αντίληψη που έχουμε για την ίδια τη ζωή. Ολόκληρο το λεκανοπέδιο της Αττικής έχει εξελιχθεί σε ένα μη ανθρώπινο τερατούργημα. Δε χρειάζονται στατιστικά στοιχεία για να διαπιστώσει κανείς την καθολική υπεροχή της μόλυνσης και του τσιμέντου πάνω στο πράσινο. Στις γενικές τοποθετήσεις όλοι διατυμπανίζουν την ανάγκη για περισσότερο πράσινο. Πώς όμως θα γίνει αυτό αν μια τέτοια ευκαιρία για πνεύμονα πρασίνου χαθεί; Πώς θα γίνει αυτό αν αρχίσουν να ξεφυτρώνουν ξενοδοχεία, γήπεδα γκολφ, καζίνο και πολυκαταστήματα; Το Eλληνικό πρέπει να παραμείνει δημόσιο και να ξεκινήσει άμεσα η πυκνή φύτευσή του. Έχουμε κάθε δικαίωμα να είμαστε καχύποπτοι με όσα έχουν δει τα μάτια μας. Δε συζητάμε καμία άλλη χρήση του ακόμα και μη εμπορική αν δε δούμε τις δενδροφυτεύσεις να μεταμορφώνουν την περιοχή.

Για αυτό και δε ζητάμε καλύτερα παζάρια. Δε ζητάμε μεγαλύτερο αντίτιμο. Έτσι κι αλλιώς όλοι ξέρουν ότι τα ψίχουλα που θα πάρει η κυβέρνηση θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των διεθνών τοκογλύφων μέσω της αποπληρωμής του χρέους. Τα σχολεία και τα ιατρεία θα συνεχίσουν να κλείνουν. Δεν μας γοητεύει το παραμυθάκι της ανάπτυξης και των θέσεων εργασίας. Θέσεις εργασίας με συνθήκες δουλοπαροικίας με πεντάμηνες ατομικές συμβάσεις εργασίας των 400€. Ας μην ξεχνάμε ότι και τα έργα πρασίνου θα έδιναν θέσεις εργασίας. Μπορεί να μην γνωρίζουμε από real estate αλλά δεν αντιλαμβανόμαστε πώς η περιβαλλοντική υποβάθμιση θα ανεβάσει τις αντικειμενικές αξίες. Έτσι κι αλλιώς σε μια εποχή που κανείς δεν αγοράζει , οι μεγάλες αντικειμενικές αξίες απλώς φέρνουν μεγαλύτερα χαράτσια.

Ξέρουμε ότι έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο αγώνα, που υπερβαίνει τους γύρω δήμους και αγκαλιάζει όλο το λεκανοπέδιο. Μέχρι τώρα, στο θεσμικό επίπεδο, έχουν μιλήσει όλοι. Η κυβέρνηση, που φαίνεται αποφασισμένη να ξεπουλήσει τα πάντα. Οι δήμοι και τα επιμελητήρια που αντιστέκονται. Ήρθε η ώρα να μιλήσει το λαϊκό κίνημα και να αποδείξει ότι όπως στις Σκουριές και στην Κερατέα, ξέρει να οργανώνεται και να υπερασπίζεται δυναμικά το δικαίωμα για μια άλλη ποιότητα ζωής. Η ευθύνη για νικηφόρο αγώνα ανήκει σε εμάς, δεν θα κρυφτούμε πίσω από κανέναν. Με σεβασμό στη διαφορετική άποψη να οικοδομήσουμε ένα πλατύ κίνημα διαρκείας. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας και στις επόμενες γενιές.

Να αγωνιστούμε όλοι μαζί για:
  • να μην πουληθεί το πρώην αεροδρόμιο
  • να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στους χώρους του
  • να απομακρυνθούν οι περιφράξεις
  • να δημιουργηθεί πνεύμονας πρασίνου απέναντι στη κατεστραμμένη γη
  • Να σταματήσουν οι επιχειρηματικές δραστηριότητες
  • Να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά
  • Να υπερασπιστούμε τις κοινωνικές υπηρεσίες που στεγάζονται στο χώρο του πρώην αεροδρομίου

Χώρος Αλληλεγγύης και δράσης ΥΠΟΣΤΕΓΟ
25ης Μαρτίου 38, Αργυρούπολη
ypostego.wordpress.com , steki.ypostego@gmail.com

Βιογραφικό του Θάνου Ματόπουλου, υποψηφίου Δημάρχου ΒΒΒ (και βίντεο)


Ο ΘΑΝΟΣ ΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί.


Είναι μόνιμος κάτοικος Βούλας εδώ και περίπου μία εικοσαετία και δημότης Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.


Από το 1980 εργάζεται σαν υπάλληλος σε εμπορικές επιχειρήσεις. Έχει εργασθεί σε βιβλιοπωλείο, εισαγωγική επιχείρηση και παντοπωλείο, μαθαίνοντας και εκτελώντας όλες σχεδόν τις δραστηριότητες που απαιτούνται για τη λειτουργία των επιχειρήσεων αυτών (αποθηκάριος, πωλητής, ταμίας, εκτελωνισμοί, λογιστήριο, συμφωνίες και διακανονισμοί πληρωμής με προμηθευτές και πελάτες χονδρικής, ετήσιες οικονομικές συμφωνίες με προμηθευτές, κοστολόγηση προϊόντων, τιμολογιακή πολιτική πώλησης βάσει ανταγωνισμού, χωροθέτηση και προβολές προϊόντων, επίβλεψη και συμμετοχή στις τεχνικές εργασίες ανακαινίσεων).


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ :

Μ.Κ.Ι.Ε. : μεταρρύθμιση στην υγεία με ψέματα δεν γίνεται

«Και κερατάδες και δαρμένοι» λέει ο σοφός λαός.   Σε αυτό το απλοϊκό συμπέρασμα καταλήγει κάποιος που παρακολουθεί με καθαρό μυαλό την δημόσια συζήτηση που προσπαθούν να προκαλέσουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, και οι πολίτες που τους συμπαραστέκονται, για την κατάργηση του ΕΟΠΥΥ και με την μεταμόρφωσή του
σε ΠΕΔΥ.  Ο Υπουργός Υγείας όμως, όπως τακτικά κάνει, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει και να διαστρεβλώσει την αλήθεια για τα όσα συμβαίνουν στον ΕΟΠΥΥ και γενικά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Εμείς όπως πάντα θα αναφερθούμε με στοιχεία και θα αποδείξουμε ότι ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης ψεύδεται συστηματικά και ασύστολα όλο αυτό το τελευταίο διάστημα.

ΚΕΠ και άλλες δομές Υγείας με προσωρινά κονδύλια ΕΣΠΑ ;

"Μας ειρωνεύεται για την δημόσια δέσμευση μας πως, αν κλείσουν τα πολυϊατρεία - κάτι που γνωρίζει ότι δεν εξαρτάται από εμάς αλλά από την κυβέρνηση - εμείς θα τα ανοίξουμε ξανά ως δημοτικά για να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες.
Γιατί δεν κάνει το ίδιο ο υβριστής δήμαρχος υιοθετώντας την πρόταση Πατούλη για τη δημιουργία δημοτικών ΚΕΠ Υγείας;
Δεν το κάνει γιατί δεν το θέλει, αλλά και δεν μπορεί".


Αυτή είναι η άποψη του κ. Κωνσταντάτου που και θέλει, και μπορεί, "τα κάνει όλα και συμφέρει" να ψηφιστεί βεβαίως...


Ας δούμε τι λένε οι εθελοντές του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού :



Κοινωνική αλληλεγγύη ή Κοινωνικός Δούρειος Ίππος;
Δυστυχώς τα κομματικά και οικονομικά κέντρα έχουν βαλθεί το τελευταίο διάστημα να αλώσουν τους χώρους αλληλεγγύης με τον πλέον ύπουλο τρόπο.   Αρχικά τους αγνόησαν.  Μετά διέκριναν να απειλείται το κατεστημένο σύστημά τους και προσπάθησαν να τους αλώσουν πετώντας λάσπη αλλά και επιβάλλοντας «τον νόμο και την τάξη».  Ουσιαστικά όμως δεν κατάφεραν τίποτα, αφού η αντίδραση της κοινωνίας είναι άμεση και ακαριαία.  Έτσι ξεκίνησαν ένα νέο σχέδιο πολύ πιό  υποχθόνιο και ύπουλο, αφού ουσιαστικά στρέφουν την ίδια την αλληλεγγύη ενάντια στους πολίτες!

Σήμερα, Πέμπτη 27/2 ο Αλέξης Τσίπρας στο Δ. Ελληνικού-Αργυρούπολης για το πρ. αεροδρόμιο

Το Δήμο Ελληνικού -Αργυρούπολης επισκέπτεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σήμερα, Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου που είναι και η καταληκτική μέρα για τις προσφορές για το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στις 7.00μμ στο αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης (Λ. Κύπρου 68, δίπλα στο Δημαρχείο) και κυρίως θα αναφερθεί στο θέμα του ξεπουλήματος του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας και θα εκφράσει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στους αγώνες του Δήμου και των περιβαλλοντικών κινημάτων.


Μαζί του θα είναι και θα μιλήσουν η Ρένα Δούρου, βουλευτής Β΄ Αθήνας και υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής και η Νάντια Βαλαβάνη, βουλευτής Β΄Αθήνας που ασχολείται ιδιαίτερα με το πρόβλημα του πρ. αεροδρομίου.


Υπενθυμίζεται ότι αντιπροσωπείες του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης με επικεφαλής το δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη είχαν επισκεφθεί το προηγούμενο διάστημα στη Βουλή τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΑΝ.ΕΛ., ΔΗΜ.ΑΡ., ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) και συζήτησαν τα θέματα του πρ. αεροδρομίου, της παραλίας και του ΚΥΤ. Ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει ότι μέσα στον Φεβρουάριο ο ΣΥΡΙΖΑ θα οργανώσει εκδήλωση με ομιλητή τον ίδιον.

Στο μεταξύ «70 ευρώ το τετραγωνικό, πουλάτε το καλύτερο παραθαλάσσιο οικόπεδο της Ευρώπης, όπως το διαφημίζατε στο εξωτερικό» κατήγγειλε η Ν. Βαλαβάνη σε έντονους τόνους στο Mega μιλώντας για το ξεπούλημα του Ελληνικού που επιχειρεί η κυβέρνηση και το παρουσιάζει ως "αξιοποίηση" και μεγάλη επένδυση... Δείτε το βίντεο που ακολουθεί :